Τρίτη, 19 Ιανουαρίου, 2021

“Με τη δροσιά της λίμνης – χορός και τραγούδι”

“Με τη δροσιά της λίμνης – χορός και τραγούδι”

IMG_3328Με τη δροσιά της λίμνης – χορός και τραγούδι, είναι ο τίτλος της Παραδοσιακής Μουσικοχορευτικής Εκδήλωσης που διοργανώνεται για δεύτερη συνεχή χρονιά από τον Λαογραφικό Όμιλο της Γυμναστικής Εταιρείας Αγρινίου (ΓΕΑ), στη λίμνη Τριχωνίδα.
Ουσιαστικά πρόκειται για μια συνάντηση οκτώ Παραδοσιακών Λαογραφικών φορέων σε μια προσπάθεια ανάδειξης και ανάτασης των πολιτισμικών προϊόντων του τόπου μας.
Ωστόσο όμως μέσα από την εκδήλωση αυτή προάγεται για μια φορά ακόμη και το γενικότερο πνεύμα συνεργασίας που διέπει όλες τις πρωτοβουλίες του Λαογραφικού Ομίλου της ΓΕΑ, τόσο σε τοπικό, όσο και σε υπερτοπικό επίπεδο.
Το πρόγραμμα της εκδήλωσης θα εξελιχθεί μέσα από δύο ενότητες με μουσικοχορευτικό περιεχόμενο και τη συμμετοχή όλων των παρευρισκομένων σε ένα γλέντι με τις τρεις παραδοσιακές ορχήστρες που θα λάβουν μέρος.

Ειδικότερα, κατά τη διάρκεια της πρώτης ενότητας οι συμμετέχοντες φορείς θα παρουσιάσουν και θα χορέψουν, με τις ανάλογες παραδοσιακές ενδυμασίες, τοπικούς χορούς ήτοι :

  • Ο Όμιλος λαϊκών χορών Λευκάδος: Ο ΠΗΓΑΣΟΣ, με χορούς από την Λευκάδα.
  • Ο Σύλλογος Ποντίων Αιτωλοακαρνανίας: ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΨΑΘΑΣ, με Ποντιακούς χορούς.
  • Το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αγρινίου, με χορούς από την Επισκοπή Ημαθίας ( Μακεδονία )
  • Ο Παγκρήτιος Σύλλογος Αιτωλοακαρνανίας με χορούς από την Κρήτη.
  • Ο Χορευτικός Λαογραφικός Σύλλογος: «Ο ΑΙΤΩΛΟΣ» , με χορούς από τις Κυκλάδες .
  • Ο Πολιτιστικός Όμιλος Καινούργιου «ΟΙ ΘΕΣΤΙΕΙΣ», με χορούς από την Λήμνο,.
  • Ο Εκπολιτιστικός Σύλλογος Ζευγαρακίου, με χορούς από την Ήπειρο.
  • Ο Λαογραφικός Όμιλος Γυμναστικής Εταιρείας Αγρινίου (ΓΕΑ), με χορούς από την Δυτική Θράκη.

Τα παραπάνω χορευτικά δρώμενα θα συνοδεύονται κατά περίπτωση από τις τρείς παραδοσιακές ορχήστρες που λαμβάνουν μέρος στην εκδήλωση,   όπως αυτή της Ηπείρου καθώς και από μια ποντιακή και κρητική ορχήστρα.
Μετά τα το πέρας αυτής της ενότητας θα ακολουθήσει το μεγάλο γλέντι με τη συμμετοχή όλων των συμμετεχόντων και με την ευθύνη των διοργανωτών.
Ο Λαογραφικός Όμιλος της Γυμναστικής Εταιρείας Αγρινίου με την εκδήλωση αυτή ευελπιστεί στην πολιτισμική αναβάθμιση του τόπου μας αλλά και στη συνδυασμένη ανάδειξη των φυσικών πόρων της περιοχής πέριξ της Λίμνης Τριχωνίδας
Η συμμετοχή του κοινού της περιοχής στα δρώμενα της εκδήλωσης αποτελεί πρώτη προτεραιότητα για τον Λαογραφικό  Όμιλο της Γυμναστικής Εταιρείας Αγρινίου και τους ανθρώπους του.
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 24 Ιουνίου 2016 στην περιοχή Ντουγρή της Λίμνης Τριχωνίδας ( Κτήμα Πιθάρι )  στις 09:30 το βράδυ .
Η είσοδος του κοινού για την παρακολούθηση της πρώτης ενότητας της εκδήλωσης είναι ελεύθερη, ενώ για το γλέντι που θα ακολουθήσει απαιτούνται προσκλήσεις.
Πληροφορίες για την εκδήλωση, τη διάθεση προσκλήσεων και τις  κρατήσεις για το γλέντι στα τηλέφωνα 6977285049 και 26410 62160 .

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.