Τρίτη, 27 Οκτωβρίου, 2020

Φώτης Κωστούλας: στηρίζω τη Χριστίνα Σταρακά, μας βοηθά να φτιάξουμε ακόμα καλύτερα το “σπίτι” μας

Σήμερα πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα Τύπου του γηπέδου Παναιτωλικού η επίσημη παρουσίαση των εργων που προγραμματίζονται σε αυτό. Ο Φώτης Κωστούλας ευχαρίστησε τόσο τον Γ. Βασιλειάδη όσο και την Χρ. Σταρακά για τη συμβολή τους στην προώθηση της πρότασης, τονίζοντας ότι «είναι οι πρώτοι εκπρόσωποι της τοπικής Αυτοδιοίκησης και τους κράτους, που έδειξαν από την πρώτη στιγμή ενδιαφέρον και προώθησαν την πρόταση. Κι αυτό πρέπει να το γνωρίζουν οι φίλαθλοι του Παναιτωλικού και ο κόσμος».

Την ολόθερμη στήριξη του στην υποψήφια δήμαρχο Αγρινίου Χριστίνα Σταρακά εξέφρασε ο μεγαλομέτοχος του Παναιτωλικού Φώτης Κωστούλας αναγνωρίζοντας την καθοριστική συμβολή της για τα έργα που προγραμματίζεται να γίνουν στο γήπεδο.

Η τοποθέτηση του έγινε κατά τη διάρκεια της συνέντευξης που παραχωρήθηκε, πριν λίγη ώρα, στην αίθουσα Τύπου του γηπέδου, παρουσία του υφυπουργού Αθλητισμού Γιώργου Βασιλειάδη. Ο ισχυρός άνδρας του Παναιτωλικού ευχαρίστησε ιδιαίτερα και την κυβέρνηση εκφράζοντας και σε αυτή τη στήριξη του.

«Θέλω να δείξω στους φιλάθλους πριν πάνε στην κάλπη  ποιος στηρίζει την ομάδα που αγαπάνε.Εδώ άλλοι ψηφίζουν δήμαρχο επειδή ασφαλτόστρωσε και έκλεισε τις λακκούβες έξω από τα σπίτια τους, εγώ να μη στηρίξω την κ. Σταρακά που μας βοηθά να φτιάξουμε ακόμα καλύτερο το σπίτι μας;   Όπως θα στηρίξω και τη  σημερινή κυβέρνηση. Είμαι ξεκάθαρος και το λέω ανοιχτά. Σε όποιον αρέσει. Κανένας άλλος δεν έχει στηρίξει τον Παναιτωλικό. Κάποτε πρέπει να πούμε ένα ευχαριστώ και να στηρίξουμε και εμείς», ανέφερε χαρακτηριστικά .

Χαρακτηριστική ήταν και η αναφορά του Γιώργου Βασιλειάδη στο ρόλο της  Χριστίνας Σταρακά.«Αν έχεις τη Σταρακά κάθε μέρα έξω από το γραφείο σου, αν θες κάνε και διαφορετικά!», είπε .

Ο Παναιτωλικός πρωτοτύπησε και σε αυτό το σημείο και με πολύ μεγάλη προσπάθεια της Χριστίνας Σταρακά και του προέδρου που ήρθαν στο γραφείο αναλύσαμε τις δυσκολίες και τα προβλήματα και κάναμε μια μεγάλη συνέργεια. Κινηθήκαμε προς την ίδια κατεύθυνση και η Χριστίνα συντόνιζε τα πάντα από την Περιφέρεια. Αποτέλεσμα αυτής της καλής συνεργασίας και του κοινού προγράμματος είναι να φτάνουμε ένα βήμα πριν περάσουμε στη μακέτα. Η Χριστίνα Σταρακά με πάθος και δυναμικότητα αντιμετώπισε το πρότζεκτ αυτό“, ανέφερε ο κ. Βασιλειάδης που μάλιστα  ξεναγήθηκε στους χώρους του γηπέδου.

Αναλυτικά το έργο περιλαμβάνει:

 1. Προσθήκη κατ’ επέκταση διώροφης κερκίδας – κατασκευή στεγάστρου στην ανατολική κερκίδα (μικρή), κατασκευή πρότυπου χώρου φιλοξενίας Α.Μ.Ε.Α και διαμόρφωση χώρου φιλάθλων της φιλοξενούμενης ομάδας.
 2. Διαμόρφωση – ανάπλαση πρόσοψης επί της οδού Προυσιωτίσσης, για ασφαλή είσοδο και έξοδο φιλάθλων και διερχομένων στο πεζοδρόμιο της οδού, διαμόρφωση εσωτερικού χώρου στην νότια κερκίδα (πέταλο), δημιουργία χώρου εκδηλώσεων, συνελεύσεων, συνεδρίων.
 3. Διαμόρφωση εκθεσιακού χώρου, σχεδιασμό, κατασκευή, εγκατάσταση εκθεσιακών προθηκών, ανοικτών εκθετηρίων, οργάνωση, προμήθεια εξοπλισμού και εγκατάσταση των απαραίτητων οπτικοακουστικών μέσων και διαδραστικών εφαρμογών για τον εκθεσιακό χώρο. Περιλαμβάνει επίσης υπηρεσίες έρευνας, επιστημονικής επιμέλειας και τεκμηρίωσης, συγγραφής εκθεσιακών κειμένων κ.α.

