Δευτέρα, 14 Ιουνίου, 2021

Γ. Βαρεμένος: «Θερίζει ο πέλεκυς των πλειστηριασμών»

Γ. Βαρεμένος: «Θερίζει ο πέλεκυς των πλειστηριασμών»

Δήλωση του Βουλευτή Αιτωλοακαρνανίας και Αναπληρωτή Τομεάρχη Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, Γιώργου Βαρεμένου για τους πλειστηριασμούς. Αναφέρει

«Σύμφωνα με στοιχεία των funds τα οποία επικαλείται το «ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ» οι πλειστηριασμοί αφορούν σε 200.000 οικογένειες. Τη στιγμή που η πρώτη κατοικία δεν χαίρει καμίας προστασίας και με δεδομένο ότι τόσο για τα funds όσο και για τις εισπρακτικές εταιρείες δεν υπάρχει κανένα πλαίσιο που να περιορίζει την κίνησή τους, είναι αντιληπτό για το τι είδους εκρηκτικό κοινωνικό πρόβλημα γίνεται λόγος.

Με τον νέο πτωχευτικό κώδικα εξισώνεται η πτώχευση ενός επιχειρηματία με την αδυναμία εξυπηρέτησης δανείου για ένα παλιό σπίτι σε ορεινό χωριό της Αιτωλοακαρνανίας. Το σπίτι ανήκει σε άνεργο του οποίου η μάνα παίρνει σύνταξη 300 ευρώ και έχει χάσει την κόρη της, η οποία όσο ζούσε συνέβαλε στην εξυπηρέτηση του δανείου.

Το συγκεκριμένο σπίτι βγήκε σε πλειστηριασμό σε τιμή που δεν την πιάνει σε πρώτη φάση αλλά θα δοθεί σε χαμηλότερη δεδομένου ότι τα funds τα αγόρασαν σε τέτοιο χαμηλό επίπεδο, ώστε τους επιτρέπονται παρόμοιες κινήσεις. Με αυτό τον τρόπο χάνεται η πρώτη κατοικία, που αν οι τράπεζες είχαν προβεί σε μεγαλύτερες διευκολύνσεις θα είχε διασωθεί ενώ και οι ίδιες θα είχαν καλύτερα αποτελέσματα απ’ ότι με την λύση των funds τα οποία κινούνται πλέον με την νοοτροπία κυνηγών κεφαλών».

Θέματα που ενδιαφέρουν

3 Σχόλια

  1. Κοστας

    Τι να πω ρε Βαρεμενε, χρειάζεται απύθμενο θράσος να παριστάνετε τους προστάτες της λαϊκής περιουσίας λες και περασαν χιλια χρόνια απο την πρώτη φορά αριστερά!

  2. Ο Θεος

    Πρεπει να ειναι ισως .λεω ισως ο λιγοτερος ενημερωμενος βουλευτης και ισως με την χειροτερη εκφορα του λογου σε ολη την επικρτατεια.Δεν υπαρχει αυτο ποου ζουμε με τους λαικιστες.

  3. Ο θαλλασολυκος

    Εσείς κύριε αντιπρόεδρε απελευθέρωσε τους πλειστηριασμους, εσείς δερνατε τον πρώην σύντροφο σας λαφαζανης όταν προσπαθούσε να σώσει την πρώτη κατοικία, εσείς ριχνατε χημικά έξω απ. Τα ςυμβολαιογραφεια στον στρατουλη. Ρε δεν έχουμε αλτσχαιμερ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.