Πέμπτη, 4 Ιουνίου, 2020

Γιορτή του αθλητισμού σήμερα στο Αγρίνιο

Στις 10.15 ξεκινά ο 12ος Ημιμαραθώνιος «Μιχάλης Κούσης». Προηγούνται οι αγώνες δρόμου 10 και 5km  ενώ το πρόγραμμα περιλαμβάνει και αγώνα δρόμου 1000μ για μαθητές δημοτικών σχολείων και γυμνασίων. Ικανοποιημένοι οι διοργανωτές για τον αριθμό των συμμετεχόντων. 

Γιορτή του αθλητισμού σήμερα, Κυριακή 13 Οκτωβρίου, στο ηλιόλουστο  Αγρίνιο καθώς διεξάγεται ο 12ος Ημιμαραθώνιος «Μιχάλης Κούσης» με αφετηρία στις 10.15 στη Δογρή Τριχωνίδας.Η διοργάνωση περιλαμβάνει ωστόσο και τους αγώνες δρόμου 10 και 5 χλμ  (ανδρών – γυναικών – εφήβων – νεανίδων)  με αφετηρία στην κεντρική πλατεία στις 09.00 και 09.15 αντίστοιχα αλλά και αγώνα δρόμου 1000m για μαθητές δημοτικών σχολείων και γυμνασίων
Τον αγώνα διοργανώνει ο Δήμος Αγρινίου σε συνεργασία με την Γυμναστική Εταιρεία Αγρινίου, τον ΠΑΣ ΙΩΝΙΚΟΣ 80, τον Σύλλογο Δρομέων Υγείας Αγρινίου και τον Ορειβατικό Σύλλογο Αγρινίου. Η δημοτική αρχή φέτος έδωσε μεγαλύτερη προσοχή στα οργανωτικά ζητήματα ώστε να μην επαναληφθούν οι περυσινές προχειρότητες που στιγμάτισαν τη διοργάνωση. Σημαντική φυσικά και η συμβολή των αστυνομικών αρχών που επιβλέπουν τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις.
Στην πλατεία βρέθηκαν απο τις πρωινές ώρες εκατοντάδες δρομείς και γίνεται λόγος για ρεκόρ συμμετοχών συνολικά στους αγώνες. 250 είναι οι εγγραφές για συμμετοχή στον ημιμαραθώνιο, 400 στον αγώνα των 5 χιλιομέτρων και 150 στον αγώνα των 10 χιλιομέτρων. Εκατοντάδες μαθητές εξάλλλου θα συμμετάσχουν στον αγώνα του ενός χιλιομέτρου.
Οι αθλητές που συμμετέχουν στον ημιμαραθώνιο των 21,2 km θα έχουν στις 10.15 ως αφετηρία την Τριχωνίδα, θα τρέξουν παραλίμνια διαδρομή και θα τερματίσουν στο Αγρίνιο, στην πλατεία Δημοκρατίας. H διαδρομή περνά από Δογρή (Βαριά) – Παντάνασσα – Παραβόλα – Τραγάνα -Καινούργιο – Παναιτώλιο – Διασταύρωση Παναιτωλίου/Εθνική Οδός – Πανεπιστημίου- Χαριλάου Τρικούπη.
Ο Μιχάλης Κούσης (10 Οκτωβρίου 1953–24 Μαΐου 2005) ήταν ένας από τους κορυφαίους Έλληνες δρομείς μεγάλων αποστάσεων και ο μεγαλύτερος σύγχρονος μαραθωνοδρόμος της χώρας.
Γεννήθηκε το 1953 στο Αγρίνιο και ήταν αθλητής της ΓΕΑ και μέλος της εθνικής ομάδας συνεχώς από το 1971 έως το 1987. Έλαβε μέρος σε τρεις διοργανώσεις Ολυμπιακών Αγώνων: το 1976, το 1980 και το 1984. Επιπλέον αναδείχθηκε πολλές φορές πανελληνιονίκης και βαλκανιονίκης σε μεγάλες αποστάσεις και στον μαραθώνιο. Μεγάλη στιγμή ήταν και το χρυσό μετάλλιο που κέρδισε το 1979 στους Μεσογειακούς Αγώνες του Σπλιτ της τότε ενωμένης Γιουγκοσλαβίας, όταν και βρέθηκε κοντά στο παγκόσμιο ρεκόρ. Την ίδια χρονιά βραβεύθηκε από τον ΠΣΑΤ και ως καλύτερος αθλητής όλων των αγωνισμάτων. Πέθανε αιφνίδια το 2005 από ανακοπή καρδιάς ενώ έκανε την καθιερωμένη του προπόνηση στο δάσος του Σέιχ Σου
Οι αθλητές που συμμετέχουν στον ημιμαραθώνιο των 21,2 km θα έχουν στις 10.15 ως αφετηρία την Τριχωνίδα, θα τρέξουν παραλίμνια διαδρομή και θα τερματίσουν στο Αγρίνιο, στην πλατεία Δημοκρατίας. H διαδρομή περνά από Δογρή (Βαριά) – Παντάνασσα – Παραβόλα – Τραγάνα -Καινούργιο – Παναιτώλιο – Διασταύρωση Παναιτωλίου/Εθνική Οδός – Πανεπιστημίου- Χαριλάου Τρικούπη.Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.