Δευτέρα, 19 Απριλίου, 2021

Γιώργος Βαρεμένος: Η τραγωδία και η γελοιότητα των Χαρδαλιάδων

Γιώργος Βαρεμένος: Η τραγωδία και η γελοιότητα των Χαρδαλιάδων

“Οι εφιαλτικές εικόνες από την παραλία στο Δήλεσι, έρχονται να μας υπενθυμίσουν ένα ζοφερό μέλλον αλλά και ότι οι καταστροφές θα γίνονται μεγαλύτερες όσο μικρότεροι είναι αυτοί που θα αναλαμβάνουν να αντιμετωπίσουν τις αιτίες τους και όσο η πολιτική θα αντικαθίσταται από την επικοινωνία και το ψεύδος της προπαγάνδας των επινοημένων Φαραώ και των 112 πληγών τους”.

Τα ανωτέρω αναφέρονται σε δήλωση του τομεάρχη Υποδομών και Μεταφορών του ΣΥΡΙΖΑ κ. Γιώργου Βαρεμένου αναφορικά με την τραγωδία της Εύβοιας. Ο κ. Βαρεμένος ασκεί σφοδρή κριτική κατά της κυβέρνησης και του Νίκου Χαρδαλιά  για τον οποίον αναφέρει ότι “ήρθε να προσθέσει την φαιδρότητα στην τραγικότητα, με όσα ανέφερε για το 112, το οποίο προφανώς θα τους ήταν χρήσιμο μόνο αν επρόκειτο να υποκλαπεί”.

Συγκεκριμένα όσα αναφέρονται στη δήλωσή του:

Η τραγωδία στην Εύβοια έδειξε ότι το εφεύρημα του επιτελικού κράτους ουδεμία σχέση έχει με τη θωράκιση της χώρας απέναντι στα νέα φαινόμενα που προκαλεί η κλιματική αλλαγή, την οποία ανακαλύπτει τώρα ο κ. Μητσοτάκης καθώς ετοιμάζεται να επισκεφθεί την περιοχή ώστε να ολοκληρωθεί το κακό.

Ο τοξικός θανατολάγνος προπαγανδιστικός μηχανισμός χρησιμοποίησε τις τραγωδίες με χυδαίο πολιτικά τρόπο και τώρα οι φορείς του αποφεύγουν να καλύψουν τα γεγονότα της καταστροφής, επιστρατεύοντας την αμεριμνησία που θα ταίριαζε στο μικρό σπίτι στο λιβάδι. Ο υφυπουργός κ. Χαρδαλιάς ήρθε να προσθέσει την φαιδρότητα στην τραγικότητα, με όσα ανέφερε για το 112, το οποίο προφανώς θα τους ήταν χρήσιμο μόνο αν επρόκειτο να υποκλαπεί.

Όσο για το πλήγμα στις υποδομές που ανέφερε, επί ένα χρόνο η κυβέρνηση ασχολείται με το πώς θα καταλήγουν στους επιθυμητούς αναδόχους τα bigdeals και όχι με τα μικρότερης κλίμακας αλλά κρίσιμα έργα όπως τα αντιπλημμυρικά, τα οποία δεν εξασφαλίζουν προφανώς ούτε οικονομική ούτε πολιτική υπεραξία. Οι εφιαλτικές εικόνες από την παραλία στο Δήλεσι, έρχονται να μας υπενθυμίσουν ένα ζοφερό μέλλον αλλά και ότι οι καταστροφές θα γίνονται μεγαλύτερες όσο μικρότεροι είναι αυτοί που θα αναλαμβάνουν να αντιμετωπίσουν τις αιτίες τους και όσο η πολιτική θα αντικαθίσταται από την επικοινωνία και το ψεύδος της προπαγάνδας των επινοημένων Φαραώ και των 112 πληγών τους.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.