Σάββατο, 28 Νοεμβρίου, 2020

«Φόρα παρτίδα» προσωπικά στοιχεία πολιτών στην ηλεκτρονική υπηρεσία εισόδου του ΔΑΚ Αγρινίου

«Φόρα παρτίδα» προσωπικά στοιχεία πολιτών στην ηλεκτρονική υπηρεσία εισόδου του ΔΑΚ Αγρινίου

Σοβαρό ζήτημα έχει ανακύψει με προσωπικά δεδομένα δημοτών τα οποία βρίσκονται… «φόρα παρτίδα» στην ηλεκτρονική πλατφόρμα που χρησιμοποιείται από το Δήμο Αγρινίου για την είσοδο των αθλουμένων στο ΔΑΚ.

Ειδικότερα, κατόπιν της ολοκλήρωση της εγγραφής, σύμφωνα με  καταγγελίες πολιτών στο agrinionews.gr προκύπτει ότι υπάρχει η δυνατότητα ο καθένας να έχει πρόσβαση μέσω ενός συνδέσμου σε αρχεία στα οποία αναγράφονται ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα (όπως θα διαπιστώσετε και στις φωτογραφίες που ακολουθούν).

Ο λόγος για ταυτότητες, ιατρικές βεβαιώσεις και άλλα έγγραφα τα οποία σε καμία των περιπτώσεων δεν θα έπρεπε να είναι προσβάσιμα στο κοινό.  Οι πολίτες εκφράζουν, εύλογα, τις απορίες τους και φυσικά υπάρχει επιτακτική ανάγκη για άμεση επίλυση του ζητήματος.

 

 Νεώτερη ενημέρωση:  Για το θέμα   εκδόθηκε ανακοίνωση από το Τμήμα Τεχνολογιών, Πληροφορικής και Επικοινωνιών του Δήμου Αγρινίου η οποία έχει ως εξής:

«Το ηλεκτρονικό σύστημα ελέγχου εισόδου-εξόδου στο ΔΑΚ Αγρινίου τέθηκε σε πιλοτική εφαρμογή πριν από λίγες ημέρες στο πλαίσιο λήψης μέτρων για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού και με στόχο την καλύτερη εξυπηρέτηση των αθλουμένων. Δεν είχε ποτέ μέχρι σήμερα λειτουργήσει αντίστοιχη εφαρμογή και επομένως απαιτείται ένα διάστημα προσαρμογής ώστε να ελεγχτεί με ακρίβεια η εφαρμογή του. Γι αυτόν ακριβώς το λόγο αποφασίστηκε η πιλοτική λειτουργία του μέχρι τον Σεπτέμβριο ώστε να εντοπιστούν τυχόν προβλήματα και να αντιμετωπιστούν.
Δυστυχώς υπήρξε κάποια δυσλειτουργία στην εφαρμογή του συστήματος και παρουσιάστηκαν τεχνικά προβλήματα. Ζητούμε συγγνώμη από τους πολίτες για τα προβλήματα αυτά τα οποία και αντιμετωπίζονται άμεσα από την Υπηρεσία».

Θέματα που ενδιαφέρουν

8 Σχόλια

 1. Δάσκαλος

  Βρε τους υπαλλήλους της Πληροφορικής…..

 2. Αρτέμης STIHL ο μπόγιας πρώην χορτοκόπτης

  Εγώ πήγα για τα αδέσποτα και για να κόψω χόρτα.

 3. Απαραδεκτοι

  Η ανικανότητα και η έλλειψη υπευθυνότητας ειναι εμφανής. Ευθύνες θα αποδοθούν; γιατί με μια συγνώμη δεν απαλλάσονται.

 4. @@@@

  Αν αυτοι ειναι υπαλληλοι πληροφορικης εγω ειμαι υπαλληλος ξερολας….

 5. Ανώνυμος

  Εγκληματικο λαθος παραβιαση προσωπικων δεδομενων επισυρει προστιμο τεραστιο απο την αρμοδια επιτροπη ελςγχου ποινικο για τους υπαιτιους και αστικη αποζημιωση για τους ανθρωπους που τα στοιχεια τους εκτεθηκαν.

 6. Ποιος φταίει

  Οι υπερασπιστές να αντιδράσουν άμεσα….Εκτός και εαν δεν μπορεί να φταίει ο Συριζα ή οι πολίτες με τα smartphones

 7. Αναρχοκαπιτάλας

  Δημοτικοί υπάλληλοι, ίδιων προσόντων, αντιλήψεως, νοοτροπίας και πολιτικής καταγωγής με τους παραπάνω σχολιαστές που δήθεν εξανίστανται. Τι να κάνουμε τώρα; Αυτούς έχουμε, με αυτούς θα πορευτούμε. Να τους αξιολογήσουμε και να τους απολύσουμε;

 8. Ανώνυμος

  Παπαναστασιου εχω παρει λοουερ στα αγγλικα του μιτσιγκαν και στο επαλ ειχα 17.5 στη πληροφορικη.Θα με βολεψεις και μενα στο τμημα τεχνολογιων,πληροφορικης και επικοινωνιων, με 20 ψηφους τι λες; Εχω μεγαλο σοι και θα τις χρειαστεις σε 4 χρονια.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.