Τετάρτη, 24 Φεβρουαρίου, 2021

Γιατί συγχαίρει τους Εμπορικούς Συλλόγους Μεσολογγίου και Αγρινίου ο Μητροπολίτης

Γιατί συγχαίρει τους Εμπορικούς Συλλόγους Μεσολογγίου και Αγρινίου ο Μητροπολίτης

kosmasΕπικαιροποιημένη από κάθε άποψη η Ποιμαντορική Εγκύκλιος που εξέδωσε ο Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Κοσμάς που αφορά τον εκκλησιασμό και η οποία θα αναγνωσθεί στους Ιερούς Ναούς την Κυριακή της Σαμαρείτιδος, 14 Μαΐου 2017.
Σε αυτήν ο Μητροπολίτης εκφράζει για άλλη μία φορά την αντίθεση του στο άνοιγμα των καταστημάτων τη Κυριακή σημειώνοντας πως «τις τελευταίες ημέρες επροτάθη ξανά, επίσημα, από ανθρώπους ξένους από το θέλημα του Θεού και προερχομένους από την Εσπερία να καταργηθεί στην Ελλάδα μας η αργία της Κυριακής και να ανοίγουν τα καταστήματα την Κυριακή.Αυτό σημαίνει Κυριακή χωρίς εκκλησιασμό, χωρίς λατρεία του Αναστάντος Χριστού μας, ζωή χωρίς χάρι Θεού και αγιασμό».
Συμπληρώνει χαρακτηριστικά: «Δόξα τω Θεώ μέχρι τώρα και η Ελληνική Δικαιοσύνη κατοχύρωσε την αργία της Κυριακής, αλλά και οι εμπορικοί σύλλογοι Μεσολογγίου και Αγρινίου αρνήθηκαν να ανοίγουν τα καταστήματα την Κυριακή. Συγχαίρω τους εμπορικούς συλλόγους και εύχομαι κάθε ευλογία για τους προέδρους και τα μέλη τους».
Ο Σεβασμιώτατος επικαλείται και τα παράδειγμα του Κοσμά του Αιτωλού: «Γνωρίζουμε ότι ο άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός οδηγήθηκε στο μαρτύριο κι έχυσε το αίμα του, γιατί ήλεγχε τα παζάρια που γίνοταν την Κυριακή. Έλεγε σχετικά: “Πρέπει και ημείς να εργαζώμεθα εξ ημέρας δια τα μάταια, γήινα και ψεύτικα και την Κυριακήν να πηγαίνομεν εις την Εκκλησίαν και να στοχαζώμεθα τας αμαρτίας μας, τον θάνατον, την κόλασιν, τον παράδεισον, την ψυχήν μας, όπου είναι τιμιωτέρα από όλο τον κόσμον. Να μη εργαζώμεθα την Κυριακήν”».

Θέματα που ενδιαφέρουν

3 Σχόλια

 1. CHRISTOS

  ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΕ ΟΙ ΕΜΠΟΡΟΙ ΨΗΦΙΣΑΝ ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΠΕΝΘΗΜΕΡΟ.ΔΕΝ ΨΗΦΙΣΑΣ ΝΑ ΜΗ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΛΟΓΩ ΘΡΗΣΚΕΙΑΣ.

 2. S.D

  Μάλλον δεν κατάλαβε ή δεν του τα μετέφεραν σωστά του μητροπολίτη…..

 3. Χ.Ο.

  Μπράβο στους εμπόρους και στον μητροπολίτη για τη στάση τους!
  Γνωρίζω πάρα πολλούς ευσεβείς μαγαζάτορες που δεν διανοούνται να ανοίξουν το κατάστημα την Κυριακή! ΕΥΓΕ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.