Σάββατο, 23 Ιανουαρίου, 2021

Μεγάλη φωτιά κοντά στο Ευηνοχώρι

Μεγάλη φωτιά κοντά στο Ευηνοχώρι

Φωτιά είναι σε εξέλιξη και καίει δασική έκταση κοντά στο Ευηνοχώρι Μεσολογγίου. Μεγάλη κινητοποίηση της Πυροσβεστικής που δίνει μάχες με τις φλόγες.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, η φωτιά εκδηλώθηκε σε περιοχή μεταξύ Ευηνοχωρίου και Γαλατά, στην κοίτη του Εύηνου ποταμού.

Στο σημείο βρίσκονται δεκάδες πυροσβεστικά οχήματα και πυροσβέστες από Μεσολόγγι, Αγρίνιο, Αίγιο, Πάτρα.

Στο σημείο πνέουν δυνατοί άνεμοι που δυσκολεύουν το έργο των πυροσβεστών.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, οι πρώτες εστίες εκδηλώθηκαν πρωινές ώρες και η Πυροσβεστική θα διεξάγει τις σχετικές έρευνες για τα αίτια που τις προκάλεσαν,.

Νεότερη ενημέρωση

Η φωτιά τέθηκε υπό έλεγχο λίγο πριν τις 19:30 το βράδυ, με οχήματα να παραμένουν στο σημείο για να σβήσουν και τις τελευταίες εστίες.

Οι άνεμοι που έπνεαν στο σημείο ήταν τόσο έντονοι που, σύμφωνα με πληροφορίες, οι φλόγες υπερπηδούσαν το ποτάμι του Ευήνου και περνούσαν από την περιοχή του Γαλατά σε περιοχή του Ευηνοχωρίου και συγκεκριμένα στην τοποθεσία «Γύρα Μακρή», όπου δυνάμεις από πολλές περιοχές έδιναν μάχη για ώρα.

Στο σημείο έφτασε η ΕΜΑΚ Πατρών, όχημα της Π.Υ. Αμφιλοχίας, οχήματα από Ναύπακτο, Αίγιο, Αγρίνιο και Μεσολόγγι. Στην επιχείρηση έλαβαν μέρος περισσότεροι από 30 πυροσβέστες με 13 οχήματα.

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις,  δεκάδες στρέμματα αγροτολιβαδικής έκτασης και καλλιεργειών χάθηκαν στις φλόγες, ενώ η ακριβής καταμέτρηση της ζημιάς δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμη.

Σημειώνεται ότι από την Πυροσβεστική εφιστάται η προσοχή καθώς παρά το γεγονός ότι επίσημα έχει λήξει η αντιπυρική περίοδος, οι υψηλές θερμοκρασίες και οι δυνατοί άνεμοι παραμένουν. Η Πυροσβεστική καλεί τους πολίτες όσο θα επικρατούν αυτές οι καιρικές συνθήκες να μη βάζουν φωτιές σε χόρτα και καλάμια.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.