Πέμπτη, 24 Ιουνίου, 2021

«Φωνή βοώντος εν τη ερήμω» για τη ΜΕΘ του νοσοκομείου Αγρινίου

«Φωνή βοώντος εν τη ερήμω» για τη ΜΕΘ του νοσοκομείου Αγρινίου

Σημαντικός κίνδυνος για τη λειτουργία της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου Αγρινίου έχει παρουσιαστεί τις τελευταίες ημέρες  με αφορμή την άδεια που πρέπει να λάβει ένας εκ των τεσσάρων εφημερευόντων ιατρών της.

Όπως είναι γνωστό εδώ και καιρό, η ΜΕΘ του νοσοκομείου Αγρινίου οριακά λειτουργεί με τους τέσσερις εφημερεύοντες και κάποια στιγμή, όταν ένας εξ αυτών θα έπρεπε να απουσιάσει, θα είναι αναπόφευκτο το  “λουκέτο”  καθώς για λόγους δημόσιας υγείας δεν μπορεί να λειτουργήσει με τρεις.

Εδώ και περίπου 10 ημέρες, ένας εκ των εφημερευόντων κατέθεσε στη διοίκηση του νοσοκομείου αίτημα για άδεια εννεάμηνης διάρκειας (ανατροφής τέκνου)  η οποία μάλιστα είναι υποχρεωτική.

Αυτό σημαίνει ότι η ΜΕΘ από την έναρξη της άδειας και για τους επόμενους εννέα μήνες δεν θα μπορεί να λειτουργήσει  με όποιες αυτονόητες συνέπειες μπορεί να έχει αυτό  .

Σύμφωνα με πληροφορίες του agrinionews.gr ο ιατρός που κατέθεσε το αίτημα για άδεια  δεν έλαβε καμία απάντηση από τη διοίκηση και απέστειλε εκ νέου το αίτημα στην 6η ΥΠΕ.

Έπειτα από επικοινωνία που είχε ο διευθυντής της ΜΕΘ με άνθρωπο της 6ης ΥΠΕ σχετικά, η μοναδική απάντηση που έλαβε ήταν ότι ο ιατρός θα έπρεπε να διαβιβάσει το αίτημά του μέσω της διοίκησης (πράγμα που έκανε, χωρίς να έχει λάβει απάντηση).

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες  ο ιατρός έλαβε σήμερα απάντηση από την 6η ΥΠΕ (“εντέλλεσθε”) με την οποία καλείται να εφημερεύσει και το μήνα Σεπτέμβριο, χωρίς ακόμη να γνωρίζει πότε θα πάρει την υποχρεωτική αυτή άδεια.

Το σημαντικότερο όλων όμως είναι ότι κανείς δεν γνωρίζει τι θα πράξει η διοίκηση από τη στιγμή που, υποχρεωτικά, ο ιατρός θα λάβει την άδειά του και η ΜΕΘ θα μείνει με τρεις.

Το γεγονός αυτό έχει προκαλέσει τον έντονο προβληματισμό των ιατρών και γενικότερα του προσωπικού του νοσοκομείου ενώ γίνεται λόγος για λειτουργία “στον αυτόματο” . Ο διοικητής του νοσοκομείου πάντως αυτές τις ημέρες απουσιάζει σε  καλοκαιρινή άδεια…

Θέματα που ενδιαφέρουν

2 Σχόλια

  1. Ανώνυμος

    Ελλαδάρα….Έχει το δικαίωμα άντρας ακούστε να πάρει άδεια εννέα.μηνων για ανατροφή τέκνου…Ελλαδιστάν….για βγείτε και στον ιδιωτικό τομέα να δείτε τι ωραία είναι…

  2. Ανώνυμος

    ΝΑ ΨΟΦΗΣΕΙ Η ΚΑΤΣΙΚΑ ΤΟΥ ΓΕΙΤΟΝΑ………..ΕΛΛΑΔΙΣΤΑΝ 2019 !! CHRISTOS

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.