Πέμπτη, 29 Οκτωβρίου, 2020

Φραπέ: Οι μύθοι για έναν «παρεξηγημένο» καφέ

frape-oi-muthoi-gia-enan-pareksigimeno-kafe.w_lTo καλοκαιράκι ειδικά στην Ελλάδα συνδυάζεται με έναν παγωμένο φραπέ, αν και τα τελευταία χρόνια το κλασσικό ελληνικό ρόφημα δέχεται επίθεση από άλλα είδη. Ωστόσο έρευνες δείχνουν ότι ο φραπέ, δηλαδή ο συγκεκριμένος στιγμιαίος καφές, έχει τα περισσότερα αντιοξειδωτικά και τη λιγότερη καφεΐνη, ενώ είναι μύθος ότι πειράζει στο στομάχι.

Τα περισσότερα αντιοξειδωτικά

Η προστατευτική δράση του φραπέ οφείλεται κατά κύριο λόγο στα αντιοξειδωτικά που περιέχει. Οι πολυφαινόλες είναι τα κύρια αντιοξειδωτικά του καφέ. Γνωρίζατε ότι ο καφές έχει περίπου 2 φορές μεγαλύτερη περιεκτικότητα σε πολυφαινόλες από το μαύρο τσάι;

Φραπέ και στομάχι. Η κατάρρευση ενός μύθου

Μία πρόσφατη έρευνα, και μάλιστα στον ελληνικό πληθυσμό, κατέρριψε ολοκληρωτικά τον μύθο ότι το φραπέ είναι «βαρύς» καφές για το στομάχι. Μελέτη που πραγματοποιήθηκε στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών έδειξε ότι η κατανάλωση φραπέ δεν συνδέεται με κανένα δυσάρεστο συναίσθημα για το στομάχι ή άλλες ψυχολογικές παραμέτρους. Έτσι, φαίνεται ότι σε υγιή άτομα το φραπέ δεν προκαλεί δυσάρεστα γαστρεντερικά συμπτώματα.

Πιο ελαφρύς καφές από όλους

Ο καφές φραπέ είναι το ιδανικό τονωτικό. Περιέχει μέτρια δόση καφεΐνης, απαραίτητη για την πνευματική τόνωση που αποζητάμε. Ένα ποτήρι φραπέ περιέχει λιγότερη καφεΐνη από έναν καφέ φίλτρου ο οποίος ίσως τελικά να μην είναι τόσο ελαφρύς όσο νομίζουμε!

ΠΗΓΗ: IATROPEDIA.GR

thetoc.gr

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.