Πέμπτη, 21 Ιανουαρίου, 2021

Γεμίζει διόδια η Εγνατία Οδός από το 2017

Γεμίζει διόδια η Εγνατία Οδός από το 2017

egnatia-diodia-7088Σε δεκάδες εκατομμύρια ευρώ ετησίως ανέρχονται τα έσοδα από τους σταθμούς διοδίων της Εγνατίας Οδού ενώ  ήδη έχει αποφασιστεί η εγκατάσταση και άλλων 11 σταθμών εκ των οποίων οι έξι πάνω στον κεντρικό άξονα.

Σχετικές επισημάνσεις έκανε ο πρόεδρος της Εγνατίας Οδού Απόστολος Αντωνούδης, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό  του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 FM». Ο κ. Αντωνούδης σχολιάζοντας το θέμα της παραχώρησης της Εγνατίας Οδού υπενθύμισε  την απόφαση εγκατάστασης άλλων έξι σταθμών διοδίων πάνω στον άξονα της Εγνατίας, εκ των οποίων οι τέσσερις αναμένεται να λειτουργήσουν πιο σύντομα, αλλά κατά πάσα πιθανότατα όχι πριν από την άνοιξη του 2017.

Ερωτηθείς για τον σχεδιασμό σε σχέση με τη λειτουργία νέων σταθμών διοδίων επί της Εγνατίας, ο κ. Αντωνούδης απάντησε: «Αυτή τη στιγμή λειτουργούν […] επτά σταθμοί διοδίων πάνω στον άξονα, συν τον σταθμό του Προμαχώνα. Ήδη από την Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) του 2014 αναμένεται να γίνουν άλλοι 11 […] εκ των οποίων οι έξι πάνω στον άξονα. Άμεσα μιλάμε για τέσσερις σταθμούς διοδίων, αλλά όταν λέω άμεσα, πριν από την άνοιξη του 2017 δεν νομίζω να το δούμε».
iefimerida.gr

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.