Ειδικότερα, ο ισχυρός άνδρας και αναμορφωτής του Παναιτωλικού Φώτης Κωστούλας ανέφερε για το τι προηγήθηκε της  έγκρισης των έργων  αναβάθμισης του γηπέδου και  διαμόρφωσης εκθεσιακών χώρων  που εντάσσονται για χρηματοδότηση στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, με προϋπολογισμό 1.537.000 ευρώ:

«Ο κ. Βασιλειάδης είναι εδώ για να δει από κοντά τον χώρο για τον οποίο έχει δουλέψει τόσο καιρό. Δεν με έχετε συνηθίσει να μιλάω, όμως υποχρέωση μου είναι να τονίσω ότι για πρώτη φορά αυτά τα 15 χρόνια που είμαι στον Παναιτωλικό, η Χριστίνα Σταρακά είναι αυτή που με δική της πρωτοβουλία βοηθάει τόσο  την ομάδα. Μίλησε με τον υπουργό και δούλεψε με τον Μάκη Μπελεβώνη για να γίνει ο σχεδιασμός και να έχουμε ένα σύγχρονο ευρωπαϊκό γήπεδο.

Εγώ ποτέ μου δεν ζήτησα βοήθεια από κανέναν. Αν είχα τα χρήματα έκανα όποια παρέμβαση χρειαζόταν και τελειώναμε εκεί γιατί δεν μου αρέσουν τα γραφειοκρατικά.  Τώρα κατάλαβα όμως τι τραβάνε αυτοί που ζητούν βοήθεια. Υπήρχε μεγάλη προσπάθεια από πλευράς της Χριστίνας Σταρακά. Για εμένα είναι εξαιρετική τιμή που ένας υπουργός, ο οποίος μάλιστα δεν είναι από εδώ,   κοιτάζει τον τόπο μας και  λέει «θα σας βοηθήσουμε».

Η Χριστίνα Σταρακά είχε ακούσει μια συζήτηση με τον Μάκη Μπελεβώνη να λέει κάποια πράγματα που θα μπορούσαν να γίνουν για το γήπεδο και προσφέρθηκε να τρέξει τη διαδικασία. Το πήρε πάνω της. Είναι πολύ σημαντικό γιατί οι προηγούμενοι δήμαρχοι ήταν μάλλον εναντίον μας και πρώτη φορά έχουμε τέτοια βοήθεια».

Η αντιπεριφερειάρχης Χριστίνα Σταρακά ανέφερε: «Ευχαριστώ τον κ. Βασιλειάδη γιατί γνωρίζω πόσο πίστεψε από την πρώτη στιγμή σε αυτό το έτος και την προσπάθεια που κάναμε από κοινού για τα δύο υποέργα που χρηματοδοτούνται από το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων. Ένα έργο που ξεκίνησε ένα βράδυ του περασμένου καλοκαιριού σε μια χαλαρή κουβέντα όπου ο Μάκης Μπελεβώνης είχε εκφράσει ένα παράπονο ότι ποτέ ο Παναιτωλικός δεν είχε πάρει τίποτα από την πολιτεία παρά την προσφορά του μεγαλομετόχου του. Τότε είπα ότι χρήματα μπορούν να βρεθούν αρκεί να υπάρξει μελέτη. Δουλέψαμε σκληρά και ανέλαβε το κόστος της μελέτης, αρκετά μεγάλο, ο Φώτης Κωστούλας, για να είμαστε σε θέση να διεκδικήσουμε σήμερα από το υπουργείο και να μιλάμε για ένα έργο που θα αναβαθμίσει την πόλη μας γενικότερα και θα συμβάλει στην ανάπτυξη της. Θα αυξήσει τα έσοδα της ΠΑΕ Παναιτωλικός με αύξηση χωριτοκοτητας αλλά και την έλευση των φιλοξενούμενων στην πόλη με ότι σημαίνει αυτό. Με τη δημιουργία μουσείου θα μάθουν οι νέοι και θα ξυπνήσουν οι αναμνήσεις των παλαιότερων Αγρινιωτών. Δεν ήταν  εύκολο, δουλέψαμε ατελείωτες ώρες. Θέλω να ευχαριστήσω τον Απόστολο Κατσιφάρα για τη βούληση που είχε να ενταχθεί το έργο στο πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων, τον Μάκη Μπελεβώνη για τη δουλειά του αλλά και τον Φώτη Κωστούλα που έχει προσφέρει τόσα στην πόλη. Είναι ευεργέτης. Σε αυτό τον άνθρωπο οφείλουμε ένα μεγάλο ευχαριστώ όλοι οι Αγρινιώτες. Είχαμε άψογη συνεργασία και είμαι σίγουρη ότι τα επόμενα χρόνια δεν θα σταματήσουμε εδώ και θα συνεχίσουμε με μια ευρύτερη ανάπλαση της περιοχής. Θέλουμε να παντρέψουμε το γήπεδο του Παναιτωλικού με το πάρκο, το μουσείο και τη γλυπτοθήκη Καπράλου. Πιστεύουμε ότι με το  να έχουμε σωστές αθλητικές υποδομές και να φέρουμε τη νεολαία στον αθλητισμό θα μιλάμε για παιδιά που θα κοιτούν μπροστά με υγιή ψυχολογία και θα αγαπούν τον τόπο τους».

