Τρίτη, 2 Μαρτίου, 2021

Γεωργιάδης: Εχουμε επάρκεια 1,2 εκατ. μάσκες – 350.000 αντισηπτικά στην αγορά άμεσα

Γεωργιάδης: Εχουμε επάρκεια 1,2 εκατ. μάσκες – 350.000 αντισηπτικά στην αγορά άμεσα

Τι είπε για καταστήματα οπτικών και pet shop και για όλους τους κλάδους Την Παρασκευή θα ριχτεί στην αγορά μεγάλη παρτίδα. Εχουμε εταιρεία που έβαλε επιπλέον μηχανήματα και δουλεύει πυρετωδώς. Θα πέσουν 350.000 αντισηπτικά στην αγορά. Θα καλύψουμε και την επάρκεια σε αιθυλική αλκοόλη, ενώ την επόμενη εβδομάδα θα γίνουν εισαγωγές και σε μάσκες.

Καταγεγραμμένες μάσκες στην Ελλάδα έχουμε πάνω από 1,2 εκατ. μάσκες, τις οποίες δήλωσαν στην πλατφόρμα μας οι επιχειρήσεις. Αυτά τα στοιχεία πήραμε από την ηλεκτρονική πλατφόρμα και τα παραθέτουμε» είπε ο Αδωνις Γεωργιάδης στο Open TV.

«Θα εκδοθεί απόφαση. Θα μάθουν όλοι ποιος ανοίγει ποιος κλείνει. Κάθε κλάδος, εντός των επόμενων ωρών. Ό,τι δεν είναι απολύτως απαραίτητο, θα κλείσει» ξεκαθάρισε.

Μιλώντας στο ανοιχτό κανάλι ο υπουργός Ανάπτυξης διαβεβαίωσε ότι δεν θα μείνει η Ελλάδα από προμήθειες λέγοντας χαρακτηριστικά: «Εάν υποτεθεί ότι έκλειναν σήμερα όλα τα σύνορα, σταμάταγε το παγκόσμιο εμπόριο, η Ελλάδα έχει πλήρη επάρκεια για τρεις μήνες. Κανένας λόγος ανησυχίας και πανικού. Ακόμα και σε αντισηπτικά και μάσκες, βάλαμε πλαφόν, τρία μπουκαλάκια, τρία τεμάχια ανά πελάτη, για να υπάρχει μεγαλύτερη πίεση. Θα πέσουν με ρέγουλα στην αγορά».

Για διαφόρους κλάδους επαγγελματιών απάντησε σχετικά: «Ολοι οι εκπρόσωποι των οπτικών θέλουν να κλείσουν επειδή έχουν γνωστή πελατεία, άρα λογικά θα κλείσουν. Οι σύλλογοι οπτικών ζήτησαν επισταμένα να μην μείνουν ανοιχτά.

Τα καταστήματα τροφίμων μένουν όλα ανοιχτά, περίπτερα, ψιλικατζίδικα και pet shop για τους μικρούς μας φίλους που έχουμε στα σπίτια μας, αλλά όλα τα υπόλοιπα θα κλείσουν. Εχουμε ένα αίτημα για τα αγροτικά προϊόντα, γιατί αν κλείσουν μπορεί να μείνει πίσω η παραγωγή».

Για τα ανταλλακτικά των συνεργείων αυτοκινήτων ξεκαθάρισε ότι θα δουλεύουν ιντερνετικά, ενώ τα καταστήματα ιατρικών ειδών θα είναι κλειστά.

Επεσήμανε για μία ακόμα φορά ότι θα πέσουν βαριές καμπάνες σε όσους παραβατούν. Θα είναι πολύ αυστηρά τα πράγματα. Δοκιμαζόμαστε όλοι. Μπορώ να παρεμβαίνω ακόμα και για διαφημίσεις αν παρατηρήσω κρούσμα αισχροκέρδειας.

Για την επάρκεια προσωπικού στα σούπερ μάρκετ και το θέμα με τα ντελίβερι που χρειάζονται μέχρι και 14 μέρες για παράδοση προϊόντων είπε: «Να κάνουν επιπλέον προσλήψεις για τα σούπερ μάρκετ για να ανταπεξέλθουν, εποχικές προσλήψεις, γιατί έχουν πιάσει τους τζίρους τους».

Πηγή: ethnos.gr

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.