Παρασκευή, 27 Νοεμβρίου, 2020

Γέφυρας Αβόρανης : συν τοις άλλοις και στενότητα λόγω βλάστησης

H Γέφυρα Αβόρανης δεν έχει προστατευτεί επαρκώς και δεν έχει αναδειχθεί ως μνημείο. Χθες υποχώρησε και τμήμα του στηθαίου. Ο Γιάννης Γιαννακόπουλος επανέρχεται με το ακόλουθο σχόλιο και φωτορεπορτάζ:

Μην θεωρήσετε γρίνιες η εμμονές τις συνεχείς μου αναφορές στη γέφυρα της Αβώρανης. Πρόκειται για ένα μοναδικό μνημείο στη περιοχή μας που δεν έτυχε της ανάλογης φροντίδας και προσοχής.
Πέρα από εκεί όμως η γέφυρα χρησιμοποιήθηκε για την διέλευση των δικτύων τηλεπικοινωνιών και ύδρευσης χωρίς να είναι διασφαλισμένη η προστασία τους από περιστατικά σαν το χθεσινοβραδινό. Οπως φαίνεται στις φωτογραφίες λίγο έλειψε να διακοπούν οι τηλεπικοινωνίες προς τους οικισμούς της βόρειας Τριχωνίδας αφού οι οπτικές ίνες διέρχονται μέσα από τους μεταλλικούς σωλήνες που στην ουσία είναι εκτεθειμένοι.
Και μία άλλη παρατήρηση στην είσοδο της γέφυρας από την πλευρά της νεροτριβής Κίτσου η αυξημένη βλάστηση “στενεύει” πολύ το δρόμο με αποτέλεσμα οι διερχόμενοι πεζοί να κινδυνεύουν να παρασυρθούν από κάποιο αυτοκίνητο.

Θέματα που ενδιαφέρουν

3 Σχόλια

 1. Anonimos

  Ολα στην αιτωλ/νια γκρεμίζονται απο την εγκάταληψη και την αδιαφορία των αρχών. Με τρυπες τσεπες τι να πρωτοφτιάξεις;;; Μαζευτηκαν πολλά για να γινουν!!! Αλλά πώς;

 2. TXC

  Όλα πια ο Δήμαρχος και αυτή η δεξιά κυβέρνηση πρέπει να τα διορθώσει;;;
  Κάντε κάτι και μόνοι σας επιτέλους!! Αηδία καταντήσατε…
  Τα λέω καλά Akis_Roditis??

 3. Αναρχοκαπιτάλας

  Μόνο που το σπασμένο στηθαίο είναι αποτέλεσμα οχήματος που έπεσε επάνω του και δεν έπεσε στο ποτάμι και είναι άσχετο με τη στατικότητα της γέφυρας. Για να μη λένε βλακείες μερικοί εδώ μέσα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.