 

Ο πρόεδρος του Ερασιτέχνη Παναιτωλικού Π. Στεργίου  ευχαρίστησε την  ΠΑΕ Παναιτωλικός για την δωρεά της μελέτης. «Είναι ενα σεβαστό ποσό που χωρίς αυτό δεν θα μπορούσαμε να συνεχίσουμε», σημείωσε και δεν παρέλειψε να εκφράσει και αυτός τις ευχαριστίες του στην Χρ. Σταρακά και τον Γιώργο Βασιλειάδη.

Από την πλευρά του το μέλος της διοίκησης Π.Καψάλης ανέφερε: «Αξίζουν συγχαρητήρια στην κ. Σταρακά και σε όλους. Από το 2005 που μπήκε το στέγαστρο ανακατασκευάστηκαν τα αποδυτήρια και όχι μόνο. Το 2009 έγινε το άνω διάζωμα στην μικρή κερκίδα που αρχικά προοριζόταν για δημοσιογραφικά θεωρεία και τελικά έγινε χώρος για καθήμενους. Το 2016 έγινε και το πέταλο και μετά μπήκε και  το σκέπαστρο ενώ το γήπεδο του Παναιτωλικού ήταν από τα πρώτα στην Ελλάδα που πήρε άδεια. Θα σκεπαστεί όλη η μικρή. Θα γίνει εκθεσιακός χώρος. Θα αλλάξει εξωτερικά το πέταλο και στον χώρο των γραφείων της ΠΑΕ στο γήπεδο θα γίνει το μουσείο. Η διαδικασία προχωρά για να δημοπρατηθεί το έργο, ελπίζω σύντομα».

 

Θέματα που ενδιαφέρουν

13 Σχόλια

 1. Akis

  Κυρ Φώτη, κράτα την ψήφο σου για τον εαυτό σου και πάρε κανα σέντερ μπακ γιατί με play out θα πας άκλαυτος φέτος…

 2. Τζιοβάνι

  “Σταμάτη Ταχωνείδη” πρέπει να ξέρεις καλύτερα εσύ από τον Κωστούλα ε; Βρες ένα ψεύτικο όνομα ρε τρολ

 3. Ζαβός

  Δύο σχόλια ο οπαδός του Παπαναστασίου μέχρι τώρα!

 4. ΔΙΚΑΣΤΗΣ ΝΤΡΕΝΤ

  Κωστουλα ασχολησου με την ομαδα και ασε τα πολιτικα παιχνιδια !!!τι προβλημα σου δημιουργεί ο Παπαναστασίου???κανε τετοια και θα κυνηγας τους φιλάθλους με το δικανο φετος εκτος κι αν είναι αυτος ο σκοπός σου !!!

 5. Ζ12

  Χωρίς να θέλω να μπω σε αντιπαράθεση με κανέναν λέω το εξής.Αφού Η Σταρακά και ο Κατσιφάρας βοήθησαν για το συγκεκριμένο έργο γιατί να μην τους στηρίξει ο Κωστούλας;Αφού αυτοί του έκαναν τη δουλειά αυτούς θα στηρίξει.Έτσι δε γίνεται;
  Πρέπει όμως να πούμε το εξής. Ο Παναιτωλικός πρέπει να μείνει μακριά από τις πολιτικές συζητήσεις.Για μένα λάθος του Κωστούλα που τοποθετήθηκε έτσι ανοιχτά. Ο Παναιτωλικός δεν ανήκει σε κανέναν δήμαρχο σε καμία Σταρακά , σε κανέναν Παπαναστασίου και σε κανένα κόμμα.Ο Παναιτωλικός ανήκει στο κόσμο του.Τώρα όποιος θέλει να βοηθήσει σε οτιδήποτε για το καλό της ομάδας είναι καλό.
  Πρόεδρε άστα τα πολιτικά και κοίτα να φτιάξουμε ομάδα.Γιατί με δανεικούς και με πιτσιρικάδες δε μας βλέπω καλά του χρόνου.Φέτος καλά τη γλιτώσαμε.

