Τετάρτη, 28 Οκτωβρίου, 2020

Γεγονότα στο Αγρίνιο πριν 20 και 10 χρόνια

Πανόραμα 10Για να θυμούνται οι (όχι και τόσο…) παλιοί και να μαθαίνουν οι νέοι, το agrinionews.gr αναδημοσιεύει τη στήλη του «Μαχητή» για τα γεγονότα που συνέβησαν στο Αγρίνιο πριν 20 χρόνια και πριν 10 χρόνια.

ΠΡΙΝ 20 ΧΡΟΝΙΑ
Τετάρτη 15 Ιανουαρίου 1997

ΤΙΜΗΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ Ε. ΓΡΕΝΤΖΕΛΟΥ ΚΑΙ Β. ΠΑΠΑΔΟΓΙΩΡΓΟ
Τους συμπολίτες μας Ευγενία Γρέντζελου και Βασίλη Παπαδογιώργο που πήραν το 3ο βραβείο στο 35ο Φεστιβάλ Ελληνικού Τραγουδιού Θεσσαλονίκης με το τραγούδι τους “Ας το φεγγάρι να μιλήσει”, τίμησαν σε ειδική τελετή ο Δήμος Αγίου Κων/νου την περασμένη Κυριακή, στις 6 το απόγευμα.
Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα πολιτιστικών εκδηλώσεων του 2ου Δημοτικού Σχολείου του Δήμου.

Ο Θ. ΔΗΜΗΤΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΩΝ ΕΛΤΑ
Πρόεδρος των ΕΛΤΑ ανέλαβε ο συμπατριώτης μας πρώην υφυπουργός και βουλευτής κ. Θανάσης Δημητρακόπουλος.
Πιστεύουμε ότι ο συμπαθής πολιτικός θα πετύχει και στη νέα του θέση και θα δώσει λύση στο θέμα των υπέρογκων ποσών που πληρώνουν οι επαρχιακές εφημερίδες για τη διακίνησή τους μέσω των ΕΛΤΑ, μετά τον ετσιθελικό νόμο του Βενιζέλου.
Καλή δύναμη κ. Δημητρακόπουλε.

ΛΑΙΜΗΤΟΜΟΣ ΓΙΑ ΠΕΖΟΥΣ Η ΕΘΝΙΚΗ ΟΔΟΣ
Το χρόνο που πέρασε, δεκάδες άνθρωποι κάθε ηλικίας, βρήκαν φρικιά θάνατο στην εθνική οδό Αντιρρίου – Αμφιλοχίας, την ώρα που προσπαθούσαν να διασχίσουν πεζοί το οδόστρωμα.
Ο αριθμός των παρασύρσεων πεζών έχει αυξηθεί κατά πολύ τα τελευταία χρόνια. Οι λόγοι είναι πολλοί. Αύξηση της δόμησης κοντά στην εθνική οδό, ο ανύπαρκτος φωτισμός, η απροσεξία.
Είναι πολύ δύσκολο έως και αδύνατο για έναν οδηγό που τρέχει με κάποια λογική
ταχύτητα στην εθνική οδό, να φρενάρει και να προλάβει το κακό.
Αφού, όπως φαίνεται, ούτε φωτεινοί σηματοδότες πρόκειται να τοποθετηθούν σε κατοικημένες περιοχές, ούτε φώτα κατά μήκος της εθνικής οδού, ας προσέξουν οι διερχόμενοι κι ας προστατεύσουν μόνοι τους τη ζωή τους.
Είναι σαφές ότι για τους υπερήλικες ο κίνδυνος είναι πολύ μεγαλύτερος, αφού τα αντανακλαστικά τους είναι μειωμένα.

ΛΙΜΝΑΖΟΥΝ ΤΑ ΝΕΡΑ
Με την πρώτη βροχή η γύρω περιοχή στους φωτεινούς σηματοδότες του Εθνικού Σταδίου, πλημμυρίζει.
Η κακή κατάσταση του οδοστρώματος επιτρέπει στα νερά να λιμνάζουν κι έτσι να δημιουργούν προβλήματα στους οδηγούς και στους διερχόμενους.
Χρήζει άμεσης ανακατασκευής.

ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΣΩΣΤΗ ΑΡΙΘΜΗΣΗ ΤΩΝ ΚΤΙΣΜΑΤΩΝ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ
Σε μερικούς δρόμους η αρίθμηση των κατοικιών δεν είναι με τη σωστή σειρά.
Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι βαδίζοντας σε ένα δρόμο, αίφνης βλέπεις τον αριθμό 20 σε δυο κτίσματα της ίδιας σειράς, η μετά τον αριθμό 14 να συναντάς τον αριθμό 12, ενώ θα έπρεπε να υπάρχει 16.
Κι ενώ σε μερικές περιπτώσεις υπάρχει και κάποιο πρόβλημα με τις μετονομασίες παλιών οδών και πλατειών, που γι αυτό γράψαμε παλιότερα, τώρα προστίθεται και το της μη κανονικής αρίθμησης μερικών κτισμάτων.
Για όλα αυτά καλό θα ήταν η αρμόδια υπηρεσία, με συνεργείο της σιγά – σιγά να ελέγξουν τους περίπου 660 δρόμους και 30 πλατείες της πόλης για το θέμα της αρίθμησης κι ακόμα για την τοποθέτηση αριθμών και πινακίδων εκεί που δεν υπάρχουν.

ΧΩΡΙΣ ΔΙΑΓΡΑΜΜΙΣΕΙΣ
Ο δρόμος Κεράσοβο – Ελληνικό – Αγριλιά ασφαλτοστρώθηκε μεν εδώ και χρόνια αλλά δεν έγιναν ακόμα διαγραμμίσεις. Έτσι καθίσταται επικίνδυνος, ιδίως όταν σκοτεινιάζει και τον χειμώνα, όταν πέφτει ομίχλη, αφού οι οδηγοί οδηγούν στα τυφλά. Είναι στενός με πολλές στροφές και σε πολλά σημεία είναι απαραίτητες οι προστατευτικές μπάρες.
Η αρμόδια τεχνική υπηρεσία της Νομαρχίας ας δει το θέμα.

ΠΡΙΝ 10 ΧΡΟΝΙΑ
Τετάρτη 17 Ιανουαρίου 2007

ΓΚΡΑΝ ΠΡΙ ΑΓΩΝΩΝ ΒΑΔΗΝ ΘΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΕΙ Ο «ΚΟΝΔΩΡ» ΑΓΡΙΝΙΟΥ
Το πρώτο Γκραν Πρι Αγώνων Βάδην όλων των κατηγοριών, διοργανώνει στο Αγρίνιο ο Αθλητικός Όμιλος Αγρινίου “Ο ΚΟΝΔΩΡ”, έχοντας την αμέριστη συμπαράσταση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Στίβου (ΣΕΓΑΣ).
Ο αγώνας θα διεξαχθεί στις 11 το πρωί της Κυριακής 4 Φεβρουάριου στον κόμβο των οδών Άη Γιάννη Ρηγανά και Πανεπιστημίου, αφού θα προηγηθεί κατάλληλη προετοιμασία του χώρου, τόσο για τους αθλητές, όσο και για τους θεατές.
Θα συμμετάσχουν Ολυμπιονίκες, Βαλκανιονίκες, πρωταθλητές Ελλάδος και επίλεκτοι αθλητές απ’ όλη την Ελλάδα.

ΟΙ ΝΕΟΙ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥΣ
Οι νέοι αντιδήμαρχοι που όρισε ο Παύλος Μοσχολιός και οι αρμοδιότητες ’τους έχουν ως εξής:
α) Στην κα ΚΑΤΣΑΡΗ ΚΩΝΣΤΑ- ΝΤΟΥΛΑ όλα τα θέματα που αφορούν:
– Το σύνολο των πολιτιστικών και αθλητικών δραστηριοτήτων του δήμου.
– Το γραφείο Νεολαίας και τη Δημοτική Επιτροπή Παιδείας.
– Το Κέντρο Πρόληψης κατά των Ναρκωτικών.
– Την τελετή πολιτικών γόμων.
– Το σύνολο των δραστηριοτήτων της Διεύθυνσης Κέντρου Εξυπηρέτησης Πολιτών.
– Την αναπλήρωση του δημάρχου, όταν ο δήμαρχος απουσιάζει ή κωλύεται.
β) Στον κ. ΛΑΔΑ ΘΕΟΔΩΡΟ όλα τα θέματα που αφορούν:
– Το σύνολο των δραστηριοτήτων της Διεύθυνσης Σχεδιασμού του δήμου, Νομικών Προσώπων, δημοτικών επιχειρήσεων.
– Το σύνολο των δραστηριοτήτων της Διεύθυνσης Διοικητικών Υπηρεσιών.
– Το σύνολο των δραστηριοτήτων στα τμήματα: 1) Λογιστηρίου, 2) Δημοτικών Προσόδων, 3) Τμήμα Ειδικής Ταμειακής Υπηρεσίας της Διεύθυνσης Οικονομικών Υπηρεσιών.
γ) Στον κ. ΤΣΟΥΚΑΛΟ ΕΥΣΤΑΘΙΟ όλα τα θέματα που αφορούν:
– Το σύνολο των δραστηριοτήτων της Διεύθυνσης Μελετών Σχεδίου Πόλης και Πολεοδομικού Σχεδιασμού.
– Το σύνολο των δραστηριοτήτων της Διεύθυνσης Πολεοδομίας.
δ) Στην κα ΓΑΛΑΖΟΥΛΑ ΜΑΡΙΑ όλα τα θέματα που αφορούν:
– Τα καταστήματα Υγειονομικού Ενδιαφέροντος, λειτουργία λαϊκών αγορών και περιπτέρων του Τμήματος Δημοτικών προσόδων της Διεύθυνσης Οικονομικών Υπηρεσιών.
– Κοινωνική Πρόνοια και Ομάδες Κοινωνικού Αποκλεισμού.
Οι Αντιδήμαρχοι έχουν τη διοικητική ευθύνη των υπηρεσιών της αρμοδιότητας τους.
Με νέα απόφασή του ο δήμαρχος θα ορίσει νέο αντιδήμαρχο που θ’ αναπληρώσει τη θέση του εκλιπόντος Παναγιώτη Τομαρά, τη θέση του οποίου στο δημοτικό συμβούλιο λαμβάνει ο Σπύρος Σφυρής.

