Δευτέρα, 30 Νοεμβρίου, 2020

Γεννήθηκε το πρώτο μωρό από τρεις βιολογικούς γονείς

Γεννήθηκε το πρώτο μωρό από τρεις βιολογικούς γονείς

gennithike-to-prwto-mwro-apo-treis-biologikous-goneis-w_lΤο πρώτο νεογνό με τρεις γονείς γεννήθηκε την Τρίτη με μια αμφιλεγόμενη τεχνική από ομάδα αμερικανών επιστημόνων που πήγαν στο Μεξικό για νομικούς λόγους.

Η τεχνική, η οποία επιτρέπει σε γονείς με σπάνιες κληρονομικές ανωμαλίες στο γενετικό τους υλικό να γεννούν υγιή παιδιά, νομιμοποιήθηκε μόνον στη Μεγάλη Βρετανία μετά από έντονη κοινοβουλευτική αντιπαράθεση.

Γονείς του παιδιού είναι οι Ιμπτισάμ Σαμπάν και Μαχμούντ Χασάν από την Ιορδανία, οι οποίοι προσπαθούσαν να αποκτήσουν παιδί εδώ και 20 χρόνια.

Η μητέρα φέρει στο γονιδίωμά της σπάνιο συνδρόμο, που προκαλεί καταστροφή της ανάπτυξης του νευρικού συστήματος. Έτσι, οι επιστήμονες αφαίρεσαν τον πυρήνα ωαρίου της Σαμπάν και το αντικατέστησαν με τον πυρήνα ωαρίου άλλης γυναίκας, με αποτέλεσμα το μεν πυρηνικό DNA να ανήκει στη βιολογική μητέρα του παιδιού και το μιτοχονδριακό DNA στη δότρια.Το ωάριο που προέκυψε γονιμοποιήθηκε στη συνέχεια με το σπέρμα του πατέρα του νεαρού Αμπραχίμ.

Ο επικεφαλής της ιατρικής ομάδας υπερασπίστηκε την απόφασή του λέγοντας πως «η σωτηρία ζωών είναι το ηθικό που πρέπει να κάνουμε».

thetoc.gr

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.