Σάββατο, 16 Ιανουαρίου, 2021

Φωτιά στην Καλιακούδα, ορατή από το Καρπενήσι

Φωτιά στην Καλιακούδα, ορατή από το Καρπενήσι

Η φωτιά εκδηλώθηκε αργά το απόγευμα της Δευτέρας (20/4), στο όρος Καλιακούδα Ευρυτανίας. Καίει χορτολιβαδική έκταση σε μεγάλο υψόμετρο -άνω των 1.600 μέτρων, βορειότερα από τις εγκαταστάσεις του Ορειβατικού Καταφυγίου και της Κατασκήνωσης, κοντά στο διάσελο του βουνού. Οι φλόγες έγιναν ορατές και από την πόλη του Καρπενησίου.

Στο σημείο έφθασαν τέσσερα οχήματα και οκτώ άνδρες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Καρπενησίου, ενώ υπήρξε και ενίσχυση με ακόμα τέσσερις πυροσβέστες πεζοπόρο τμήμα. Την επιχείριση συντονίζει ο Διοικητής της Π.Υ. Καρπενησίου, Σταύρος Φακίτσας.

Στο έργο της κατάσβεσης συνδράμει και η Περιφερειακή Ενότητα Ευρυτανίας, που μίσθωσε μια υδροφόρα και ένα μηχάνημα έργου. Στο σημείο καταφθάνει και ο αντιπεριφερειάρχης, Άρης Τασιός. Επίσης, στην επιχείρηση συμμετέχει ο δήμος Καρπενησίου, που επιστρατεύει τη μεγάλη υδροφόρα του, με τον δήμαρχο, Νίκο Σουλιώτη, να σπεύδει στο σημείο.

Σύμφωνα με τις νεότερες πληροφορίες από το μέτωπο της πυρκαγιάς στην Καλιακούδα, αυτή τη στιγμή σε εξέλιξη βρίσκεται μόνο μία εστία φωτιάς, με τους πυροσβέστες να έχουν θέσει υπό έλεγχο τις περισσότερες από τις διάσπαρτες εστίες που έκαιγαν μέχρι και πριν λίγο. Εκφράζεται η αισιοδοξία ότι η φωτιά θα τεθεί υπό έλεγχο τις επόμενες ώρες.

evrytanika.gr

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.