Τρίτη, 19 Ιανουαρίου, 2021

Φονιάς ο γιος του Τούρκου πιλότου που σκότωσε τον Νίκο Σιαλμά

Φονιάς ο γιος του Τούρκου πιλότου που σκότωσε τον Νίκο Σιαλμά

041ADB13E6F1211072826450A7460D3FΓιος του Τούρκου πιλότου που είχε ρίξει ελληνικό πολεμικό αεροσκάφος  Mirage F-1 του Αιτωλοακαρνάνα υποσμηναγού (Ι) Νίκου Σιαλμά το πρωί της 18ης Ιουνίου του 1992 σε αερομαχία πάνω από το Αιγαίο, είναι ο Αταλάι Φιλίζ, τον οποίο η ΜΙΤ και η στρατοχωροφυλακή της Τουρκίας αναζητεί σε όλη τη χώρα από χθες για τέσσερις φόνους.
Ο θάνατος του υποσμηναγού (Ι) Νίκου Σιαλμά το πρωί της 18ης Ιουνίου του 1992 συντάραξε ολόκληρο το πανελλήνιο και αποτέλεσε πρωτοσέλιδο αλλά και θέμα συζήτησης για αρκετό καιρό. Κυρίως γιατί ο υποσμηναγός που ανήκε στην 342 Μοίρα Παντός Καιρού της 114 Πτέρυγας Μάχης, ήταν το πρώτο θύμα της καθημερινής τουρκικής προκλητικότητας και αμφισβήτησης των ελληνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων στο Αιγαίο.

Υπάρχουν ισχυρισμοί, σύμφωνα με πληροφορίες του τουρκικού Τύπου, ότι αυτός διέφυγε στην Ελλάδα, είτε περνώντας από τη Σμύρνη στα ελληνικά νησιά είτε διασχίζοντας τον Έβρο.

Ο Αταλάι Φιλίζ δολοφόνησε το 2011 τη Ρωσίδα φίλη του, το 2013 το φίλο του και την αρραβωνιαστικιά του και στις 27 Μαΐου του περασμένου μήνα τη δασκάλα Φατμά Καϊκτσί. Σήμερα, ενώ ακόμη καταζητείται ο Αταλάι Φιλίζ, αποκαλύπτεται ότι είναι γιος του Ιλχάν Φιλίζ, του πιλότου που κατέρριψε το ελληνικό πολεμικό αεροσκάφος το 1992.

Σύμφωνα με την αστυνομία, το 2011 ο Αταλάι Φιλίζ σκότωσε τη Ρωσίδα φίλη του επειδή ήθελε να τον χωρίσει, ενώ αργότερα το 2013 σκότωσε και το φίλο του με την αρραβωνιαστικιά του, επειδή πίστευε ότι τον υποπτεύονταν για την δολοφονία. Και οι τέσσερις είχαν ζήσει στο ίδιο σπίτι στο Παρίσι και γνωρίζονταν πολύ καλά. Επειδή υποπτευόταν ότι θα τον κατέδιδαν στην αστυνομία τους σκότωσε στην Άγκυρα. Η αστυνομία υποπτεύεται ότι σκότωσε και την Φατμά Καϊκτσί για τον ίδιο λόγο.

Ο Αταλάι Φιλίζ για δύο χρόνια ζούσε στην Τούζλα με ψεύτικο όνομα αλλά δεν είχε καταφέρει να βρει ψεύτικη ταυτότητα. Όταν η Φατμά Καϊκτσί του ζήτησε ταυτότητα τότε εκείνος την σκότωσε επειδή φοβήθηκε ότι θα τον παρέδιδε στην αστυνομία.

Στην Τουρκία υπάρχει συναγερμός για τη σύλληψή του.

http://www.newsit.com.cy/

 

Ο Νικόλαος Σιαλμάς
Ο Νικόλαος Σιαλμάς

 

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.