Τρίτη, Ιανουάριος 22, 2019

Φωτίου: «Επιτάχυνση των δράσεων για τη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης των Ρομά σε 120 δήμους της χώρας»

308astynomia-roma

Με εντολή της Αναπληρώτριας Υπουργού Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Θ.Φωτίου, επιταχύνονται οι διαδικασίες δημιουργίας υποδομών για τη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης των Ρομά, σε όλη τη χώρα.
Η Αναπληρώτρια Υπουργός δήλωσε:
«Η βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης των Ρομά αποτελεί προτεραιότητα για το Υπουργείο και την Κυβέρνηση. Έχουμε την πολιτική βούληση και το σχέδιο για να ξεπεράσουμε τα προβλήματα που σωρεύτηκαν επί σειρά δεκαετιών και κληρονομήσαμε από τις προηγούμενες κυβερνήσεις.
Είμαστε σε συνεχή επικοινωνία με τους τοπικούς και τους αυτοδιοικητικούς φορείς ώστε να υλοποιήσουμε τις αναγκαίες παρεμβάσεις που θα διευκολύνουν την ένταξη των Ρομά στις τοπικές κοινωνίες. Είναι στρατηγική μας επιλογή αλλά ταυτόχρονα και υποχρέωση, να δημιουργήσουμε τις κατάλληλες συνθήκες για την αξιοπρεπή διαβίωση τους».
Η Ειδική Γραμματεία Κοινωνικής Ένταξης των Ροµά, απέστειλε σε 120 δήμους όλης της χώρας, την απαραίτητη τεχνική βοήθεια, η οποία περιλαμβάνει έτοιμες κωδικοποιημένες οδηγίες (πρότυπες τεχνικές εκθέσεις, υποδείγματα αιτιολογικών εκθέσεων και οδηγούς εφαρμογής, καθώς και υγειονομικές εκθέσεις), ώστε να διευκολυνθούν οι τοπικοί φορείς, να κερδηθεί σημαντικός χρόνος και να επιταχυνθεί η υλοποίηση των δράσεων.
Οι παρεμβάσεις θα συγχρηματοδοτηθούν από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (ΕΚΤ) των Περιφερειακών Προγραμμάτων (ΠΕΠ) και περιλαμβάνουν την εγκατάσταση υποδομών ατομικής και περιβαλλοντικής υγιεινής. Ειδικότερα, θα δημιουργηθούν πολυκέντρα τα οποία θα έχουν σύνδεση με τα δίκτυα κοινής ωφέλειας και θα αποτελούνται από ντουζιέρες, δεξαμενές πλύσης κ.α. Επιπλέον, προβλέπεται η δημιουργία χώρων για την ανάπτυξη δραστηριοτήτων και μαθησιακής στήριξης.

Θέματα που ενδιαφέρουν

1 Σχόλιο

  1. Anonimos

    Αυτα τα ειχαν ξανακανει προηγουμενες κυβερνισεις απ’ οτι θυμαμαι στο ΔΑΚ Αγρινιου πλισιον Κρατικου ΚΤΕΟ με ντουζιερες, με οικισκους, με A/C, με σκεπαστρα, με αποχετευση, με φρεατια, με δικτιο νερου, με σκεπαστρα, με πεζοδρομισεις, με ασφαλτοστρωση, με δεντροφυτευσεις , με ρευμα, με καθαρισμο απο το Δημο Αγρινιου με την μηχανοκινητη σκουπα, με τοποθετιμενους καδους σκουπιδιων κλπ καθως και με κοντεινερ που ερχονταν ιατρος ( τυπου κοινον. Ιατρειου) αλλα μετα την παροδο μικρου διαστηματος διαμονης στους στον τοπο αυτον τα ξυλωσαν ολα και τα πουλησανε. Δεν ενταχθηκαν αυτοι οι συμπολιτες μας. Τι φταίει; πορολο που ειχαν διδαχθει σε στηλ ενημερωσεων απο τις Νομαρχιες και τους Δημους.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.