Τρίτη, 13 Απριλίου, 2021

Παγκόσμια Ημέρα Υγείας και… μηδέν τακτικά χειρουργεία στο Νοσοκομείο Αγρινίου

Παγκόσμια Ημέρα Υγείας και… μηδέν τακτικά χειρουργεία στο Νοσοκομείο Αγρινίου

Παγκόσμια Ημέρα Υγείας η σημερινή -7η Απριλίου- και δυστυχώς η συγκυρία βρίσκει τη χώρα μας στον κλοιό της πανδημίας του κορωνοϊού και το σύστημα υγείας πιεζόμενο και σε οριακό σημείο.

Η 7η Απριλίου ωστόσο βρίσκει το Νοσοκομείο Αγρινίου να λειτουργεί χωρίς τη διεξαγωγή τακτικών χειρουργείων αν και η ΚΥΑ προβλέπει τη δυνατότητα της διενέργειας του 20% αυτών ενώ και τα επιδημιολογικά δεδομένα της περιοχής το επιτρέπουν.Γεννώνται λοιπόν ερωτηματικά για τους λόγους για τους οποίους στο Νοσοκομείο Αγρινίου είναι μηδενικές οι τακτικές χειρουργικές επεμβάσεις.

Για να γίνει πιο σαφές το ζήτημα, υπενθυμίζεται ότι το Υπουργείο Υγείας, για τη διαχείριση του τρίτου κύματος του κορωνοϊού, εξέδωσε την 12η Φεβρουαρίου οδηγία προς τις Υγειονομικές Περιφέρειες ώστε να περιοριστούν οι τακτικές προγραμματισμένες χειρουργικές επεμβάσεις έως 80% στις περιοχές επιπέδου επιτήρησης, επιπέδου αυξημένου κινδύνου, πολύ αυξημένου κινδύνου και στις μητροπολιτικές περιοχές.

Φυσικά από τον περιορισμό εξαιρέθηκαν οι έκτακτες και επείγουσες χειρουργικές επεμβάσεις καθώς και τα ειδικά νοσοκομεία (ογκολογικά, μαιευτικά).

Παρά τη βελτίωση όμως των επιδημιολογικών δεδομένων στην περιοχή του Αγρινίου και το γεγονός πως δεν υφίσταται πίεση στο Νοσοκομείο καθώς οι νοσηλευόμενοι με κορωνοϊό δεν ξεπερνούν τους 10, στο νοσηλευτικό ίδρυμα της πόλης δεν γίνονται τακτικά χειρουργεία.

Σύμφωνα μάλιστα με τις πληροφορίες, υπάρχει εισήγηση του διοικητή υπέρ της πραγματοποίησης τους ωστόσο δεν το επέτρεψε η Συντονιστική Επιτροπή που έχει οριστεί από την 6η ΥΠΕ για τη διαχείριση της πανδημίας. Το ζήτημα θα απασχολήσει ωστόσο και σημερινή σύσκεψη της Επιτροπής.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.