Σάββατο, 19 Σεπτεμβρίου, 2020

Για το σωφρονιστικό σύστημα και το πώς απονέμεται Δικαιοσύνη ενημερώνονται μαθητές της περιοχής μας

(Στην φωτογραφία απεικονίζεται το Γυμνάσιο Αμφιλοχίας).
Tο Γυμνάσιο Αμφιλοχίας στο Δικαστικό Μέγαρο Αγρινίου  .

Στα πλαίσια του προγράμματος επίσκεψης των σχολείων (Γυμνασίων και Λυκείων) στο Δικαστικό Μέγαρο Αγρινίου, ο Εισαγγελέας Πρωτοδικών Αγρινίου Γεώργιος Πέτρου και η Προϊσταμένη Υπηρεσίας Επιμελητών Ανηλίκων & Κοινωνικής Αρωγής Αγρινίου Ευτυχία Γ. Μανιάκη παρουσιάζουν από κοινού ένα πρόγραμμα πρόληψης πάνω σε θέματα που αφορούν στην παραβατικότητα των ανηλίκων καθώς και για όσα θέματα προξενήσουν το ενδιαφέρον των μαθητών σχετικά με τη λειτουργία του συστήματος απονομής Δικαιοσύνης στην Ελλάδα.
Παράλληλα, στις 17 Ιανουαρίου 2018 πραγματοποιήθηκε επίσκεψη του 4ου ΓΕ.Λ. Αγρινίου στο Ειδικό Κατάστημα Κράτησης Νέων Αυλώνα με συνοδούς καθηγητές τους Αθηνά Καραγιάννη, Βασιλική Κοσμά και Δημήτριο Γραμμένο και στις Ιανουαρίου 2018 έλαβε χώρα επίσκεψη του 1ου ΓΕ.Λ. Αγρινίου στο Κατάστημα Κράτησης Κορίνθου με συνοδούς καθηγητές τους Ελένη Ντάκουλα, Νίκο Καποδίστρια και Χρήστο Σούφλα.
yea-ka-agr (2)

Τα δύο σχολεία συνόδευσε η Επιμελήτρια Ανηλίκων Αγρινίου Ευτυχία Μανιάκη στα πλαίσια δράσεων της Υπηρεσίας Επιμελητών Ανηλίκων & Κοινωνικής Αρωγής Αγρινίου που αφορούν στην πρόληψη.
Στο Ε.Κ.Κ.Ν. Αυλώνα η υποδοχή έγινε από τον Δ/ντή του σχολείου κ. Πέτρο Δαμιανό και στο Κατάστημα Κράτησης της Κορίνθου υποδέχτηκαν και μίλησαν ο Διευθυντής του Καταστήματος κ Τσουρέκης, ο Αρχιφύλακας κ. Λαμπρόπουλος, ο δάσκαλος του σχολείου κ. Δημήτριος Λέκκας και η ψυχολόγος του καταστήματος Έφη Μαρμάρου.
Οι παρουσιάσεις και στα δύο σχολεία περιελάμβαναν ενημέρωση σχετικά με τα προγράμματα που υλοποιούνται στο χώρο των σχολείων, για τις δραστηριότητες των μαθητών-κρατουμένων, για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι μαθητές- κρατούμενοι σε επίπεδο διαβίωσης, για τις δυσκολίες επανένταξης στην κοινωνία μετά την αποφυλάκιση, για την προσπάθεια των καθηγητών.
Ακολούθως, δόθηκε η ευκαιρία να γίνουν εκατέρωθεν ερωτήσεις και από τις δύο μεριές των μαθητών (παρατίθενται ακολούθως).
Επιπλέον, στο Κατάστημα της Κορίνθου δόθηκε η ευκαιρία για επίσκεψη σε κενό κελί κράτησης, το προαύλιο και σε εξωτερικό φυλάκιο.
«Πρέπει να ευχαριστήσουμε και τα δύο σχολεία Αγρινίου, τα οποία με την ευγενική χορηγία και υποστήριξη των Συλλόγων Γονέων και Συλλόγων Διδασκόντων αγόρασαν και έδωσαν στους έγκλειστους μαθητές και των δύο καταστημάτων κράτησης ορισμένα χρήσιμα γι΄αυτούς αγαθά»,αναφέρει η κυρία Μανιάκη.
Ερωτήσεις μαθητών του 4ου ΓΕΛ Αγρινίου προς του μαθητές Ε.Κ.Κ.Ν.Α
1.Πως περνάτε την καθημερινότητα σας;
2.Με ποιες δραστηριότητες «γεμίζετε» τον χρόνο σας;
3.Τι σας λείπει περισσότερο σ ‘αυτό το περιβάλλον;
4.Εχετε επαφές με πρόσωπα εντός και εκτός του καταστήματος;
5.Εχετε την στήριξη που απαιτεί η περίσταση από το οικογενειακό και φιλικό περιβάλλον;
6.Αν κατείχατε την θέση του διευθυντή σε αυτό το σχολείο τι θα αλλάζατε;
7.Αν έχετε μετανιώσει για τις πράξεις σας;
8.Ποια είναι τα σχέδια σας μετά την αποφυλάκιση σας;
9.Τι θα μας συμβουλεύατε;
10.Ποιο μάθημα σας αρέσει;

Ερωτήσεις μαθητών του 1ου ΓΕΛ Αγρινίου προς του μαθητές του Καταστήματος Κράτησης Κορίνθου
1.Με ποιες δραστηριότητες «γεμίζετε» την καθημερινότητά σας;
2.Ποιά υλικά αγαθά σας λείπουν περισσότερο σε αυτό το περιβάλλον;
3.Αν ήσασταν στη θέση του Διευθυντή, τι θα αλλάζατε;
4.Έχετε μετανιώσει για τις πράξεις σας;
5.Τι σκοπεύετε να κάνετε όταν αποφυλακιστείτε;
6.Οιά η σχέση σας με τους φύλακες;
7.Σας αρέσει το σχολείο;
8.Τι διαφορές έχει με το σχολείο που πηγαίνατε πριν φυλακιστείτε;
9.Ποιό το αγαπημένο σας μάθημα;

dav
dav

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.