Κυριακή, 17 Ιανουαρίου, 2021

Γαβαλού: Η υψηλότερη βροχόπτωση από την αρχή του «Ιανού»- Έπεσαν 123 χιλιοστά βροχής

Γαβαλού: Η υψηλότερη βροχόπτωση από την αρχή του «Ιανού»- Έπεσαν 123 χιλιοστά βροχής

Σάκης Αρναούτογλου: «Στο σημείο αυτό έβρεξε σε μια μέρα όσο βρέχει στην Αττική σε 3 μήνες»

Η υψηλότερη ολική βροχόπτωση καταγράφηκε στη Γαβαλού Αιτωλοακαρνανίας από το ξεκίνημα του «Ιανού» και ήταν ίση με 123 χιλιοστά.

Στους χάρτες που ακολουθούν παρουσιάζεται ο ολικός υετός (ι) όπως αυτός καταγράφηκε από το δίκτυο αυτομάτων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr από την αρχή της Πέμπτης 17/09 έως το πρωί της Παρασκευής 18/09 (Χάρτης 1) και (ιι) όπως αυτός εκτιμήθηκε με χρήση κατάλληλου αλγόριθμου που συνδυάζει δεδομένα δορυφόρων και μοντέλων για το ίδιο περίπου χρονικό διάστημα (Χάρτης 2).

Όπως προκύπτει από τον Χάρτη 1 η υψηλότερη ολική βροχόπτωση καταγράφηκε στη Γαβαλού Αιτωλοακαρνανίας και ήταν ίση με 123 χιλιοστά. Σαφώς μεγαλύτερα ύψη βροχής καταγράφηκαν στις θαλάσσιες περιοχές, όπως φαίνεται και στον Χάρτη 2, με το μέγιστο να σημειώνεται στα ανοιχτά του Ιονίου και να είναι ίσο με 186 χιλιοστά.

Σύμφωνα με το Σάκη Αρναούτογλου που επικαλείται στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, τα μέγιστα ύψη βροχής μέχρι στιγμής σε λίτρα ανά τετραγωνικά μέτρο σημειώθηκαν στις εξής περιοχές:

-Γαβαλού Αιτωλοακαρνανίας 104 (οσο περίπου βρέχει στην Αττική σε 3 μήνες περίπου)
-Αγρίνιο 83.6
-Πηνεία Ηλείας 61.8
-Κάτω Βλασία Αχαΐας 59
-Μυρίκη Καρπενησιού 58
-Αμφίκλεια – Πόλη54.4
-Αμφίκλεια 52.8
-Μακρακώμη 49
-Λευκάδα 42.8

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.