Τετάρτη, 24 Φεβρουαρίου, 2021

Αδράνεια της πολιτείας για την εποχική γρίπη καταγγέλλει το 15μελές του Γενικού Λυκείου Αμφιλοχίας

Αδράνεια της πολιτείας για την εποχική γρίπη καταγγέλλει το 15μελές του Γενικού Λυκείου Αμφιλοχίας

Το 15μελές του Γενικού Λυκείου Αμφιλοχίας εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία κάνει λόγο για αδράνεια της πολιτείας σχετικά με την εποχική γρίπη και ζητά “δραστικές ενέργειες που θα επιλύσουν το ζήτημα”.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του 15μελούς Μαθητικού Συμβουλίου του ΓΕΛ Αμφιλοχίας:

Αγαπητοί συμπολίτες,
Η εποχιακή γρίπη, όπως θα γνωρίζετε, είναι σε όξυνση και τα κρούσματα, Πανελλαδικά, αυξάνονται με αμείωτους ρυθμούς. Η γρίπη μεταδίδεται από άτομο σε άτομο μέσω των αναπνευστικών εκκρίσεων (με βήχα ή φτάρνισμα), είτε άμεσα είτε μέσω επαφής με κάποια μολυσμένη επιφάνεια.

Γεμάτοι με το συναίσθημα της απορίας παρακολουθήσαμε σήμερα στο Δημαρχείο Αμφιλοχίας το αφιέρωμα για τη γιορτή των Τριών Ιεραρχών. Εκεί, όπου, πάνω από 150 μαθητές συγκεντρώθηκαν για να δώσουν το παρόν στη βιντεοπαρουσίαση που διοργάνωσε το Γενικό Λύκειο Αμφιλοχίας. Με τους απόντες, λόγω της γρίπης, να ξεπερνούν τους 50, γίναμε θύματα της ανευθυνότητας ορισμένων να μην προτιμήσουν την παραμονή τους στο σπίτι και να θέσουν σε κίνδυνο την υγεία των συμμαθητών και των καθηγητών τους. Το αποτέλεσμα; Σε έναν κλειστό χώρο, με τους παρόντες να συνοστίζονται, κατά τη διάρκεια της προβολής δεν σταμάτησε να ακούγεται ο βήχας και το φτάρνισμα αρκετών παθόντων.

Με τη διατήρηση αυτής της νοοτροπίας, ο αριθμός των απόντων θα καταλήξει από 50 σε…250. Μην ξεχνάτε, ότι δεν επηρεάζονται μόνο τα άτομα που βρίσκονται στο σχολικό χώρο, αλλά και οι οικογένειες και γενικότερα οι άνθρωποι με τους οποίους συναναστρέφονται. Συνεπώς, οφείλετε, όσοι νοσήσετε, να σέβεστε τον περίγυρό σας και να μην μεταφέρετε τη γρίπη σε μέρη όπου επικρατεί συνοστισμός, μένοντας στο σπίτι και ακολουθώντας πιστά τις οδηγίες του γιατρού σας.

Παράλληλα, έκπληκτοι παρακολουθούμε την μερική αδράνεια της Πολιτείας πάνω στο επίμαχο ζήτημα, το οποίο δαμάζει το σχολείο μας για πάνω από 15 ημέρες. Την ίδια ώρα που ο ιός της γρίπης σαρώνει τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης όλης της χώρας με αποτέλεσμα πολλά εξ αυτών να κλείνουν προκειμένου να αντιμετωπισθεί η διασπορά των ιώσεων και να επιτευχθεί η γρηγορότερη ανάρρωση του μεγάλου αριθμού των μαθητών που νοσούν, οι ιθύνοντες δεν δείχνουν πλήρη αφοσίωση στην προστασία των μαθητών και των συναναστραφόμενών τους. Ωφέλιμη είναι η χρηματοδότηση για την αγορά αντισηπτικών της σχολικής μονάδας, αλλά απαιτούνται δραστικές ενέργειες που θα επιλύσουν το ζήτημα.

Τι περιμένετε για να δράσετε; Να αρρωστήσουν και οι 220 μαθητές του σχολείου;

Για το Δεκαπενταμελές Συμβούλιο του ΓΕΛ Αμφιλοχίας
Σταμούλης Ιωάννης Πρόεδρος
Κολέτζος Παναγιώτης Αντιπρόεδρος
Κουτσομίτης Παύλος Γραμματέας-ταμίας
Τα Μέλη:
Τσουμάνη Ευτυχία
Θεοδώρου Παναγιώτης
Ρόκκος Ευστάθιος
Τζουβάνος Βασίλειος
Τσουγκρής Θεόδωρος
Παπαζέκου Αθήνα- Ιωάννα
Βλάχος Σεραφείμ
Στασινός Θωμάς
Παπανίκος Μάρκος
Λούντζης Κωνσταντίνος
Τασίας Ευάγγελος
Μπάνο Τζούλιο

Πηγή: e-maistros.gr

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.