Σάββατο, 23 Ιανουαρίου, 2021

Φόρος τιμής στον αγωνιστή της αγροτιάς Μήτσο Βλάχο

Φόρος τιμής στον αγωνιστή της αγροτιάς Μήτσο Βλάχο

από το Δήμο Αγρινίου και φορείς στην πλατεία Κυψέλης.

4Πολιτικό μνημόσυνο για τον εκτελεσθέντα αγωνιστή της αγροτιάς Μήτσο Βλάχο τελέστηκε στην Κυψέλη Αγρινίου παρουσία του Δημάρχου κ. Γ. Παπαναστασίου και διοργανωτές την Δημοτική Κοινότητα Λεπενούς, την Τοπική Κοινότητα Κυψέλης, τους Αγροτικούς Συνεταιρισμούς Λεπενούς «Ένωση» κι «Ελπίδα», τον τοπικό Αγροτικό Σύλλογο και την οικογένεια Βλάχου.
Της επιμνημόσυνης δέησης ακολούθησε ομιλία του δημοτικού συμβούλου κ. Βασίλη Φωτάκη και εν συνεχεία χαιρετισμός (μοναδικός)  τον Πρόεδρο της  Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού Νομού Αιτωλοακαρνανίας  κ. Ηλία Τσακίρη.
Ακολούθησε κατάθεση στεφάνων από τον Δήμαρχο Αγρινίου κ. Γιώργο Παπαναστασίου, τον εκπρόσωπο της οικογένειας Βλάχου, τον Διοικητή της Πυροσβεστικής κ. Χρ. Μπόκα, και τους Προέδρους των Τοπικών Κοινοτήτων κι Ενοτήτων Κυψέλης, Λεπενούς, Νεάπολης και Οχθίων, κ.κ. Αθανασάκη, Σιώλο, Πανίτσα και Αδάμο αντίστοιχα, καθώς και από τον πρώην Δήμαρχο Στράτου κ. Τζαμαλή, τον Πρόεδρο της  Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού Νομού Αιτωλοακαρνανίας  κ. Ηλία Τσακίρη, τον εκπρόσωπο της ομάδας μελών ΣΥΡΙΖΑ Στράτου, τον αντιπρόεδρο της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Αγρινίου κ. Καλλίμορφο, τον Πρόεδρο του Αγροτικού Συνεταιρισμού Λεπενούς κ. Παπαευθυμίου, τον Πρόεδρο του Αγροτικού Συνεταιρισμού Λεπενούς «Ελπίδα» κ. Μήλιο και τον Πρόεδρο του Λαογραφικού Ομίλου Λεπενούς κ Κάτσιο.
Στην εκδήλωση παρέστησαν οι Αντιδήμαρχοι κ.κ. Γιώργος Μελιάδης και Κ. Καλαντζής και η κ. Ο. Σαλακίδου, δημοτικοί και τοπικοί σύμβουλοι αλλά κάτοικοι της περιοχής. Τιμές απέδωσε η Φιλαρμονική του Δήμου Αγρινίου.
Υπενθυμίζεται ότι ο Μ. Βλάχος δολοφονήθηκε από αστυνομικές δυνάμεις στη διάρκεια των επεισοδίων που σημειώθηκαν την 8η Σεπτεμβρίου 1962, όταν αγρότες κι αγρότισσες, κατέλαβαν την Εθνική οδό Αμφιλοχίας-Αγρινίου στις τοποθεσίες «Σαμάρι», κοντά στο χωριό Στάνου, και την γέφυρα της Σφήνας, διακόπτοντας την κυκλοφορία από Αθήνα προς Γιάννενα και αντιστρόφως, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το γεγονός ότι οι καπνέμποροι και οι καπνοβιομήχανοι, σε μια επιπλέον προσπάθεια εκμετάλλευσης, καθυστερούσαν να αγοράσουν τη σοδειά τους, παρά την εσωτερική και διεθνή αύξηση της τιμής του καπνού και των τσιγάρων.

1 2 3 4 5

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.