Παρασκευή, 23 Οκτωβρίου, 2020

Φυλλάδια για “μαθητικό ξεσηκωμό” και πορεία στο Αγρίνιο

Μερικοί μαθητές  συμμετείχαν σε συγκέντρωση και πορεία, πριν λίγα λεπτά, στο Αγρίνιο στα πλαίσια των κινητοποιήσεων που εκφράζονται με καταλήψεις στα σχολεία. Επρόκειτο κυρίως για μαθητές του 5ου γυμνασίου που τελεί υπο κατάληψη οι οποίοι με συνθήματα και πανό φώναξαν “κάτω τα χέρια απο τις καταλήψεις” και άλλα αιτήματα.

Μάλιστα τις πρωινές ώρες έξω απο σχολεία του Αγρινίου έγινε ρίψη φυλλαδιών που καλούσαν σε “μαθητικό ξεσηκωμό”  και μαθητική συγκέντρωση σήμερα στο Αγρίνιο.

Σημειωτέον πως το  κάλεσμα εκφράστηκε σε κεντρικό επίπεδο από τη Συντονιστική Επιτροπής Μαθητών Αθήνας που κάλεσε τους μαθητές να βγουν στους δρόμους σήμερα , 1η Οκτωβρίου.  Το κάλεσμα του Αγρινίου ωστόσο δεν αναφέρει ποιος είναι ο φορέας που το απευθύνει.

Θέλουμε, τους γονείς και τους καθηγητές δίπλα μας. Μας χαροποιεί που βαδίζουμε μαζί με την Ανώτατη Συνομοσπονδία Γονέων Ελλάδας, Ενώσεις Εκπαιδευτικών, εργαζόμενους, φοιτητές. Καταλαβαίνουμε πως ίσως κάποιοι γονείς ανησυχούν.Θέλουμε και έχουμε δικαίωμα σε ένα ΑΣΦΑΛΕΣ ΣΧΟΛΕΙΟ! ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΜΑΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΟΙΧΤΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΜΟΡΦΩΝΟΜΑΣΤΕ ΣΕ ΑΥΤΑ ΟΛΟΠΛΕΥΡΑ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΦΟΒΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΤΗ ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΩΝ ΜΑΣ! Για αυτό και αγωνιζόμαστε! Είμαστε μαζί!”, ανέφερε το Συντονιστικό της Αθήνας .

 

Η πορεία των μαθητών κινήθηκε σε κεντρικούς δρόμους της πόλης καταλήγοντας στην πλατεία Δημάδη.

Θέματα που ενδιαφέρουν

2 Σχόλια

  1. Ατομικές ευθύνες

    Τελικα δεν γράψανε για τα εεξοπλιστικά;Οι μεγαλοδημοσιογραφοι και οι τοπικοί υπερασπιστές της νδ,προσπάθησαν να μας πείσουν ότι στα αιτήματα τους ειναι και τα 10 δις των εξοπλιστικών….αν και θα έπρεπε,αυτα θα έπρεπε να τα δινουν σε παιδεια,υγεια και κοινωνικό κρατος….παγουρινο και μασκες αλεξίπτωτα ας τα κρατήσουν για αυτους

  2. δωρεαν παιδεια

    Κάποιοι υπερασπιστές έχουν την ανάγκη να πιστεύουν στα fake news που κυκλοφορούν στο ιντερνετ( από διαδήλωση που έγινε τον χειμώνα ήταν οι φώτο που ανέβασαν τα μπουκωμένα με 20 εκ ευρω μμε)…πρώτα τα ματ χτυπήσανε τους γιατρούς και τους νοσηλευτές(αυτούς που χειροκροτούσαν την άνοιξη) , μετά τους μαθητές και μετά?ποιος θα έχει σειρά?

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.