Τετάρτη, 27 Ιανουαρίου, 2021

Φοιτητές ΔΠΠΝΤ: τα χρονικά περιθώρια στενεύουν δραματικά, να λάβουν άμεσα πρωτοβουλίες βουλευτές και αυτοδιοίκηση

Φοιτητές ΔΠΠΝΤ: τα χρονικά περιθώρια στενεύουν δραματικά, να λάβουν άμεσα πρωτοβουλίες βουλευτές και αυτοδιοίκηση

Oι φοιτητές του τμήματος Διαχείρισης Πολιτισμικού Περιβάλλοντος και Νέων Τεχνολογιών (ΔΠΠΝΤ) του Πανεπιστημίου Πατρών, με έδρα το Αγρίνιο, συνεχίζουν τον αγώνα για την επανίδρυση του και ζητούν «συντεταγμένα, όχι απλά ανακοινώσεις, αλλά άμεσες πρωτοβουλίες από όλους τους βουλευτές του νομού, την πολιτεία και ιδιαιτέρως από την πόλη του Αγρινίου και την Περιφέρεια Δ. Ελλάδας για τη στήριξη και ανάπτυξη της πανεπιστημιούπολης και του Αγρινίου, ώστε να υπάρξει δέσμευση της Πολιτείας στο Πανεπιστήμιο Πατρών για επανίδρυση του τΔΠΠΝΤ μέχρι τις γιορτές των Χριστουγέννων».

Σήμιεώνουν  ότι τα χρονικά περιθώρια στενεύουν δραματικά και θέτουν και το ακόλουθο ερώτημα: Μήπως, τελικά, η κατάργηση έγινε για να εξυπηρετηθούν οι μετακινήσεις κάποιων καθηγητών που πιθανώς έτυχε να γνωρίζουν τα «κατάλληλα» άτομα της προηγούμενης πολιτικής ηγεσίας; Η πόλη του Αγρινίου πώς το ανέχεται αυτό;

Η ενημέρωση των φοιτητών του τμήματος Διαχείρισης Πολιτισμικού Περιβάλλοντος και Νέων Τεχνολογιών (τΔΠΠΝΤ) γίνεται με αφορμή την επίκαιρη επερώτηση του κοινοβουλευτικού εκπρόσωπου ΝΔ κ. Σπήλιου Λιβανού, Βουλευτή Αιτωλοακαρνανίας,  για την επανίδρυση του τμήματος και έχει ως εξής:

 Ενημερωθήκαμε από την ιστοσελίδα της Βουλής των Ελλήνων ότι ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος Νέας Δημοκρατίας κ. Σπήλιος Λιβανός κατέθεσε επίκαιρη ερώτηση στη Βουλή σχετικά με τις εξελίξεις και ενημέρωση από τους αρμόδιους Υπουργούς για την επανίδρυση του τμήματος Διαχείρισης Πολιτισμικού Περιβάλλοντος και Νέων Τεχνολογιών (τΔΠΠΝΤ). Προσδοκούμε στην άμεση συζήτησή της, παρουσία της Υπουργού κ. Νίκης Κεραμέως.

Είμαστε, επίσης, ενήμεροι της πολιτικής αντιπαράθεσης που έλαβε χώρα την προηγούμενη εβδομάδα στον Δήμο Αγρινίου. Εμείς θέλουμε όλους τους τοπικούς φορείς μαζί μας και οφείλουμε να αναγνωρίσουμε ότι ο κ. Δήμαρχος, οι τοπικοί φορείς και σύσσωμο το Δημοτικό συμβούλιο στάθηκαν στο πλευρό μας από την πρώτη στιγμή των κινητοποιήσεών μας, ενώ η πλειοψηφία των βουλευτών του νομού αγνοείται. Γιατί κύριοι βουλευτές δεν έχετε τοποθετηθεί ξεκάθαρα, τουλάχιστον απέναντι στους ψηφοφόρους της πόλης με της οποίας -κυρίως- τις ψήφους εκλέγεστε; Γιατί αγνοείτε μία από τις μεγαλύτερες πόλεις της επαρχίας με πληθυσμό περίπου 100.000, και μάλιστα ενώ έχετε εκλεγεί για να προασπίζετε και τα συμφέροντά της; Έχετε, δεδομένες εσαεί τις ψήφους των Αγρινιωτών; Τα συμφέροντα της -με διαφορά- μεγαλύτερης πόλης της εκλογικής σας περιφέρειας δεν σας απασχολούν; Μήπως το Αγρίνιο είναι τόσο πλούσιο, ώστε θεωρεί ότι οι φοιτητές αποτελούν αμελητέα ποσότητα για την τοπική οικονομία; Γιατί δεν έχετε ήδη αναλάβει ουσιώδεις πρωτοβουλίες; Οι φοιτητές του τΔΠΠΝΤ – θεωρούμε και οι πολίτες του Αγρινίου- περιμένουμε πλέον να δούμε πράξεις και αποτελέσματα.

