Σάββατο, Φεβρουάριος 16, 2019

Για τους κανόνες οδικής συμπεριφοράς μίλησαν αστυνομικοί στους μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Χαλκιόπουλου

kykloforiaki-agogi-xalkiopoulo (1)
Στα πλαίσια του καθοριστικού ρόλου που πρέπει να διαδραματίσει η πρωτοβάθμια εκπαίδευση Κυκλοφοριακή Αγωγή, το Δημοτικό Σχολείο Νέου Χαλκιόπουλου υλοποιεί εκπαιδευτικό πρόγραμμα . Στα πλαίσια του στελέχη του Αστυνομικού Τμήματος Εμπεσού μίλησαν στους μαθητές για τους κανόνες οδικής συμπεριφοράς. Η ανακοίνωση:

Για πολλά χρόνια στην Ελλάδα αποτελούν μείζον θέμα τα τροχαία ατυχήματα-δυστυχήματα και οι χιλιάδες ανθρώπινες ζωές που χάνονται στους δρόμους. Πρωταρχικό ρόλο σε θέματα κυκλοφοριακής αγωγής πρέπει να έχει η εκπαίδευση. Άλλωστε η οδική συμπεριφορά είναι πρωτίστως θέμα παιδείας και ουσιαστικής ενημέρωσης.
Στα πλαίσια, λοιπόν, του καθοριστικού ρόλου που πρέπει να διαδραματίσει η πρωτοβάθμια εκπαίδευση, το Δημοτικό Σχολείο Νέου Χαλκιόπουλου από το Σεπτέμβριο υλοποιεί εκπαιδευτικό πρόγραμμα με τίτλο Κυκλοφοριακή Αγωγή. Οι μαθητές μας μαθαίνουν να περπατούν με κανόνες και να γνωρίζουν τις πινακίδες με σκοπό να γίνουν ευσυνείδητοι και σωστοί οδηγοί του μέλλοντος. Με αφορμή την υλοποίηση και ολοκλήρωση αυτού του προγράμματος, επισκέφθηκε το σχολείο μας, κατόπιν άδειας της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ακαρνανίας, ο Υποδιοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Εμπεσού Υπαστυνόμος κ. Κολύδας Χαράλαμπος μαζί με τον Υπαρχιφύλακα κ. Μπρέσιακα Κωνσταντίνο καθηλώνοντας τους μικρούς μαθητές και εμποτίζοντάς τους, με άκρως παιδαγωγικό τρόπο, κανόνες οδικής συμπεριφοράς.
Οι μαθητές, παρά το μικρό της ηλικίας τους, εντυπωσιάστηκαν από την προβολή βίντεο και υποσχέθηκαν να γίνουν σωστοί και υπεύθυνοι πολίτες σεβόμενοι την αξία της ζωής τους και τη ζωή των άλλων.

Ευχαριστούμε θερμά.
Ο Διευθυντής του σχολείου
Κωνσταντίνου Γεώργιος

kykloforiaki-agogi-xalkiopoulo (2)

kykloforiaki-agogi-xalkiopoulo (3)

kykloforiaki-agogi-xalkiopoulo (4)

kykloforiaki-agogi-xalkiopoulo (5)

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.