Τετάρτη, 3 Μαρτίου, 2021

Γιατί δεν γίνεται και στην δική μας Περιφέρεια ότι στην Αττική με την χρηματοδότηση των μικρών;

Γιατί δεν γίνεται και στην δική μας Περιφέρεια ότι στην Αττική με την χρηματοδότηση των μικρών;

Πήρε παράταση μέχρι τις 9 Δεκεμβρίου στην Περιφέρεια Αττικής το πρόγραμμα ύψους 200 εκ για τις μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις αλλά η είδηση είναι ότι σε διάφορους κλάδους φαίνεται να ξεπερνιούνται τα εμπόδια που έβαλε στην χρηματοδότηση των μικρών η έγκριση από την Ε.Ε. του πλάνου που έφερε πρώτος ο κ. Τζιτζικώστας στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας. Ως γνωστόν και οι άλλες περιφέρειες πήγαν σε εκείνο το πλάνο και αυτό ευνόησε μόνο τις πολύ μεγάλες επιχειρήσεις.

Όπως μας ενημέρωσε φίλος της στήλης, ασφαλιστικός σύμβουλος από την περιοχή μας, το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών εξασφάλισε για τους ασφαλιστικούς διαμεσολαβητές  πρόγραμμα 50 εκατομμυρίων ευρώ της Περιφέρειας Αττικής μετά από συνεργασία του προέδρου του ΕΕΑ κ. Χατζηθεοδοσίου με τον Περιφερειάρχη κ. Πατούλη και την ανάλογη υποστήριξη των υπηρεσιών Επιμελητηρίου και Περιφέρειας.

Στο πρόγραμμα, το οποίο αφορά μόνον τους δραστηριοποιούμενους στην Αττική μπορούν να ενταχθούν επιχειρήσεις που απασχολούν από 0-9 άτομα προσωπικό, κατηγορία στην οποία ανήκει η πλειονότητα των ασφαλιστικών γραφείων. Το σημαντικό είναι ότι το πρόγραμμα αυτό μπορεί να στηρίξει τους ασφαλιστικούς διαμεσολαβητές καθοριστικά καθώς δεν αφορά «επιστρεπτέα προκαταβολή» αλλά επιδότηση. Μέσω του προγράμματος θα επιτευχθεί η στήριξη και νέων επιχειρήσεων που δεν εντάχθηκαν στο πρόγραμμα της Περιφέρειας Αττικής που ήδη «τρέχει», δηλαδή των μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων καθώς και των αυτοαπασχολούμενων.

«Γιατί δεν γίνεται κάτι ανάλογο και στην δική μας Περιφέρεια και γιατί δεν κινείται προς τέτοιες κατευθύνσεις και το Επιμελητήριο Αιτωλοακαρνανίας αφού φαίνεται πως η Ε.Ε. δεν είναι κάθετη σε κάτι τέτοιο; Το συζητάει και δέχεται από τν υφυπουργό κ. Τσακίρη σχετικές εισηγήσεις. Αλλά κάποιος πρέπει να το ζητήσει», μας έλεγε ο φίλος της στήλης…

Γ. Συμψηρής

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.