Σάββατο, 15 Μαΐου, 2021

Φόβοι για θερμό επεισόδιο στην Κύπρο τον ερχόμενο Ιούνιο

Φόβοι για θερμό επεισόδιο στην Κύπρο τον ερχόμενο Ιούνιο

thermo epeisodio tourkiko
Σοβαρό είναι το ενδεχόμενο για την πρόκληση θερμού επεισοδίου στην Κύπρο με πρωταγωνιστή την Τουρκία, σύμφωνα με πηγές του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας.

Οι ίδιες πηγές προσδιόρισαν χρονικά το συμβάν τον ερχόμενο Ιούνιο όταν ξεκινήσει η εξόρυξη φυσικού αερίου από την γαλλική Total και υπενθύμισαν ότι κάτι ανάλογο έχει συμβεί και στο παρελθόν όταν οι Τούρκοι έβγαλαν το ερευνητικό πλοίο Barbaros.

Ανώτατα στελέχη του υπουργείου Εθνικής Άμυνας είπαν ακόμα ότι δεν υπάρχει λόγο ανησυχίας λόγω της έντασης με την Τουρκία επειδή οι ελληνικές ένοπλες δυνάμεις είναι σε απόλυτη ετοιμότητα αλλά και ότι τα νησιά είναι φορτωμένα (από 17% προσωπικό έχουμε τώρα 48%).

Τα ίδια στελέχη υπογράμμισαν ότι κάποια τα επεισόδια εμπλοκών είναι σκηνοθετημένα αλλά και ότι η ΝΑΤΟική δύναμη για την αντιμετώπιση των προσφυγικών ροών παρακολουθεί την τουρκική προσκλητικότητα. Υπάρχει τέλος η εκτίμηση ότι ο Ερντογάν θα ηττηθεί στο επικείμενο δημοψήφισμα.

«Δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας οι ένοπλες δυνάμεις είναι σε απόλυτη ετοιμότητα».

«Κάποια από τα δήθεν επεισόδια με παραβιάσεις εναέριου ή θαλάσσιου χώρου είναι σκηνοθετημένα και δεν έχουν συμβεί ποτέ. Εμείς απαντάμε δυναμικά και κάνουμε τις απαραίτητες ενέργειες και τα διαβήματα μόνο στα πραγματικά περιστατικά. Το καλό είναι ότι και οι ΝΑΤΟικη δύναμη που πλέει στη μεσόγειο για την αντιμετώπιση των προσφυγικών ροών παρακολουθεί την τουρκική προκλητικότητα. Τα τουρκικά αεροσκάφη πετούν πάνω από τα πλοία των ΝΑΤΟικών δυνάμενων. Οι Διοικητές της δύνμαης που προέρχονται από την Ευρώπη κάνουν σε καθημερινή βάση πολύ σκληρά “report” καταγράφοντας αναλυτικά την τουρκική δραστηριότητα», είπαν οι ίδιες πηγές.

Πηγή: thetoc.gr

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.