Δευτέρα, 13 Ιουλίου, 2020

Ο Ν. Φαρμάκης στη γέφυρα της Αβόρανης: «Παρόντες και στα μικρά έργα της καθημερινότητας» (φωτο-video)

Στη γέφυρα της Αβόρανης βρέθηκε σήμερα το μεσημέρι ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριος Φαρμάκης.
Ο κ. Φαρμάκης ενημερώθηκε για την πορεία των εργασιών αποκατάστασης, συνοδευόμενος από την αντιπεριφερειαρχή Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας Μαρία Σαλμά, τον Αντιπεριφερειάρχη Υποδομών Θανάση Μαυρομάτη και στελέχη της Περιφερειακής Αρχής
Οι εργασίες για την αποκατάσταση των φθορών στα βάθρα της γέφυρας, ξεκίνησαν προ ημερών, προς ικανοποίηση των κατοίκων της περιοχής και όσων κρούουν των κώδωνα του κινδύνου, και αναμένεται να ολοκληρωθούν σε περίπου δύο εβδομάδες. Θυμίζουμε πως η Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας εκτίμησε ότι δεν υπάρχει κίνδυνος στατικής επάρκειας της γέφυρας ωστόσο είναι προφανής η φθορά στα βάθρα.
Ο κ. Φαρμάκης ανέφερε πως η Περιφέρεια και με αυτήν την άμεση παρέμβαση θέλει να δείξει πως βασική της επιδίωξη είναι να βρίσκεται δίπλα στον πολίτη όχι μόνο στα μεγάλα και οραματικά αλλά και στα μικρά και καθημερινά ζητήματα.«Τo γεφύρι της Αβόρανης δεν αποτελεί μόνο ένα σημαντικό, ακόμα και σήμερα, έργο οδικής πρόσβασης. Είναι και ένα ζωντανό μνημείο της Αιτωλοακαρνανίας που έχουμε την υποχρέωση να διαφυλάξουμε από τις φθορές του χρόνου και των ανθρώπων. Τα έργα αποκατάστασης ξεκίνησαν. Και θα ολοκληρωθούν με τον καλύτερο τρόπο. Είμαστε εδώ για όλα. Για όσα κληρονομήσαμε και πρέπει να προστατέψουμε, αλλά και για όσα εμείς πρέπει να κληρονομήσουμε στους επόμενους» τόνισε ο κ. Φαρμάκης, μετά την επίσκεψή του.
Σημειωτέον πως σήμερα ο Περιφερειάρχης βρέθηκε και στο Χαλίκι Αιτωλικού για τα προβλήματα των ομβρίων υδάτων και στις εργασίες καθαρισμού που πραγματοποιεί η Περιφέρεια στην είσοδο του Αγρινίου.


Θέματα που ενδιαφέρουν

1 Σχόλιο

  1. @@@@

    Να πας κ στο τουνελ του αγιου ηλια που εχει χωρις φωτα 5 μηνες

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.