Παρασκευή, 25 Σεπτεμβρίου, 2020

Για τα 20 χρόνια της Πινακοθήκης Μοσχανδρέου δύο εξαιρετικές εκθέσεις σε Αγρίνιο-Μεσολόγγι

Μοσχανδρέου: «Ολοκληρώσαμε την 20χρονη προσφορά μας που έγινε με ίδιες δυνάμεις και ατενίζουμε προς άλλες πολιτείες»

6Το Σαββατοκύριακο 4 & 5 Μαρτίου 2017 η Αιτωλοακαρνανία έζησε δύο μεγάλες και σημαντικές πολιτιστικές στιγμές.
Στο Αγρίνιο από την πόλη που ξεκίνησε η Πινακοθήκη Χρήστου και Σοφίας Μοσχανδρέου το 1997 εκτίθεται η μοναδική της συλλογή στους φιλόξενους χώρους της Γυμναστικής Εταιρείας Αγρινίου «91 βιβλία με έργα τέχνης του Αλέκου Φασιανού».
Στα εγκαίνια της έκθεσης παρέστησαν ο κ. και η κ. Γιώργου Παπαναστασίου Δήμαρχος Αγρινίου, ο κ. και η κ. Χρ. Θετάκη πρόεδρος της ΓΕΑ, ο κ. και η κ. Κων. Μπόκα πρόεδρος του Δ.Σ. Αχελώος TV, ο κ. και η κ. Γιάννη Βαϊνά τ. Βουλευτής, Νομάρχης, Δήμαρχος Αγρινίου, η Αντιδήμαρχος Αγρινίου κ. Παπαγεωργίου κ.ά.
Ο Δήμαρχος Αγρινίου κ. Γ. Παπαναστασίου συνεχάρη τον κ. Χρήστο Μοσχανδρέου, που εσυνοδεύετο στην έκθεση από την κόρη του Ζωή Μοσχανδρέου και την οικογένειά του για την πολυσήμαντη πολιτιστική προσφορά που έχει πανελλήνια απήχηση και τους ευχαρίστησε γιατί μέσα σε 7 μήνες στο Αγρίνιο παρουσιάσθηκαν δύο μοναδικές και ποιοτικές συλλογές της Πινακοθήκης Μοσχανδρέου.
Τα συγχαρητήρια και τις ευχές δέχθηκε ο κ. Μοσχανδρέου και από τους κ.κ. Χρ. Θετάκη και Κων. Μπόκα.
Ο κ. Χρ. Μοσχανδρέου λαμβάνοντας το λόγο ευχαρίστησε τον Δήμαρχο Αγρινίου και χαρακτηριστικά δήλωσε: «Στο Αγρίνιο χαίρομαι πολύ που εκθέτουμε συλλογές που καταγράφουν μεγάλες επισκεψιμότητες και αποδεικνύεται ότι οι φιλότεχνοι στη μεγάλη και σημαντική πόλη του Νομού μας είναι χιλιάδες».
Και κατέληξε: «Σήμερα από εδώ και αύριο από το Μεσολόγγι στέλνω ένα μήνυμα, ότι η Πινακοθήκη μας, που επί 20 χρόνια ανέδειξε και στήριξε με αγάπη και πάθος τον ελληνικό πολιτισμό, ολοκλήρωσε τον πρώτο κύκλο της αποστολής του. Ο δεύτερος κύκλος θα ξεκινήσει εντός της επομένης διετίας στην μεγάλη πολιτεία των ΑΘΗΝΩΝ». Και κατέληξε: «Ευχαριστούμε όλους όσοι μας συμπαραστάθηκαν, αλλά απ’ όλους ξεχώρισε ΕΝΑΣ που ήταν και είναι 20 χρόνια δίπλα μας και μας συνδέει μια πραγματική κι αδελφική φιλία αγάπης και εκτίμησης και αυτός είναι ο ΚΩΣΤΑΣ ΜΠΟΚΑΣ.

ΣΤΟ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ ΜΙΑ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΗ ΓΙΟΡΤΗ ΓΙΑ ΤΑ 20 ΧΡΟΝΙΑ

Την Κυριακή 5 Μαρτίου 2017 στην πανέμορφη Πινακοθήκη Χρήστου και Σοφίας Μοσχανδρέου έναντι της Ι. Μητροπόλεως του Αγίου Σπυρίδωνος, έγιναν τα εγκαίνια της ΤΙΜΗΤΙΚΗΣ ΕΚΘΕΣΗΣ 76 καλλιτεχνών που δημιούργησαν με αγάπη και εκτίμηση για το έργο της Πινακοθήκης Μοσχανδρέου.
Τα εγκαίνια έκανε ο βουλευτής Σάμου κ. Δημ. Σεβαστάκης.
Τον λόγο έλαβε ο Χρ. Μοσχανδρέου και με συγκίνηση μεταξύ άλλων τόνισε: «Πέρασαν 20 χρόνια ενός μεγάλου πολιτιστικού ταξιδιού που η Σοφία, ο Πάνος, η Ζωή που είναι κοντά μας και εγώ προσωπικά, δώσαμε την ψυχή μας για να στηρίξουμε τους Ελληνες καλλιτέχνες και τον ελληνικό πολιτισμό με αγώνες, θυσίες, με απεριόριστη αγάπη και τόνισε:
Η αναγνώριση της μεγάλης προσφοράς στον πολιτισμό επιβεβαιώνεται σήμερα από την συμμετοχή των 51 καταξιωμένων καλλιτεχνών που μας τίμησαν και δημιούργησαν έργα που αφορούν την Πινακοθήκη μας. Τους ευχαριστούμε θερμότατα.
Φίλτατε κ. Σεβαστάκη, κυρίες και κύριοι, κ. Τριανταφύλλου, κ. τέως Δήμαρχε Μεσολογγίου, φίλοι μου καλλιτέχνες
Σήμερα σας γνωστοποιώ την οριστική μας απόφαση ότι η Πινακοθήκη μας συμπληρώνοντας την 20χρονη πορεία της ολοκλήρωσε και την παρουσία της στο Μεσολόγγι και ατενίζει το μέλλον της.
Μετά τον λόγο έλαβε ο βουλευτής Σάμου κ. Δημ. Σεβαστάκης που τόνισε:
Είμαι συγκινημένος που βρίσκομαι στο Μεσολόγγι που είναι συνδεδεμένο με τους ηρωικούς αγώνες του και την συμβολή του στην απελευθέρωση της χώρας. Σήμερα αισθάνομαι χαρούμενος που εγκαινιάζω την σημαντική αυτή έκθεση που οι δημιουργίες αφορούν την 20χρονη σημαντική πολιτιστική προσφορά της οικογένειας Μοσχανδρέου. Τους ευχαριστούμε και τους συγχαίρουμε.
Στα εγκαίνια της έκθεσης παρευρέθησαν η βουλευτής κ. Μαρία Τριανταφύλλου, οι τέως Δήμαρχοι Μεσολογγίου κ.κ. Γιάννης Αναγνωστόπουλος, Πάνος Κατσούλης, ο Νίκος Χ. Μουρκούσης, ο Διοικητής του Νοσοκομείου Μεσολογγίου κ. Παν. Παπαδόπουλος και πολλοί καλλιτέχνες.

___'______ ______ 003

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.