Παρασκευή, 14 Μαΐου, 2021

Για παιδαγωγικούς λόγους επισκέψεις μαθητών του Αγρινίου σε Φυλακές Ανηλίκων

Για παιδαγωγικούς λόγους επισκέψεις μαθητών του Αγρινίου σε Φυλακές Ανηλίκων

episkepsi fylakes avlona (2)
Μαθητές λυκείων του Αγρινίου επισκέφθηκαν σωφρονιστικά ιδρύματα όπου κρατούνται νέοι και ανήλικοι. Το Ειδικό Κατάστημα Κράτησης Νέων Αυλώνα (ΕΚΚΝΑ) ή Φυλακές Ανηλίκων που αποτελεί ένα χώρο κράτησης για νεαρούς – έφηβους κρατουμένους ηλικίας από 15-21 ετών και το Κατάστημα Κράτησης Κορίνθου
Οι επισκέψεις πραγματοποιήθηκαν στα πλαίσια ερευνητικών εργασιών που εκπονούν οι μαθητές των δύο λυκείων και στα πλαίσια δράσεων της Υπηρεσίας Επιμελητών Ανηλίκων & Κοινωνικής Αρωγής Αγρινίου που αφορούν στην πρόληψη.
Ειδικότερα, στις 26 Ιανουαρίου 2017 πραγματοποιήθηκε επίσκεψη του 5ου ΓΕ.Λ. Αγρινίου στο Κατάστημα Κράτησης Κορίνθου με συνοδούς καθηγητές τους Αργυρούλα Ίσκου και Κόκοτου Ευσταθία και στις 22 Φεβρουαρίου 2017 πραγματοποιήθηκε επίσκεψη του 6ου ΓΕ.Λ. Αγρινίου στο Ειδικό Κατάστημα Κράτησης Νέων Αυλώνα με συνοδούς καθηγητές τους Γεωργία Κατσιμάρδου και Αναστάσιο Κατσακιώρη. Τα δύο σχολεία συνόδευσε η Επιμελήτρια Ανηλίκων Αγρινίου Ευτυχία Μανιάκη.
Στο Κατάστημα Κράτησης της Κορίνθου τους μαθητές υποδέχτηκαν ο Διευθυντής του Καταστήματος κ.Τσουρέκης, ο Αρχιφύλακας κ.Λαμπρόπουλος και ο Κοινωνικός λειτουργός κ.Τόγκας. Στο Ε.Κ.Κ.Ν. Αυλώνα τους υποδέχτηκε ο Δ/ντής του σχολείου κ.Πέτρος Δαμιανός
Οι μαθητές του Αγρινίου και οι συνοδοί τους επισκέφθηκαν τα σχολεία που λειτουργούν εντός των καταστημάτων και παρακολούθησαν τις ενδιαφέρουσες παρουσιάσεις του Δ/ντή του Καταστήματος Κράτησης κ. Τσουρέκη και του Δ/ντή του σχολείου κου Δαμιανού για τα προγράμματα που υλοποιούνται στο χώρο των σχολείων, για τις δραστηριότητες των μαθητών-κρατουμένων, για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι μαθητές- κρατούμενοι σε επίπεδο διαβίωσης, για τις δυσκολίες επανένταξης στην κοινωνία μετά την αποφυλάκιση, για την προσπάθεια των καθηγητών.
Ακολούθως, δόθηκε η ευκαιρία να γίνουν εκατέρωθεν ερωτήσεις και από τις δύο μεριές των μαθητών.
Αξίζει να αναφερθεί ότι το 5ο ΓΕ. Λ. Αγρινίου ήταν το πρώτο σχολείο πανελλαδικά που επισκέφτηκε το Κατάστημα Κράτησης Κορίνθου.
Η Επιμελήτρια Ανηλίκων Αγρινίου Ευτυχία Μανιάκη εκφράζει ευχαριστίες
στα δύο σχολεία του Αγρινίου, τα οποία με την ευγενική χορηγία και υποστήριξη των Συλλόγων Γονέων, Συλλόγων Διδασκόντων και μεμονωμένων προσώπων αγόρασαν και έδωσαν στους έγκλειστους μαθητές και των δύο καταστημάτων κράτησης ορισμένα χρήσιμα γι΄αυτούς αγαθά.
episkepsi fylakes avlona (1)

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.