 6. Ανώνυμος

  ΓΕΙΑ ΣΟΥ ΑΚΗ.ΜΑΣ ΕΛΛΕΙΨΕΣ !!! ΒΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΕΔΩ ΨΗΦΙΖΕΙ Ο ΑΛΛΟΣ ΚΟΥΛΗ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΥ ΚΟΨΕΙ ΤΗΝ ΣΥΝΤΑΞΗ !! ΕΔΩ ΨΗΦΙΖΕΙ Ο ΔΗΜΟΣΙΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΝ ΑΠΟΛΥΣΕΙ ! ΕΔΩ ΨΗΦΙΖΕΙ Ο ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ ΤΟΥ Ι.Τ. ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΛΕΥΕΙ ΕΠΤΑ ΗΜΕΡΕΣ ΧΩΡΙΣ ΩΡΑΡΙΟ ΚΑΙ ΣΑΣ ΠΕΙΡΑΞΕ Ο ΚΩΣΤΟΥΛΑΣ ΓΙΑΤΙ ΕΙΠΕ ΥΠΕΡ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΒΟΗΘΗΣΑΝ ΤΟΝ ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟ ΜΑΣ ? ΕΞ΄ΑΛΛΟΥ ΔΗΜΟΚΡΑΤΗΣ ΕΙΝΑΙ.ΤΙ ΝΑ ΨΗΦΙΣΕΙ ? ΤΗΝ ΜΑΥΡΙΛΑ ????? ΕΛΕΟΣ !! CHRISTOS

 7. fjk

  ΝΤΡΟΠΗ.Στη Σουηδια ετσι γινεται κυριε Κωστουλα΄΄-

 8. RIPT

  Για να δουμε ποσοι “δημοκρατες” θα πανε να παρουν διαρκειας φετος…

 9. Ανώνυμος

  Κοψε λιγο προεδρε δεν εισαι και ο Μαρινακης να βγαζεις δημαρχους…

 10. Ρηγανας 6

  Αγρίνιο σημαίνει Παναιτωλικός και όποιος βοηθάει τον Παναιτωλικό μας είμαστε μαζί του

 11. Ανώνυμος

  Και αμα στηριξεις εσυ θα σε ακολουθησουμε …νομιζετε οτι εχουμε φαγουρα ολοι με τον παναιτωλικο και το αξιοπιστο ελληνικο πρωραθλημα.Ημαρτον μεγαλη επενδυση το τοπι…ρε που πανε τα λεφτα των δημοσιων επενδυσεων…Ενα ερωτημα τελευταιο ο Παναιτωλικος δεν ειναι Ιδιωτικη Εταιρεια δεν εχει κερδη δεν εχει μετοχο, ανηκει στο Λαο και δεν το ξερουμε.Γιατι δε χρηματοδοτειται και καμια αλλη ιδιωτικη επενδυση τοτε με κρατικο χρημα…

 12. ΙΩΑΚΕΙΜΙΔΗΣ ΠΑΝ

  ΚΑΛΑ ΚΑΝΕΙ Ο Κ.ΚΩΣΤΟΥΛΑΣ ΚΑΙ ΨΗΦΙΖΕΙ ΤΗΝ Κ ΣΤΑΡΑΚΑ.Η Κ.ΣΤΑΡΑΚΑ ΒΟΗΘΑΕΙ ΤΟΝ ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟ ΤΩΡΑ .Ο ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΕΡΔΗ,Ο Κ ΚΩΣΤΟΥΛΑΣ ΚΑΛΥΠΤΕΙ ΜΕΓΑΛΟ ΜΕΡΟΣ ΤΩΝ ΕΞΟΔΩΝ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ,ΚΑΙ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΟΝ ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟ ΒΙΩΣΟΜΟ ΣΥΛΛΟΓΟ,ΚΑΙ ΟΧΙ ΝΑ ΔΙΑΛΥΘΕΙ ΟΠΩΣ ΑΛΛΕΣ ΙΣΤΟΡΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ ,ΟΤΑΝ ΚΑΠΟΤΕ ΑΠΟΧΩΡΗΣΕΙ ΑΠΟ ΤΟ Ν ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟ.Ο Κ ΚΩΣΤΟΥΛΑΣ ΠΡΟΣΕΦΕΡΕ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΠΟΛΛΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟ ΜΑΣ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΟΥΤΑΙ ΝΑ ΠΕΙ ΚΑΙ ΕΝΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΝ ΣΤΟΝ ΣΥΛΛΟΓΟ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.