Πέμπτη, 22 Απριλίου, 2021

Γιατί ο Παυσανίας Παπαγεωργίου θυμήθηκε τον προπάππου του, στρατηγό Παυσανία Κατσώτα

Γιατί ο Παυσανίας Παπαγεωργίου θυμήθηκε τον προπάππου του, στρατηγό Παυσανία Κατσώτα

Για να καταδείξει την ανάγκη για “ευρύτερες προοδευτικές συμμαχίες”.

Το κλίμα στον ευρύτερο και φερόμενο ως προοδευτικό χώρο του δήμου Μεσολογγίου μόνο θετικό δεν είναι ενόψει των αυτοδιοικητικών εκλογών της 26ης Μαΐου. Αυτό είναι πανθομολογούμενο. Ακόμη δεν έχει οριστικοποιηθεί το πρόσωπο που θα ηγηθεί στην προσπάθεια να κατακτηθεί η δημαρχία και να συσπειρώσει τον εν λόγω πολιτικό χώρο.
Το τελευταίο διάστημα οι διεργασίες επικεντρώθηκαν γύρω από το πρόσωπο του Γενικού Γραμματέα Δια Βίου Μάθησης και Νέας Γενιάς Παυσανία Παπαγεωργίου ο οποίος όμως φέρεται πλέον να κάνει… δεύτερες σκέψεις.
Ο ίδιος δεν έχει ξεκαθαρίσει επισήμως τις προθέσεις . Σήμερα πάντως έκανε μια σχετική παρέμβαση… Με ανάρτηση στο facebook επικαλέστηκε το παράδειγμα του προπάππου του, στρατηγού Παυσανία Κατσώτα, για να καταλήξει στο συμπέρασμα πως « και σήμερα, όπως και πάντα υπάρχει η ανάγκη για ευρύτερες προοδευτικές συμμαχίες. Η ανάγκη να στηριχθούν ικανοί άνθρωποι».

Η ανάρτηση του Παυσανία Παπαγεωργίου :

8 εβδομάδες ακόμα για την Κυριακή των δημοτικών εκλογών. Θυμάμαι μια ιστορική εκλογή μιας άλλης εποχής. Τη γνωρίζω καθώς είχε πρωταγωνιστή έναν δικό μου άνθρωπο με τον οποίο μεγάλωσα και ο οποίος μου δίδαξε τα γεγονότα. 21 Νοεμβρίου 1954, δεύτερες δημοτικές εκλογές στην μεταπολεμική Ελλάδα. Στην κούρσα για το Δήμο Αθηναίων τρέχει ο προπάππους μου, στρατηγός Παυσανίας Κατσώτας. Βασίζονταν στην προσωπική του λαοφιλία, κατέβηκε ανεξάρτητος και σύντομα συγκεντρώθηκε γύρω του όλος ο τότε προοδευτικός κόσμος. Της Ε.Δ.Αριστεράς, του παράνομου τότε Κ.Κ.Ε, των Φιλελευθέρων του Σοφ. Βενιζέλου, των υποστηρικτών του Πλαστήρα. Εκλέχθηκε δήμαρχος από την πρώτη Κυριακή.
Και σήμερα, όπως και πάντα υπάρχει η ανάγκη για ευρύτερες προοδευτικές συμμαχίες. Η ανάγκη να στηριχθούν ικανοί άνθρωποι.
Αναζητούμε – Ενημερωνόμαστε – Συμμετέχουμε – Ψηφίζουμε! Όλοι μαζί παίρνουμε το μέλλον και τη ζωή στα χέρια μας!

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.