Σάββατο, Ιανουάριος 19, 2019

Για «νέα ήττα Κασόλα» κάνει λόγο ο δήμαρχος Θέρμου

konstantaras Από το γραφείο του δημάρχου Θέρμου Σπύρου Κωνσταντάρα γίνεται, σε ανακοίνωση, λόγος για  «νέα ήττα Κασόλα και συνοδοιπόρων του για την υπονόμευση της δράσης  του κέντρου πολιτισμού , αθλητισμού και περιβάλλοντος του δήμου Θέρμου». Η ανακοίνωση:

Η προσπάθεια του «αρχηγού»   της αντιπολίτευσης  να υπονομεύει το Δήμαρχο   , την   δημοτική  πολιτική  με   μεθοδεύσεις ,   μαζί με τους  συνοδοιπόρους  του  – «ουραγούς»  τους υποκινητές του,   να  μηδενίσουν  την  πολιτιστική παρουσία  του Δήμου ,  να πετύχουν την απαξίωση  των εκδηλώσεων  του Αγίου Κοσμά  και να διαρρήξουν  την σχέση  του δήμου  με τους Απανταχού  Πολιτιστικούς Συλλόγους  των συμπατριωτών μας  …ΑΠΕΤΥΧΕ!

Δεν δέχτηκαν   να ψηφιστεί  πίστωση  70.000 ευρώ  στον νέο προϋπολογισμό  του δήμου για το έτος 2018  για πολιτιστικές  εκδηλώσεις, αθλητικές και περιβαλλοντικές δράσεις  , όπως και την προηγούμενες χρονιές  , αλλά αρχικά πρότειναν 30.000 ευρώ  και κατόπιν  ψήφισαν 50.000 ευρώ  , παράνομα και αντιδεοντολογικά αλλά και αντίθετα με τα καθιερωμένα και την συστατική πράξη  του Νομικού προσώπου (άρθρο 50 της Συστατικής Πράξης ,  του Ν.Π.Δ.Δ , όπως  αυτό τροποποιήθηκε  με την υπ’αρ. 61/2011 ΑΔΣ  «ΦΕΚ 2561/Β΄/ 7-11-2011).

Αποτέλεσμα  της μεθόδευσης  αυτής ήταν  να καθυστερήσει  η έγκριση  του Προϋπολογισμού  από την Αποκεντρωμένη  Διοίκηση και να   καθυστερήσει ακόμη και η πληρωμή  προνοιακών επιδομάτων  των ωφελουμένων  συνδημοτών  μας , με αποκλειστική ευθύνη   του κ. Κασόλα  και της ετερόκλητης  ομάδας  που τον ακολουθεί .

Η  Αποκεντρωμένη  Διοίκηση  όμως με  την επιστροφή του εντύπου  προϋπολογισμού  του Δήμου Θέρμου Οικονομικού Έτους 2018,   επί λέξη αναφέρει :

«..Κατά τον έλεγχο του Π/Υ του Δήμου σας οικ. Έτους 2018 διαπιστώθηκε ότι στον Κ.Α. των Εξόδων 00.6715.002 «Επιχορήγηση του Κέντρου Πολιτισμού, Αθλητισμού και Περιβάλλοντος Δήμου Θέρμου», είναι εγγεγραμμένο το ποσό των #50.000,00# €, ήτοι ποσό με το οποίο ο Δήμος Θέρμου Επιχορηγεί το εν λόγω Ν.Π.Δ.Δ., το οποίο όμως δεν αντιστοιχεί στην ανάλογη «Τακτική Επιχορήγηση από το Δήμο προς το Ν.Π.Δ.Δ. κατ’ έτος» όπως αυτή αποτυπώνεται στο Άρθρο 5ο της «Συστατικής Πράξης« του Ν.Π.Δ.Δ. (όπως αυτό τροποποιήθηκε με την αριθ. 61/2011 Α.Δ.Σ. «Φ.Ε.Κ. 2561/Β΄/7-11-2011») και ανέρχεται στο ποσό των #120.000,00# € κατ’ έτος. Για τον λόγο αυτό, σύμφωνα με τα αναφερόμενα στην § 9, άρθρο 1 «Γενικές οδηγίες κατάρτισης του Π/Υ» της Κ.Υ.Α. αριθ. Οικ. 25595/26-7-2017 (ΦΕΚ 2658/2016/τ. Β΄), θα πρέπει να αναμορφωθεί ο Π/Υ έπειτα από την επικύρωσή του, αυξάνοντας το ποσό στον συγκεκριμένο Κ.Α.Ε. μέχρι του ποσού των #120.000,00# €, όπως προβλέπεται από την «Συστατική Πράξη του Ν.Π.Δ.Δ.«, ήτοι κατά #70.000,00# €, ώστε αυτός να καταστεί ισοσκελισμένος, ρεαλιστικός και λειτουργικός, ειδικά στην παραπάνω κατηγορία εισάγοντας την παραπάνω αναμόρφωση ως Ε Π Ε Ι Γ Ο Ν θέμα στην πρώτη (1η) Συνεδρίαση του Δημοτικού σας Συμβουλίου, καθόσον δεν εμπίπτει σ’ αυτές που αναφέρονται στην παραπάνω §3 και η σχετική απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου να αποσταλεί στην αρμόδια για την εποπτεία του Δήμου Αρχή…»

Μετά  από τα παραπάνω  ο αρχηγός της αντιπολίτευσης θα πρέπει να αντιληφθεί  ότι η λαϊκή βούληση  δεν αποσπάται με  υπονόμευση του δήμου  και παράνομες μεθοδεύσεις και η δημοτική εξουσία  δεν κατακτιέται  με «ριφιφί»  αντιδημοκρατικών ενεργειών , αλλά με προτάσεις  και σύνεση .

Επαναλαμβάνουμε ότι στο τέλος … ΤΟ ΦΩΣ ΝΙΚΑΕΙ ΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ .

 

Θέματα που ενδιαφέρουν

1 Σχόλιο

  1. Θανάσης

    Δηλαδή αν κατάλαβα καλά τα προηγούμενα ηταν λάθος ο προϋπολογισμός!πού δεν είχε αυτό το ποσο. !!!!!!!
    Και για ποία ήττα μιλάτε αφού και η δική σου δημοτικοί σύμβουλοι 70 χιλιάδες ψηφίσαν! !!!! Και ερωτώ τώρα. …αν ψήφιζε και αντιπολίτευση
    70,οοο τίνος ηττα θα ήταν ; ( βέβαια ο κοσμάκης εξω τα περνάει μια χαρά. Παχουλες συντάξεις έχει δουλειές υπάρχουν ρέει το χρήμα. …Εεεεε τί είναι 120 χιλιάδες για εκδηλώσεις και τραπεζώματα)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.