Δευτέρα, 12 Απριλίου, 2021

Φωτάκης: “καθαρή διαστρέβλωση γεγονότων”

Φωτάκης: “καθαρή διαστρέβλωση γεγονότων”

Από την επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του δήμου Αγρινίου Χριστίνα Σταρακά έγινε γνωστό πως ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ Νόμου Αιτωλοακαρνανίας, με έγγραφο του , γνωστοποίησε ότι το Υπουργείο Εσωτερικών ζητάει από τις οικονομικές υπηρεσίες να προβούν σε μια σειρά ενεργειών , μέχρι τις 31 Οκτωβρίου , προκειμένου να πληρωθούν οι εργαζόμενοι τις απλήρωτες υπερωρίες .

Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες το έγγραφο για το οποίο γίνεται λόγος είναι το με  Αριθμ. Πρωτ. 64967 Έγγραφο (της 6ης Οκτωβρίου) του Υπουργείου Εσωτερικών με το οποίο παρέχονται οδηγίες ως προς την αποτύπωση των δαπανών των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης και των Νομικών τους Προσώπων, που δεν πληρούν τις προϋποθέσεις νομιμότητας και κανονικότητας για την πληρωμή τους, στο Δημόσιο Λογιστικό (Μητρώο Δεσμεύσεων) και στη Γενική Λογιστική.

Aυτό αναφέρει σε ανάρτηση του ο αντιδήμαρχος Οικονομικών του δήμου Αγρινίου Βασίλης Φωτάκης που κάνει λόγο για «καθαρή διαστρέβλωση γεγονότων» σημειώνοντας εξάλλου πως «λύθηκαν αρκετά ζητήματα, οι υπερωρίες πλέον πληρώνονται στη βάση όσων οι πράξεις του Ελεγκτικού Συνεδρίου αναφέρουν».

Αναφέρει συγκεκριμένα ο Βασίλης Φωτάκης:

Είναι εύκολο να χαϊδεύεις αυτιά, να είσαι αρεστός, όμως εδώ φτάνουμε να μιλάμε για καθαρή διαστρέβλωση γεγονότων!
Ένα έγγραφο του ΥΠΕΣ που αφορά όλους τους Δήμους και τις Περιφέρειες της χώρας επιχειρείται να παρουσιαστεί ως έγγραφο με μόνο αποδέκτη τον Δήμο Αγρινίου.

Κατανοώ την αγωνία όλων, πάνω από όλα των υπαλλήλων, σε αυτή τη βάση όμως είναι ανεπίτρεπτο να εργαλειοποιούμε το προσωπικό του Δήμου για να δικαιολογηθούν συγκεκριμένες λογικές και ενέργειες που ακολουθήθηκαν.

Δεν μπορώ να φανταστώ οτι υπάρχει ή υπήρξε αιρετός ή υπηρεσιακός παράγοντας που να λειτούργησε ως τροχοπέδη.
Λύθηκαν αρκετά ζητήματα, οι υπερωρίες πλέον πληρώνονται στη βάση όσων οι πράξεις του Ελεγκτικού Συνεδρίου αναφέρουν.

Στόχευση της Δημοτικής αρχής είναι η εύρυθμη λειτουργία των υπηρεσιών προς όφελος του Δημότη, προς αυτή την κατεύθυνση εργάζεται και μόνο.

Οι κανονιστικές διατάξεις δεν δύναται να παραλείπονται, ομοίως δεν παραβλέπονται και ενέργειες του παρελθόντος που συνέτειναν να καλλιεργείται κλίμα δυσμενές και να δεσμεύει μελλοντικές ενέργειες.

Το Δημόσιο Λογιστικό είναι ένα σύνολο κανόνων, και ως σύνολο κανόνων αποτελεί μέρος του Δικαίου, ε αυτό οφείλουμε να το έχουμε με το μέρος μας.

Είμαστε εδώ για να αναμετρηθούμε με όλα (τα προβλήματα) και…θα κριθούμε για όλα!

Το “επίμαχο”:

 

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.