Τρίτη, 26 Μαΐου, 2020

Ιπτάμενοι επισκέπτες από τη Γαλλία στο Αγρίνιο

Την Αερολέσχη Αγρινίου επισκέφθηκαν 25 Γάλλοι πιλότοι για δύο μέρες, με καθυστέρηση τριών ημερών λόγω καιρικών συνθηκών με βάσει τον αρχικό προγραμματισμό.

Συγκεκριμένα, ο ερχομός των πιλότων έγινε την Πέμπτη 16 Μάιου και εντασσόταν στα πλαίσια προγραμματισμένης περιοδείας στην Ελλάδα με τον όνομα “Ταξίδι στην Γη του Οδυσσέα”.

Δεκαπέντε Υπερελαφρά Αεροσκάφη (οκτώ Αυτόγυρα, τρία Μοτοαιωρόπτερα και τρία Αεροπλάνα 3AXIS) προσγειώθηκαν στο πεδίο της Αερολέσχης. Από εκεί πραγματοποίησαν πολλές “τουριστικές” πτήσεις στις γύρω περιοχές και τα νησιά του Ιονίου.

Στην ομάδα των Γάλλων συμμετείχε και μέλος της Αερολέσχης Σερρών, ο κ.Γιάννης Τσουρλιάννης – καθώς από τις Σέρρες ξεκίνησαν την περιοδεία τους – ο οποίος έπαιξε και τον ρόλο του διερμηνέα.

Ο αρχηγός και ιδιοκτήτης της Γαλλικής Αερολέσχης (Air-Flash) που οργάνωσε το ταξίδι ονομάζεται Ερικ Λεφέβρ. Μαζί με τον πρόεδρο της Αερολέσχης Αγρινίου Κώστα Γρίβα μίλησαν στην κάμερα και εξέφρασαν τις απόψεις τους για την περιοχή μας, την Αερολέσχη και γενικά την εμπειρία από την περιοδεία τους.

Ομολογουμένως εκφράστηκαν με τα καλύτερα λόγια για την ομορφιά και τις δυνατότητες της περιοχής μας καθώς και την φιλοξενία της Αερολέσχης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι είναι η δεύτερη φορά που επισκέπτονται το Αγρίνιο καθότι είχαν ξανάρθει τον Μάιο του 2017. Αυτή την φορά ήρθαν περισσότεροι και στόχος είναι την επόμενη φορά να έρθουν ακόμα περισσότεροι.

Η Αερολέσχη έχει κατά καιρούς φιλοξενήσει επισκέπτες από άλλες περιοχές καθώς και το εξωτερικό έχοντας ως βασικό πλεονέκτημα το ίδιο το Αεροδρόμιο Αγρινίου που είναι πόλος έλξης αεροπορικών επισκεπτών καθώς έχει μεγάλο μήκος διαδρόμου.

Πλεονέκτημα εξάλλου αποτελεί το γεγονός πως το Αγρίνιο είναι στη μέση του Νομού σε περιοχή με πολύ καλές πτητικές συνθήκες σχεδόν όλο τον χρόνο αλλά και το- σημαντικότερο όλων- ότι το αεροδρόμιο είναι πολύ κοντά στην πόλη.

Φυσικά θα πρέπει να προστεθεί και το γεγονός ότι τα μέλη της Αερολέσχης Αγρινίου κάνουν πολλές προσπάθειες για την ανάδειξη της περιοχής μας ως Αεροπορικό Τουριστικό Προορισμό.

Δείτε φωτογραφίες:

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.