Τρίτη, 24 Μαΐου, 2022

Γιόρτασαν την Προστάτιδα τους Αγ. Ειρήνη οι Απόστρατοι Αστυνομικοί του Αγρινίου

Γιόρτασαν την Προστάτιδα τους Αγ. Ειρήνη οι Απόστρατοι Αστυνομικοί του Αγρινίου

epi-apostratoi-agia-eirini2'

Με κατάνυξη οι απόστρατοι Αστυνομικοί του Αγρινίου γιόρτασαν τη μνήμη της προστάτιδάς τους Μεγαλομάρτυρος Αγίας Ειρήνης .Σχετική ανακοίνωσή τους αναφέρει:

Με θρησκευτική κατάνυξη και λαμπρότητα οι απόστρατοι Αστυνομικοί του Αγρινίου γιόρτασαν τη μνήμη της προστάτιδάς τους Μεγαλομάρτυρος Αγίας Ειρήνης την Πέμπτη 5 Μαΐου 2016.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο παρεκκλήσιο της Αγίας Ειρήνης στον Ι.Ν. Αγίου Αντωνίου Αγρινίου. Τελέστηκε θεία λειτουργία μετ’ αρτοκλασίας, χοροστατούντος του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ.κ. ΚΟΣΜΑ.

Ο Σεβασμιότατος στο κήρυγμά του αναφέρθηκε στο βίο και τα βασανιστήρια που υπέστη η Αγία Ειρήνη για τη Χριστιανική της πίστη, ευχαρίστησε τους αποστράτους των Σωμάτων Ασφαλείας και τους εν ενεργεία Αστυνομικούς για την κοινωνική τους προσφορά και ευχήθηκε υγεία και μακροημέρευση.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους οι Αντιδήμαρχοι Νίκος ΚΑΖΑΝΤΖΗΣ και Μαρία ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ, ο εκπρόσωπος του 2/39 Συντάγματος Ευζώνων Μεσολογγίου Υπολ/γός κ. ΧΟΛΗΣ, ο Διοικητής του Αεροπορικού κλιμακίου φύλαξης αεροδρομίου Αγρινίου Υποσμηναγός κ. Κων/νος ΧΟΥΛΙΑΡΑΣ, ο Δ/ντής Αστυνομίας Ακαρνανίας Α/Δ’ κ. Δημήτριος ΠΑΠΑΕΥΘΥΜΙΟΥ, οι Υποδ/ντές κ. κ. Α/Δ’ ΠΕΤΣΙΝΗΣ Παναγιώτης και Α/Υ’ ΣΑΡΑΤΣΗΣ Βασίλειος, ο εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Αγρινίου Πυραγός Θεόδωρος ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ, ο Πρόεδρος της Ε.Α.Υ. Ακαρνανίας κ. Δημήτριος ΡΑΥΤΟΓΙΑΝΝΗΣ, ο Αντιπρόεδρος της ΕΑΑΣ Νομού Αιτωλ/νίας κ. Δημήτριος ΚΑΣΒΙΚΗΣ, ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Εφέδρων Αξιωματικών Νομού Αιτωλ/νίας κ. Κων/νος ΛΙΑΠΗΣ, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Συνοικίας Αγίου Δημητρίου Αγρινίου κ. Περικλής ΤΣΑΝΤΖΑΛΟΣ, ο Αντιπρόεδρος της Τοπικής Διοίκησης Ακαρνανίας της Διεθνούς Ενώσεως Αστυνομικών, απόστρατοι Αξ/κοί των Ενόπλων Δυνάμεων, μέλη του Συλλόγου μας με τις οικογένειές τους, συγγενείς και φίλοι των Αστυνομικών.

Ο Πρόεδρος του Συνδέσμου κ. Δημήτριος ΤΣΟΥΝΗΣ στο σύντομο χαιρετισμό του ευχαρίστησε θερμά τους παρισταμένους για την τιμητική τους παρουσία στην εκδήλωση και ευχήθηκε όπως η τιμώμενη Μεγαλομάρτυς Αγία Ειρήνη δια των πρεσβειών της, να χαρίζει ειρήνη στην Πατρίδα μας και να ξαναζωντανέψει την ελπίδα σε όλους τους Έλληνες.

Η εκδήλωση έκλεισε με μικρή δεξίωση σε παρακείμενη καφετέρια.epi-apostratoi-agia-eirini4 epi-apostratoi-agia-eirini3 epi-apostratoi-agia-eirini1

 

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.