Πέμπτη, 6 Αυγούστου, 2020

Ημέρα εθνικής μνήμης της γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας στο Μεσολόγγι

Τιμάται την Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου 2019, στην Ιερά Πόλη του Μεσολογγίου, η ημέρα εθνικής μνήμης της γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας από το Τουρκικό Κράτος.

Στο πλαίσιο του εορτασμού έχουν προγραμματιστεί τιμητικές εκδηλώσεις στη μνήμη των θυμάτων της γενοκτονίας.

Συγκεκριμένα, στις 10.30 π.μ. θα τελεστεί Δοξολογία στο Μητροπολιτικό Ιερό Ναό του Αγίου Σπυρίδωνος.

Θα ακολουθήσει, στις 11 π.μ. κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο Πεσόντων των τελευταίων πολέμων (τρίγωνο) και θα τηρηθεί ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των ένδοξων νεκρών.

Θέματα που ενδιαφέρουν

2 Σχόλια

  1. Ανώνυμος

    Απορω ,τότε όταν φευγαν τα ελληνικά καράβια μέ των στρατό, δε πήραν ούτε έναν, γιατί; τότε ο αμερικανος πρόξενος εκεί, επιταξε τα ελληνικά καράβια από τα νησιά ,και φεραν εδώ τούς έλληνες, αυτό το έδειξε δοκιμανταιρ η τηλεόραση μπορεί αν αμφιβάλλει κάποιος να το ερευνήσει, αλλά γιατί τα ελληνικά καράβια δεν πήραν ούτε έναν έλληνα, τότε θά υπήρχε κάποιος ειδικός λόγος, η τα καράβια δεν θα ήταν ελληνικά, η έλληνες δέν θά ήταν έλληνες,

  2. Ανώνυμος

    Λέει το άσμα εκείνης τής εποχής, μες τής Μπαρμπαριάς τό κάμπο, και στήν Άκρια στό γιοφύρι, εύζωνας είν ξαπλωμένος, απο τραύματα ο Καημένος, τ άλογο του, στεηκ ακόμα, καί τού λέει χλιμητρωντα, σύκο αφέντη καβαληκα, για να πάμε στή πατρίδα….. Γιατί εκείνη τη στιγμή γράφτηκε αυτό, για να πάμε στή πατρίδα…..

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.