Τετάρτη, 29 Ιανουαρίου, 2020

Γιάννης Σύψας: «Την Κυριακή ψηφίζουμε Αιτωλοακαρνάνα για Περιφερειάρχη!»  (ηχητικό)

Με κεντρικό μήνυμα «η Αιτωλοακαρνανία δικαιούται να πάρει την αξία που της έχει χαρίσει η φύση» και τονίζοντας πως αυτό θα γίνει μόνο αν εκλεγεί Περιφερειάρχης από την περιοχή, ο Γιάννης Σύψας συνεχίζει τις περιοδείες του σε κάθε περιοχή της Αιτωλοακαρνανίας.

Ο υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος με τον Νεκτάριο Φαρμάκη, μίλησε σήμερα στο agriniowebradio.gr και τον Αντέννα σταρ 103,5,στην εκπομπή της Μαρίνας Ζαρκαβέλη, για το κλίμα που ο ίδιος αντιλαμβάνεται να επικρατεί στην Αιτωλοακαρνανία λίγο πριν τις εκλογές:

«Ήταν μια μακρά προεκλογική περίοδος, γύρισα τον νομό απ’ άκρη σε άκρη. Αυτό που αντίκριζα ήταν πρόσωπα  σκυθρωπά και μίζερα, να σε κοιτούν με απαξίωση όταν τους λες πως είσαι υποψήφιος και να σου λένε «τι να μας πεις κι εσύ όταν οι τσέπες μας είναι άδειες». Η καταγραφή έγινε. Η Αιτωλοακαρνανία είναι μια παρατημένη περιοχή», ανέφερε ο κ.Σύψας.

Μίλησε για τα απίστευτα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Περιφερειακής Ενότητας, τα οποία σύμφωνα με τον υποψήφιο Περιφερειακό Σύμβουλο Αιτωλοακαρνανίας, παραμένουν προκλητικά ανεκμετάλλευτα.

«Η απερχόμενη Περιφερειακή Αρχή δεν ασχολήθηκε με την Αιτωλοακαρνανία. Αυτό ήταν το μέγιστο λάθος, το ότι δηλαδή κινήθηκε στον άξονα των Αχαιών και παράτησε τα άκρα, Αιτωλοακαρνανία και Ηλεία. Ο πρωτογενής τομέας, το εμπόριο, το δυνατό μας «χαρτάκι» που λέγεται τουρισμός… βρίσκονται όλα πολύ πίσω», είπε.

Αυτό που επανειλημμένα  τόνισε ο Γιάννης Σύψας, ήταν πως «όλα είναι θέμα σχεδιασμού»: «Λείπει πολύ ο σχεδιασμός από τη Δυτική Ελλάδα. Ο Α’ και Β’ βαθμός τοπικής αυτοδιοίκησης πρέπει να ενώσουν τις δυνάμεις τους, να θέσουν άξονες και στόχους. Οι δήμοι πρέπει να θέσουν προτεραιότητες. Χρηματοδοτικά εργαλεία υπάρχουν. Αλλά όλα θέλουν σχεδιασμό και μελέτη. Να γίνει ένα master plan για την Αιτωλοακαρνανία για να κινήσουμε το ενδιαφέρον του επενδυτή. Χωρίς σχέδιο, ο επενδυτής δε θα έρθει».

Αναφερόμενος στον επικεφαλής της παράταξης Νεκτάριο Φαρμάκη, έκανε λόγο για έναν άνθρωπο  ενεργό στην τοπική αυτοδιοίκηση από το 2010, που έχει κάνει τεράστιες παρεμβάσεις και που άσκησε πλήρως τον αντιπολιτευτικό του ρόλο. «Ήταν ένας σύμβουλος που απασχόλησε και έκανε εντύπωση στο Περιφερειακό Συμβούλιο», είπε, ξεκαθαρίζοντας πως «το σύνθημα «Όλα από την Αρχή» -σ.σ. το όνομα του συνδυασμού του Νεκτάριου Φαρμάκη, δε σημαίνει ότι «σκίζουμε» τίποτα, απλώς γυρίζουμε τη σελίδα»:  «Δεν πιστεύουμε πως μετά από 9 χρόνια κρίσης που ταλαιπώρησε τους κατοίκους της Δυτικής Ελλάδας θα πάμε σε κάτι διαφορετικό αν δεν δημιουργήσουμε πλούτο. Και αυτό θα το πετύχουμε μόνο με αναπτυξιακό σχέδιο: «Θα πρέπει δηλαδή για κάθε ευρώ που θα «χαλάει» για έργα η Περιφέρεια, τα 0,80 ευρώ να γυρνούν πίσω στους κατοίκους της! Μέχρι σήμερα βλέπεις το οδικό δίκτυο της Αιτωλοακαρνανία και θυμίζει Μπανγκλαντές… Βλέπεις στο Θέρμο με το μοναδικό φυσικό κάλλον να έχει χωματόδρομους, βλέπεις το Αγρίνιο, το εμπορικό κέντρο του νομού, να ασφυκτιά, να έχει δίπλα την Τριχωνίδα, που αν αξιοποιηθεί μπορεί να θρέψει «δέκα Αγρίνια»,να παραμένει ένα ακατέργαστο διαμάντι. Που για να κατεργαστεί σωστά χρειάζεται βέβαια σχεδιασμό», ανέφερε ο κ. Σύψας.

Έκλεισε λέγοντας πως μπορεί ο κ. Φαρμάκης να προέρχεται από συγκεκριμένο πολιτικό χώρο και να στηρίζεται από αυτόν, ωστόσο τόνισε πως σε αυτή την εκλογική μάχη, πρώτο ρόλο πρέπει να έχει η Αιτωλοακαρνανία, ανεξαρτήτως των πολιτικών- ιδεολογικών καταβολών του κάθε πολίτη: «Για εμάς δεν υπάρχουν κόκκινοι, πράσινοι, μπλε ψηφοφόροι.  Σήμερα ένα σύνθημα κυριαρχεί σε όλους μας: Την Κυριακή 26 Μαΐου ψηφίζουμε Αιτωλοακαρνάνα Περιφερειάρχη. Το δικαιούται η Αιτωλοακαρνανία , μια παρατημένη περιοχή ,να πάρει επιτέλους την αξία που της έχει χαρίσει η φύση!».

Ακούστε ολόκληρη τη συνέντευξη:

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.