Δευτέρα, 20 Σεπτεμβρίου, 2021

Γιορτάζει το παρεκκλήσι της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού στη Γραμματικού Αγρινίου

Γιορτάζει το παρεκκλήσι της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού στη Γραμματικού Αγρινίου

Γιορτάζει και πανηγυρίζει το Παρεκκλήσιο της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού του ενοριακού Ιερού Ναού Αποστόλου Φιλίππου Γραμματικούς.

Το πρόγραμμα της εορτής έχει ως εξής:

Το απόγευμα της Κυριακής 13 Σεπτεμβρίου 2020 και περί ώραν 19:00 μμ θα τελεσθεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός μετ Αρτοκλασίας και Θείου Κηρύγματος

Το πρωί της εορτής θα τελεσθεί η Ακολουθία του Όρθρου , η τελετή της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού και εν συνεχεία Πανηγυρική Θεία Λειτουργία μετά Θείου Κηρύγματος.

Συγκεκριμένα η ανακοίνωση του Αρχιερατικού Επιτρόπου Μακρυνείας π. Σπυρίδωνος Ιωάννου, εφημέριου του Ιερού Ναού Αποστόλου Φιλίππου Γραμματικούς Αγρινίου, αναφέρει για το παρεκκλήσι:

Στο παρεκκλήσι της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού κατόπιν εγκρίσεως του Μητροπολιτικού Συμβουλίου της Ιεράς Μητροπόλεως Αιτωλίας & Ακαρνανίας και ενεργειών του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου κατασκευάσθηκε το 2013 το Κέντρο Νεότητας του Ιερού Ναού Αποστόλου Φιλίππου Γραμματικούς. Επίσης πέρα των ομιλιών, του κύκλου γυναικών, του Κύκλου μελέτης Αγίας Γραφής και του κατηχητικού σχολείου που γίνεται στο χώρο αυτό, ο προσκυνητής μπορεί να θαυμάσει ένα πρωτοποριακό, σύγχρονο Μουσείο Εκκλησιαστικών Κειμηλίων μοναδικό στην ευρύτερη περιοχή της Μακρυνείας, αποτελούμενο από πολλά Εκκλησιαστικά βιβλία παλαιοτέρων εποχών, 2 άπασες Ιερατικές στολές κεκοιμημένων πλέον Ιερέων που διηκόνησαν τον άνωθι Ιερό Ναό πριν πολλά χρόνια, Εκκλησιαστικά σκεύη, λειτουργικά βιβλία και είδη λατρείας περασμένου αιώνα, από την ζωή της Ορθοδόξου Εκκλησίας μας.

Επίσης στον ίδιο χώρο συστεγάζεται και η ποσφάτως δημιουργειθήσα δανειστική βιβλιοθήκη του Ιερού μας Ναού. Η βιβλιοθήκη αυτή φιλοξενεί βιβλία εκκλησιαστικού- θεολογικού περιεχομένου, αγιορείτικα βιβλία, αντιαιρετικά, πατερικά, Εκκλησιαστικές εγκυκλοπαίδειες, εγκυκλοπαίδειες γενικού ενδιαφέροντος, επιστημονικά, ιστορικά και φιλολογικά βιβλία, προς δανεισμό στους ευλαβείς ενορίτες ημών, με απώτερο και μόνο σκοπό την ψυχική και πνευματική ωφέλεια αυτών .

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.