Δευτέρα, 8 Μαρτίου, 2021

Φοιτητική εστία σε κεντρικό ξενοδοχείο του Αγρινίου

Φοιτητική εστία σε κεντρικό ξενοδοχείο του Αγρινίου

Ένα από τα αντεπιχειρήματα που εκφράζονταν διαχρονικά για την λειτουργικότητα και την βιωσιμότητα των πανεπιστημιακών τμημάτων στο Αγρίνιο φαίνεται πως αποδυναμώνεται πλέον σε μεγάλο βαθμό. Ο λόγος για την έλλειψη φοιτητικής εστίας που όπως φαίνεται θα έχει λυθεί κατά ένα μέρος της τουλάχιστον σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Σύμφωνα με πληροφορίες,  κεντρικό ξενοδοχείο   στο Αγρίνιο μετείχε σε διεθνή διαγωνισμό που προκήρυξε το τμήμα Φοιτητικής Μέριμνας του Πανεπιστημίου Πατρών και επιλέχθηκε για να φιλοξενεί, ως φοιτητική εστία, 30 φοιτητές σε συνθήκες που κρίθηκαν εξαιρετικές από τους ελέγχους που έγιναν.

Όπως αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες  οι υπογραφές θα πέσουν εκτός απροόπτου πριν το τέλος της χρονιάς και μέχρι τις 30 του τρέχοντος μήνα, ασφαλώς αν δεν υπάρξει κάποια ένσταση, που θα προκαλέσει χρονοβόρες διαδικασίες.

Πρόκειται για πολύ θετική εξέλιξη την οποία γνωρίζει και η τοπική αυτοδιοίκηση και που αφορά σε πρόγραμμα από το Πανεπιστήμιο Πατρών σε πόλεις που φιλοξενούν φοιτητές στην ευρύτερη περιοχή, όπως η Αμαλιάδα, το Αγρίνιο, η Πάτρα, ο Πύργος κλπ.

Να σημειωθεί πως η ιδιοκτησία του ξενοδοχείου κάνει λόγο για μια κίνηση που αποσκοπεί στο να βοηθηθεί η τριτοβάθμια εκπαίδευση στην περιοχή και να μπορέσουν οι τοπικοί άρχοντες να αναλάβουν περαιτέρω πρωτοβουλίες με υπαρκτή φοιτητική εστία, καθώς το αντίτιμο για την φιλοξενία των φοιτητών δεν είναι καθόλου μεγάλο, είναι κάτω από τα δέκα ευρώ το άτομο.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.