Βάζοντας αυγά στη σαλάτα σας μπορείτε να αυξήσετε σημαντικά την πρόσληψη βιταμίνης Ε από τον οργανισμό, σύμφωνα με έρευνα του Πανεπιστημίου Purdue.
H βιταμίνη Ε είναι μια βιταμίνη στην οποία εμφανίζουν συχνή έλλειψη οι Αμερικανοί- αυτή η λιποδιαλυτή βιταμίνη έχει αντιοξειδωτικές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες, τονίζει ο καθηγητής διατροφής Wayne Campell. “Τώρα όμως οι καταναλωτές μπορούν να βελτιώσουν τη διατροφή τους προσθέτοντας αυγά μέσα σε μια πολύχρωμη σαλάτα”.
Ο Jung Eun Kim, μεταδιδακτορικός ερευνητής στο Τμήμα Διατροφής του Πανεπιστημίου Purdue είπε: “Βρήκαμε ότι η απορρόφηση της βιταμίνης Ε ήταν 4-7 φορές μεγαλύτερη όταν προστίθεντο 3 ολόκληρα αυγά στη σαλάτα. Πρόκειται για μια καινοτόμο μελέτη, επειδή μέτρησε την απορρόφηση από πραγματικές τροφές και όχι από συμπληρώματα, τα οποία συνήθως περιέχουν μεγα-δόσεις της βιταμίνης”.
Η βιταμίνη Ε ανευρίσκεται συνήθως σε έλαια, σπόρους και ξηρούς καρπούς. Τα αυγά αποτελούν μια ιδιαίτερα πλούσια τροφή σε διάφορα στοιχεία, όπως απαραίτητα αμινοξέα, ακόρεστα λιπαρά οξέα και βιταμίνες του συμπλέγματος Β, ενώ περιέχουν και μικρή ποσότητα βιταμίνης E.
Πηγή: stogiatro.gr