Όπως είναι γνωστό, το τμήμα Διαχείρισης Πολιτισμικού Περιβάλλοντος και Νέων Τεχνολογιών καταργήθηκε με το νόμο 4610/2019 και έχουν γίνει πολλές ενέργειες από μέρους μας αλλά μέχρι τώρα δεν ήταν αρκετές για να γίνει το αυτονόητο, η επανίδρυση του τμήματος. Άλλωστε, ποτέ και κανείς δεν είπε ότι σωστά καταργήθηκε (ούτε καν γιατί)! Αντιθέτως, όλοι παραδέχονται το δίκιο μας. Ακολουθήσαμε κάθε νόμιμη και ηθική ενέργεια, όσα μας υποδείχτηκαν από τις υπηρεσίες της πολιτείας και τώρα φτάσαμε στο τελευταίο στάδιο και πάλι… κόλλησαν όλα. Τελικά, υπάρχει συντεταγμένη πολιτεία και φορείς ή όλα είναι έρμαια προσωπικών γνωριμιών, μικροπολιτικών και ατομικών συμφερόντων; Για να γίνει το ηθικό, το νόμιμο και το δίκαιο χρειάζεται… «μέσον»; Με κάποια «μέσα» καταργηθήκαμε σε ένα βράδυ (κυριολεκτικά) γιατί προφανώς κάποιοι είχαν «άκρες». Αντιστεκόμαστε με νόμιμο τρόπο, αλλά φαίνεται στην Ελλάδα του 2020 νομιμότητα, ηθική και δίκαιο παραμένουν υπερτιμημένες έννοιες κι εμείς (ίσως λόγω ηλικίας) παραμένουμε ρομαντικοί κι ελπίζουμε ακόμα ότι θα δικαιωθούμε. Μην απορείτε γιατί οι νέοι γυρνούν την πλάτη στη χώρα και φεύγουν στο εξωτερικό, όταν καταστρατηγείται κάθε έννοια κοινής λογικής, ηθικής και νομιμότητας.

Έχει γίνει απολύτως κατανοητό ότι η επανίδρυση είναι ΠΟΛΙΤΙΚΗ απόφαση. Ας είναι ενήμεροι όλοι οι τοπικοί φορείς ότι τα χρονικά περιθώρια στενεύουν δραματικά. Υπάρχει μια άτυπη διορία από το Πανεπιστήμιο Πατρών για ενέργειες μέχρι τις γιορτές των Χριστουγέννων. Το αίτημα της επανίδρυσης  βρίσκεται στην ΕΘ.Α.Α.Ε από τον Ιούλιο, αλλά το υπουργείο δεν έχει δώσει ακόμα(!) το πράσινο φως για τη συνέχιση και ευοίωνη ολοκλήρωση των διαδικασιών, από τη στιγμή μάλιστα που η κατάργηση ήταν με υπαιτιότητα της προηγούμενης πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου, χωρίς μελέτη σκοπιμότητας και με ξεκάθαρη καθεστωτική μεθόδευση.

Αγωνιούμε για τον πολιτικό χρόνο που πλέον υπάρχει, μετά την απαράδεκτη ολιγωρία της τωρινής ηγεσίας του Υπουργείου και υπό την πίεση περαιτέρω μετακινήσεων μελών ΔΕΠ του τμήματος τα οποία, βέβαια, αν και εξελέγησαν για να υπηρετούν το τμήμα μας, εκμεταλλεύονται την ολιγωρία της πολιτείας χαράζοντας προσωπικές στρατηγικές. Ξαναρωτάμε, υπάρχει συντεταγμένη πολιτεία ή τελικά το θέμα είναι να έχεις την «κατάλληλη» γνωριμία; Μήπως, τελικά, η κατάργηση έγινε για να εξυπηρετηθούν οι μετακινήσεις κάποιων καθηγητών που πιθανώς έτυχε να γνωρίζουν τα «κατάλληλα» άτομα της προηγούμενης πολιτικής ηγεσίας; Η πόλη του Αγρινίου πώς το ανέχεται αυτό;;!! Είμαστε αποφασισμένοι να πολεμήσουμε μέχρι τέλους και να πάρουμε αυτό που δικαιούμαστε, παρόλο που έχουμε υποστεί όχι μόνο αδικία αλλά και αδιανόητη ατιμία εις βάρος μας. Σίγουρα υπήρξε μεγάλο παρασκήνιο το οποίο γνωρίζουμε και πολλές αποκαλύψεις θα μπορούσαν να γίνουν αλλά δεν είναι της παρούσης, αφού σκοπός μας είναι να γίνει πραγματικότητα η επανίδρυση και η πόλη του Αγρινίου να πάρει, επιτέλους, κάτι που της αξίζει.

Αναμένουμε λοιπόν συντεταγμένα, όχι απλά ανακοινώσεις, αλλά άμεσες πρωτοβουλίες από όλους τους βουλευτές του νομού, την πολιτεία και ιδιαιτέρως από την πόλη του Αγρινίου και την Περιφέρεια Δ. Ελλάδας για τη στήριξη και ανάπτυξη της πανεπιστημιούπολης και του Αγρινίου, ώστε να υπάρξει δέσμευση της Πολιτείας στο Πανεπιστήμιο Πατρών για επανίδρυση του τΔΠΠΝΤ μέχρι τις γιορτές των Χριστουγέννων.

Φοιτητές του τμήματος Διαχείρισης Πολιτισμικού Περιβάλλοντος και Νέων Τεχνολογιών (ΔΠΠΝΤ) του Πανεπιστημίου Πατρών, με έδρα το Αγρίνιο.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.