Κυριακή, 28 Φεβρουαρίου, 2021

Φτάνει και μια θαλαμηγός Ωνάση για Χριστουγεννιάτικο ντεκόρ…

Φτάνει και μια θαλαμηγός Ωνάση για Χριστουγεννιάτικο ντεκόρ…


Τις Χριστουγεννιάτικές αυτές μέρες εξορμήσεις και σε άλλα μέρη του Νομού Αιτωλοακαρνανίας κάνουν καλό. Σπάει η μονοτονία της Παπαστράτου, της πάνω Πιάτσας, της Ηλιού και της Τριχωνίδας για λίγο θάλασσα. Πήγαμε λοιπόν λιμάνι Μεσολογγίου.  Εκεί αντί Χριστουγεννιάτικου δένδρου είδαμε ένα πελώριο πλοίο. Μας πληροφόρησαν ότι ήταν η θαλαμηγός του Ωνάση, η οποία διαχείμαζε εκεί όπως είχε γραφτεί στον τοπικό τύπο δύο μήνες πριν.

Διαπιστώσαμε ότι το πλοίο ότι έγραφε Βαλέτα και τα συναφή , είχε δηλαδή σημαία Μάλτας. Αυτός ήταν ο λόγος για τον οποίο αργήσαμε να αναγνωρίσουμε την προέλευση της θαλαμηγού, την οποία πρόδωσε η επωνυμία Christina O”. Μερικοί ντόπιοι μας είπαν ότι πιθανόν έδεσε το πλοίο εκεί γιατί έχει σχετικά χαμηλό κόστος ελλιμενισμού σε σχέση με άλλες περιοχές.

Να λοιπόν που το φθηνό μπορεί να γίνει και ελκυστικό καμιά φορά. Όσο για τη θαλαμηγο αυτή είναι επισκέψιμη στο ευρύ κοινό. Εκείνο βέβαια που μας θύμισε, ήταν ότι  το πλοίο παρέπεμπε σε εκείνο το στολισμένο των Χριστουγέννων, την ελληνική εκδοχή δηλαδή του στολίσματος, με φόντο βέβαια τα Αιτωλικά βουνά. Η πολυτέλεια όμως μιας άλλης εποχής μας παρέπεμπε σε χαμένες εποχές για το ελληνικό κεφάλαιο που αναπροσαρμόζεται στη δίνη των κοσμοϊστορικών αλλαγών της παγκοσμιοποίησης.

Όσο για το απτό αποτέλεσμα, το Μεσολόγγι ήταν τυχερό και του “έκατσε” Χριστουγεννιάτικο αξιοθέατο κοσμικού τύπου. Καμιά φορά λοιπόν δεν χρειάζονται Μύλοι Ξωτικών για να κάνουν τη διαφορά. Στο χέρι της Ιεράς Πόλης βέβαια είναι κατά πόσο θα το αξιοποιήσει και θα το διαφημίσει, όσο θα είναι εκεί…

Φωτό: Γιάννης Γιαννακόπουλος

Λ.Υ.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.