Πέμπτη, Ιανουάριος 24, 2019

Για τον άστεγο στον Αστακό δεν υπάρχει Πρωτοχρονιά- Συνεχίζει να κοιμάται σε οικοδομή (φωτό)

ΑΣΤΑΚΟΣ ΑΣΤΕΓΟΣ (1) 12. 2017.Παραμονή Πρωτοχρονιάς. Ο Αστακός ετοιμάζεται να υποδεχτεί την Πρωτοχρονιά, με ρεβεγιόν εντός και εκτός σπιτιού και πολλοί θα διασκεδάσουν για την αλλαγή του χρόνου.
Όμως δίπλα τους σε μια σκοτεινή οικοδομή κάποιος άστεγος είναι αναγκασμένος να ζεί στο δρόμο κάτω από άθλιες συνθήκες. Για αυτόν δεν υπάρχει πρωτοχρονιά και είναι μια δύσκολη ημέρα όπως και όλες οι υπόλοιπες.
Η Αλεξάνδρα Κατσαρομήτσου που έφερε το θέμα στην δημοσιότητα, (ΔEITEΕΔΩ) προκειμένου να υπάρξει κινητοποίηση από τους αρμόδιους φορείς, για να βρεθεί ένας ζεστός χώρος για τον άστεγο, μας γράφει ξανά:   Πριν κάτι μέρες δημοσίευσα το δράμα ενός συνανθρωπου μας, ενός συμπολίτη μας, που παραμένει μέχρι και σήμερα άστεγος.
Ενημερώθηκαν κάποιοι φορείς του Δήμου μας. Μεγάλο ενδιαφέρον έδειξε ο Δημοτικός σύμβουλος Ξηρομέρου ο κύριος Χρήστος Κολοβός και ο πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης ο κύριος Γεωργούλας Κωνσταντίνος. Επίσης ενδιαφέρον έδειξε και ένας επιχειρηματίας να προσφέρει προσωρινή στεγαση και σίτιση μέχρι να λυθεί το πρόβλημα με τη στέγη.
Όμως μέχρι σήμερα παρά τη βαρυχειμωνιά ο άνθρωπος συνεχίζει να παραμένει μέσα σε άθλιες συνθήκες στην οικοδομή. Σήμερα επισκέπτηκα τον άστεγο και αυτό που αντικρισα με έκανε πραγματικά να λυγίσω. Είναι τραγική η κατάσταση και ακόμα πιο τραγική η αδιαφορία κάποιων αρμοδίων.
Παρακάτω σας επισυνάπτω φωτογραφικό υλικό για να δείτε και μόνοι σας. Οι λέξεις είναι φτωχές μπροστά στις εικόνες που θα δείτε.

xiromeronews.blogspot.gr/

ΑΣΤΑΓΟΣ ΑΣΤΕΓΟΣ ΑΣΤΑΚΟΣ ΑΣΤΕΓΟΣ (1)

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.