Σάββατο, 31 Οκτωβρίου, 2020

Φτωχότερη η αγρινιώτικη κοινωνία από την απώλεια του προέδρου της Χριστιανικής Ένωσης και του Γηροκομείου Δημήτριου Γαρουφαλή

Γαρουφαλής ΔημήτριοςΦτωχότερη είναι η αγρινιώτικη κοινωνία εξαιτίας της απώλειας του προέδρου της Χριστιανικής Ένωσης Αγρινίου και του Γηροκομείου Δημήτριου Γαρουφαλή που «έφυγε» ανήμερα του Πάσχα.
Πρόσωπο με πολύχρονη κοινωνική δράση και προσφορά, πατέρας επτά παιδιών,  αφήνει δυσαναπλήρωτο κενό με την είδηση του θανάτου του, σε ηλικία 75 ετών, να προκαλεί θλίψη και συγκίνηση.
Η εξόδιος ακολουθία θα ψαλεί την Δευτέρα 9 Απριλίου 2018 και ώρα 5 μ.μ. στην Ιερό Ναό Zωοδόχου Πηγής Αγρινίου.
Λίγα λόγια για τον Δημήτρη Γαρουφαλή :
Σήμερα Κυριακή του Πάσχα εκοιμήθη στο Αγρίνιο ο αγαπητός και σεβαστός Δημήτριος Γαρουφαλής ,Πρόεδρος της Χριστιανικής Ενώσεως Αγρινίου.
Οφείλω να καταθέσω ότι η αναπάντεχη μετοικησή του στην ουράνια Πατρίδα ήταν ένα δυνατό κτύπημα που με άφησε άφωνο.
Τον σεβαστό μας Πρόεδρο τον κοσμούσε το χαμόγελο, η ηρεμία, η απλότητα, η κατανόηση, και η ανεπανάληπτη ευγένεια του. Ήρεμος, επιβλητικός, γαλήνιος, με ανεξάντλητη υπομονή μπροστά στις δυσκολίες της ζωής. Έδινε τη μαρτυρία αυτού που ήταν: Άνθρωπος της ολοκληρωμένης αγάπης, της εσωτερικής πνευματικής τελείωσης. Ο λόγος του ήταν πάντα μετρημένος. Τίποτα περιττό, τίποτα φλύαρο. Εφάρμοζε το ρητό του άγιου Γρηγορίου του Θεολόγου: «Λέγε, όταν έχεις να πεις κάτι σπουδαιότερο της σιωπής. Και σιώπα, όταν η σιωπή είναι ανωτέρα των λόγων».
Η αγάπη του περνούσε στο βλέμμα του, και αυτό μας έδινε τα μηνύματά του. Επιτέλεσε το καθήκον του ως Πρόεδρος με ζήλο, αυταπάρνηση και αφοσίωση. Παντού πρώτος στην διακονία του Ιεραποστολικού Έργου, στην Ένωση, στο Γηροκομείο Αγρινίου, στην Κατασκήνωση Αγίου Βλασίου και σε πολλές άλλες χριστιανικές προσπάθειες της πατρίδας μας.
Έδωσε στην κοινωνία μια εκλεκτή οικογένεια. Ο θεός τον αξίωσε να δει παιδιά και εγγόνια που με τις αρχές του θα συνεχίσουν την λαμπρή ιστορία του.
Μέσα στην σημερινή Αναστάσιμη χαρά, με λύπη σας αποχαιρετώ. Τα συναισθήματα που με πλημμυρίζουν γίνονται ένα μεγάλο Ευχαριστώ για όσα γνώρισα κοντά σας, και ευγνωμοσύνη στο Θεό που σας έφερε στο Χριστιανικό έργο.
Καλό ταξίδι στην αιωνιότητα με τον Αναστημένο Χριστό.

Αναστάσιος Κ. Κωστόπουλος

Θέματα που ενδιαφέρουν

3 Σχόλια

 1. Χ. Ο. (Χριστ. Ορθ.)

  Αγαπημένε και αξέχαστε Τάκη καλό παράδεισο να έχεις. Πρόσφερες πολλά και στη Χριστιανική Ένωση και στο Γηροκομείο και στις κατασκηνώσεις και παντού. Ταπεινός και με τον καλό λόγο πάντα. Παράδειγμα προς μίμηση η ζωή σου ολόκληρη. Όμως ένας βλέπω πως σε σχολίασε. Ας είμαι εγώ ο δεύτερος. Μαζί με τον αναστηθέντα Κύριό μας, πρεσβεύετε υπέρ ημών των αμαρτωλών. Καλό ταξίδι από κάποιον ευεργετηθέντα από εσένα σε τούτη τη ζωή. Αξέχαστε Τάκη.

 2. Ανώνυμος

  Καλό παράδεισο που σίγουρα τον έχει αφού πέθανε ανήμερα του Πάσχα η αγία ημέρα που τον πήρε ο θεός κοντά του μάρτυρα το τεράστιο ιεραποστολικό έργο της ζωής του Σ. Β.

 3. Γιώργος Β.

  Αγαπητέ μας κύριε Τάκη, μπορεί να έφυγες για την Ουράνια Πατρίδα, αλλά το έργο σου εδώ κάτω παραμένει ολοζώντανο και μεγάλο. Θα είσαι πάντα στις καρδιές μας. Η ζωή σου, παράδειγμα για όλους μας…
  Θερμά συλλυπητήρια στους οικείους του!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.