Πέμπτη, 1 Οκτωβρίου, 2020

Φονική οδηγική συμπεριφορά και χιλιάδες τραγωδίες

por

Το δράμα έχει όλα τα στοιχεία που χρειάζεται η χώρα στην οποία ανθεί η φαιδρά πορτοκαλέα για να μην πάρει κανείς κανένα μήνυμα. Το αυτοκίνητο που έφταιγε για την απώλεια τεσσάρων ζωών χθες, μέρα γιορτής, στην Αθηνών-Λαμίας ήταν Πόρσε. Οδηγούσε ο γιος ενός πλούσιου με πολυσυζητημένο μάλιστα μαγαζί. Κόπηκε το νήμα της ζωής μιας μάνας και του μικρού παιδιού της σε ένα πάρκινγκ(όχι κάπου παράπλευρα στον δρόμο!)μπροστά στα μάτια του δυστυχούς πατέρα…

Τι άλλο να ζητήσουν οι πάσης φύσης σχολιαστές σήμερα Καθαρή Δευτέρα, με άπλετο χρόνο μπροστά τους; Αν δεις τα αφιερώματα θα διαπιστώσεις ότι πρωταγωνιστούν οι φωτογραφίες του οδηγού από τα social media. Και του φίλου του επίσης. Για κάποιο λόγο τα πρόσωπά τους είναι φόρα παρτίδα. Ευτυχώς τα πρόσωπα των πιο αθώων στην περίσταση είναι ακόμα καλυμμένα. Για λίγο ακόμη, είναι θέμα ωρών, όλοι το ξέρουμε αυτό. Και οι απόψεις έρχονται κατά ριπάς. Μέχρι κι ότι ήταν λάθος βαλμένο το πάρκινγκ έχει ειπωθεί!

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι το τραγικό πρόσωπο είναι ο πατέρας που κατέβηκε για λίγο στο πάρκινγκ να πάει στην τουαλέτα κι έχασε όλη τη ζωή του, τα πάντα. Και ο άλλος πατέρας, βέβαια, τραγικό πρόσωπο είναι. Αλλά υπάρχει και η ευθύνη, υπάρχει εκείνος που έτρεχε με 200, όπως λένε οι μαρτυρίες. Είναι φόνος εξ αμελείας, όπως και να το κάνεις.

Όμως δεν είναι κάτι πρωτοφανές. Έχουμε δει δεκάδες χιλιάδες εγκληματικές συμπεριφορές στους δρόμους γύρω μας. Εμείς στο Αγρίνιο βλέπουμε τέτοιες διαρκώς έξω από το ΚΤΕΛ αλλά δεν κάνουμε ποτέ διαμαρτυρία για την συμπεριφορά μας στο δρόμο. Όπως δεν ζητάμε ποτέ πόλεμο στη διαφθορά και στο ρουσφέτι. Προτιμούμε να ζητάμε μπάρες, δρόμους και μόνιμους τροχονόμους παντού. Από την επιθετική μαγκιόρικη κουλτούρα μας δεν έχουμε παράπονο…

Κάθε χρόνο στους ελληνικούς δρόμους χάνεται ένα χωριό. Ακόμα και τώρα, με την κρίση, που μειώθηκαν οι μετακινήσεις κι έπεσαν σημαντικά οι αριθμοί. Οι δολοφονίες στους δρόμους ήταν πάντα τριπλάσιες και τετραπλάσιες από τις αυτοκτονίες, ναι, και στα προηγούμενα επαναστατικά χρόνια.

Αλλά η αγκιτάτσια έλεγε ότι πρέπει να σηκωθεί το θέμα των αυτοκτονιών. Έπρεπε να γίνουν πικετοφορίες για… τους νεκρούς της ΕΡΤ. Ποτέ δεν έγινε μια πορεία για τα θύματα των δρόμων, κάποιος ακτιβισμός για την επιθετική μας οδήγηση. Βλέπετε, δεν φταίμε εμείς, το «σύστημα»μας αδικεί. «Οι πολιτικοί φταίνε», τους οποίους εμείς εκλέγουμε ασφαλώς.

Μερικά πράγματα δεν θα αλλάξουν ποτέ, γι’ αυτό- ειδικά τέτοιες μέρες- μην τρέχετε και τηρείτε τους κανόνες στον δρόμο, γιατί το κακό δεν αργεί να γίνει. Και να αποστρέφεστε τα μιντιακά αφιερώματα σε τέτοια γεγονότα.

 

Γ.Σ.

Θέματα που ενδιαφέρουν

3 Σχόλια

  1. Σπύρος Αγρίνιο

    Ο γιος – φονιάς του επιχειρηματία των jumbo πλήρωσε τις αμαρτίες του πατέρα του που με δόλο κ καταπατώντας τους μικρομεσαίους τοπικους καταστηματάρχες στις κατά τόπους επαρχίες εγινε εν γενει πλουσιότερος στις πλάτες άλλων!

  2. Στέφανος

    Εδώ χάθηκαν τέσσερες ζωές και εσεις το χαβασας

  3. Γ.Μιχ.Π.- Αθηνα

    Να προστεθεί εδώ και τώρα μαθημα οδηγικής συμπεριφοράς τόσο στην πρωτοβάθμια όσον και στη δευτεροβάθμια εκπαιδευση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.