Τρίτη, 27 Οκτωβρίου, 2020

Γαβρόγλου: μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2019 οι αλλαγές (και) στο Πανεπιστήμιο της Πάτρας

gavroglouΗ εκπομπή “Βουλής Βήμα” φιλοξένησε τον Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων Κώστα Γαβρόγλου.
Στο επίκεντρο της συζήτησης τέθηκαν οι προωθούμενες αλλαγές στο σύστημα εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, ο σχεδιασμός για συγχωνεύσεις, καταργήσεις και επανίδρυση τμημάτων, το θέμα των μόνιμων προσλήψεων εκπαιδευτικών και οι ρυθμίσεις του νομοσχεδίου για την αναδιοργάνωση των δομών της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.
Είπε ο υπουργός αρκετά ενδιαφέροντα αλλά έδωσε και ένα σαφέστερο χρονοδιάγραμμα των αλλαγών στο χάρτη της Τριτοβάθιας Εκπαίδευσης που αφορά βέβαια και το Πανεπιστήμιο Πάτρας και κατ΄επέκταση την Αιτωλοακαρνανία . Είπε πως οι αλλαγές θα γίνουν έως τον Σεπτέμβριο του 2019.
Θυμίζουμε πως η Κυβέρνηση προανήγγειλε την ίδρυση στην Αιτωλοακαρνανία σχολής Γεωπονικών Επιστημών και Θαλασσίων Επιστημών , με τμήματα σε Μεσολόγγι και Αγρίνιο. Είναι ανοιχτό ωστόσο το ζήτημα της μεταφοράς τμημάτων του Αγρινίου ενώ το ΤΕΙ και το Πανεπιστήμιου που εδρεύουν στην Πάτρα συζητούν για διάφορες συνέργειες που αναπόφευκτα θα επηρεάσουν τις εξελίξεις στα τμήματα της Αιτωλοακαρνανία.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.