13ΧΡΟΝΟΣ ΕΚΛΕΨΕ ΦΑΚΕΛΟΥΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ACS
Ένας 13χρονος αλλοδαπός, κάτοικος Μεσολογγίου συνελήφθη από άνδρες της Ασφάλειας Μεσολογγίου διότι, όπως προέκυψε από την προανάκριση, έκλεψε φακέlους από το κατάστημα ταχυμεταφορών της ΑCS της, πόλης, που περιείχαν χρηματικά ποσά.
Ο δράστης αφέθηκε ελεύθερος λόγω παρέλευσης του αυτόφωρου. Θα οριστεί τακτική δικάσιμος.

ΕΚΘΕΣΗ ΤΗΣ NATIONAL GEOGRAPHIC
Η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Αιτωλοακαρνανίας και η Τ.Ε.Δ.Κ. του ν. Αιτωλ/νίας, θα πραγματοποιήσουν τα εγκαίνια της έκθεσης “Η ΕΛΛΑΔΑ ΤΟΥ ΝΑΤΙΟΝΑL GEOGRAPHIC”, το Σάββατο 20/1/2007 στην πινακοθήκη του Παπαστράτειου Μεγάρου Αγρίνιου στις 12:00 το μεσημέρι.
Η έκθεση θα παραμείνει ανοικτή για το κοινό μέχρι και την Παρασκευή 2 Φεβρουάριου 2007.
Στα εγκαίνια της έκθεσης θα παραβρεθεί και θα μιλήσει με θέμα “ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΑΙΤΩΛ/ΝΙΑΣ”, ο καθηγητής του Τμήματος Περιβάλλοντος του Πανεπιστημίου Αιγαίου και Διευθυντής του Ναtional Geographic Ν.Σ. Μάργαρης.
Χορηγός Επικοινωνίας: ΑΧΕΛΩΟΣ ΤV.

ΑΛΛΟΙ ΤΡΕΙΣ ΒΑΘΜΟΙ ΧΩΡΙΣ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΤΙΚΗ ΑΠΟΔΟΣΗ ΓΙΑ ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟ
ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΤΟ ΣΕΡΙ 3-2 ΤΗ ΘΗΒΑ
Η απόδοση σίγουρα δεν άφησε ικανοποιημένους τους οπαδούς του, όμως οι τρεις βαθμοί της νίκης είναι επιτυχία για τον Παναιτωλικό. Για να έχουν αντίκρισμα οι νίκες με Αιολικό και Ζάκυνθο που προηγήθηκαν, έπρεπε να κερδίζει και τη Θήβα. Τα κατάφερε και πλέον πατάει καλύτερα στα πόδια του, αφού ανέβηκε στην 6η θέση της βαθμολογίας. Η 2η αποτελεί ορατό στόχο, αφού τον χωρίζουν απ’ αυτή τρεις πόντοι. Όμως ο δρόμος εξακολουθεί να είναι μακρύς και δύσκολος.
Στο παιχνίδι με τη Θήβα ο Παναιτωλικός αγωνίστηκε με απουσίες, αλλά στο ξεκίνημα έδειξε αποφασιστικότητα, η οποία ανταμείφθηκε με γκολ. Μόλις στο 3’ ο Αβραμίδης έκανε σέντρα από δεξιά και ο Ντε Φραντσέσκο με κεφαλιά δεν
άφησε κανένα περιθώριο στον τερματοφύλακα των φιλοξενουμένων, κάνοντας το 1-0. Όμως αυτό το γκολ, αντί να τον «σπρώξει», έφερε εφησυχασμό. Η απόδοσή του σταδιακά έπεσε και ήταν αιτία να ακουστούν πολλές διαμαρτυρίες από την εξέδρα.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.