Σάββατο, 16 Ιανουαρίου, 2021

Για «επιχείρηση παραπλάνησης από Τραπεζιώτη» κάνει λόγο ο δήμαρχος Αγρινίου

Για «επιχείρηση παραπλάνησης από Τραπεζιώτη» κάνει λόγο ο δήμαρχος Αγρινίου

papanastasiouΓια «επιχείρηση παραπλάνησης από Τραπεζιώτη» κάνει λόγο ο δήμαρχος Αγρινίου απαντώντας στην ανακοίνωση (EΔΩ) της παράταξης «Αγρίνιο Ανατροπή Τώρα-Πολίτες σε Δράση». Η απάντηση του δημάρχου:

Επιχείρηση παραπλάνησης από Τραπεζιώτη

«Η τελευταία ανακοίνωση Τραπεζιώτη αποτελεί μνημείο ανεπάρκειας και τραγικό δείγμα προχειρότητας. Για μια ακόμη φορά υποκρίνεται πως δεν  καταλαβαίνει τις τεκμηριωμένες απαντήσεις που έλαβε στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Η αλήθεια είναι ότι προσπαθεί,  μάλλον απεγνωσμένα,  να διατηρηθεί στο προσκήνιο και  να αποπροσανατολίσει από το πραγματικό πρόβλημα των καταστροφών που είναι η αποζημίωση των πλημμυροπαθών συμπολιτών μας.

Επειδή όμως  η επανάληψη είναι μήτηρ πάσης μαθήσεως, θα επαναλάβω τα στοιχεία των αρμόδιων υπηρεσιών όπως τα εξήγησα στο πρόσφατο ΔΣ. Έως και το 2016, στο τεχνικό πρόγραμμα και τον προϋπολογισμό του Δήμου υπήρχαν μεταξύ άλλων έργα όπως:καθαρισμός ανοιχτών ρεμάτων και χειμάρρων, διαμόρφωση και συντήρηση κοινόχρηστων χώρων και πλατειών και συντήρηση αγροτικής οδοποιίας, τα οποία εκτελούνταν από το τμήμα αυτεπιστασίας.

Στο τεχνικό πρόγραμμα και τον προϋπολογισμό του 2017 υπήρχαν ξανά αυτά τα έργα με τους ίδιους τίτλους, όμως για πρώτη φορά η Αποκεντρωμένη Διοίκηση ζήτησε, να υπάρχει επιπλέον γνωμοδότηση από το Τεχνικό Συμβούλιο Δημοσίων Έργων.

Για να γνωμοδοτήσει το Τεχνικό Συμβούλιο πάνω σε μία μελέτη, θα πρέπει να υπάρχει αναλυτικός προϋπολογισμός καθώς επίσης και προσδιορισμός του φυσικού αντικειμένου του έργου, όπως δηλαδήαπαιτείται και για κάθε έργο που δημοπρατείται.

Στην συγκεκριμένη περίπτωση ο προσδιορισμός του φυσικού αντικειμένου δεν μπορούσε να γίνει, αφού το τμήμα Αυτεπιστασίας εργάζεται σε τομείς που δεν είναι προκαθορισμένοι, αλλά με βάση τις ανάγκες και τα προβλήματα που προκύπτουν κάθε φορά.

Γι αυτό τον λόγο ακυρώθηκαν  οι διαγωνισμοί που αφορούσαν την μίσθωση των μηχανημάτων και την προμήθεια υλικών και δημοπρατήθηκαν εκ νέου απλά ως μισθώσεις και ως προμήθειες, χωρίς την δέσμευση της ένταξης σε κάποιο έργο, παρά μόνο με αναφορά της πηγής χρηματοδότησης τους.

Δηλαδή, όλες οι εργασίες που προγραμματίστηκαν να εκτελεσθούν με χρήση μηχανημάτων από το τμήμα Αυτεπιστασίας και αφορούν είτε καθαρισμό ρεμάτων είτε συντήρηση οδοποιίας εκτελούνται με τα μισθωμένα μηχανήματα ή με τα μηχανήματα του Δήμου.

Ο κ. Τραπεζιώτης διατείνεται ότι «δίνει λύσεις σε  προβλήματα του Δήμου μας». Ας δώσει λύση,  πιέζοντας τους κυβερνητικούς φίλους του, στο ζήτημα της σύντομης αποζημίωσης των πληγέντων.

Κατά τα λοιπά, ας μην ξεχνά ότι οι βόμβες καμιά φορά σκάνε στα χέρια των κομιστών».

 

 

 

                           

Θέματα που ενδιαφέρουν

8 Σχόλια

 1. Giannis Papageorgiou

  Λιγα τα ψωμια σου δημαρχε.!!! ετοιμασε βαλιτσες….

 2. ΓΑΒ

  Απλά και ήσυχα για να μην μαλώνετε θα υποβάλουμε εμείς μια μυνητύρια αναφορά για να αναζητηθούν οι ευθύνες αν τα έργα ήταν σωστά αν τα ρέματα τα είχατε στενέψει αν έπρεπε να γίνει καθαρισμός και δεν έγινε αν τα προηγούμενα χρόνια γινότανε και ποιός καθαρισμός κλπ.
  Εύχομαι δε ο κύριος Εισαγγελέςα να είναι των ελλήνων πολιτών και να κάνει την δουλειά του. Αμήν

 3. Δημήτρης

  Κοντολογίς ποτέ ο ΔΗΜΟΣ δεν θα μπορεί να καθαρίσει κανένα ρέμα

 4. Liverpool

  Το θέμα είναι ότι χάνει την ψυχραιμία του και δρα αυτοκαταστροφικά, εκτίθεται και αυτο έχει γίνει αντιληπτό στην κοινωνία. Πολιτικα γράφοντας,δεν τιμά καθολου το 65/100 που πηρε. Υπάρχουν πολλά, πάρα πολλά..pack your gear and go home man

 5. lola

  Τραπεζιωτη, βόμβες με βρεγμένο φιτίλι έχεις! Οσο για τους υπαλλήλους του Δήμου που χορηγουν με χαρά ασύνδετα έγγραφα, γνωρίζουμε όλοι ότι δεν χαρηκαν και πολύ με την απώλεια του πρασίνου δήμου στις εκλογές και για τη μη υπηρετηση συγκεκριμένων συμφερόντων…

 6. Liverpool

  Iola, εγώ δυστυχώς τον ψήφισα τον Παπαναστασίου και ασχέτως Τραπεζίτη, θεωρείς ότι με την εν γένει πολιτική του συμπεριφορά ο.Παπαναστασιου τιμά το 65/100 που πήρε?

 7. lola

  Μετά από 4 δεκαετίες ΠΑΣΟΚ θεωρείτε οτι ο δήμαρχος που ψηφίσατε θα σας βρει δουλειά, θα σας κάνει αντιδημάρχους ολους, θα κάνει δουλειές μαζι σας να τα κονομησετε. Δες με ποιους ξεκινησαν οι κόντρες απο την αρχή σχεδόν. Ποτε για το πάρκο και ποτε για εργολαβίες σχολιων και μηχανημάτων και για το ψώνιο καποιων άλλων και θα καταλάβεις.

 8. Liverpool

  Βρε άσχετα με την παλιανπασοκοκραυια, θεωρείς ότι η εν γένει πολιτική και κοινωνικη- πολιτική συμπεριφορά του τιμά το 65/100 που πήρε? Απλή ερώτηση.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.