Τετάρτη, 8 Δεκεμβρίου, 2021

«Η εορτή του Αγίου Ιεροθέου και τα ονομαστήρια του Μητροπολίτη Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου»

«Η εορτή του Αγίου Ιεροθέου και τα ονομαστήρια του Μητροπολίτη Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου»

Άρθρο του καθηγητή, Χρήστου Γερ. Σιάσου, για την εορτή του Αγίου Ιεροθέου και τα ονομαστήρια του Μητροπολίτη Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου. Διαβάστε αναλυτικά:

Η Εκκλησία μας στις 4 Οκτωβρίου κάθε χρόνο, εορτάζει τον Θεόληπτο πρώτο Επίσκοπο  της Αποστολικής Εκκλησίας των Αθηνών,  Άγιο Ιερόθεο. Ο Άγιος Ιερόθεος γεννήθηκε στην Αθήνα από πλούσια οικογένεια λίγα χρόνια πριν τη γέννηση του Χριστού μας και πέθανε σε βαθειά γεράματα το τελευταίο τέταρτο του 1ου αιώνα μ. Χ. Ο Ιερόθεος διδάχθηκε τη Χριστιανική Πίστη από τον Απόστολο Παύλο, ιδρυτή της Αποστολικής Εκκλησίας των Αθηνών και χειροτονήθηκε πρώτος Επίσκοπος Αθηνών.  Σύμφωνα με την παράδοση, ο Επίσκοπος Ιερόθεος, παραβρέθηκε στην Κοίμηση της Παναγίας μας μαζί με όλους τους Αποστόλους στην Ιερουσαλήμ.

Την ίδια ήμερα, 4 Οκτωβρίου, είναι και τα ονομαστήρια του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου της Ιστορικής Ιεράς Μητροπόλεως Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου, κ.κ. ΙΕΡΟΘΕΟΥ.

Ο ακούραστος αυτός εργάτης του Ευαγγελίου, Άξιος Πνευματικός Αμπελουργός, χαρισματικός Θρησκευτικός Ηγέτης,  Μαχητής και Λόγιος Ιεράρχης της Εκκλησίας μας, κ.κ. ΙΕΡΟΘΕΟΣ, επί είκοσι τρία χρόνια ποιμαίνει με πολλή αγάπη, σύνεση και Ευλογία του Τριαδικού μας Θεού, τη Μητρόπολη αυτή. Η Ναύπακτος ήταν η πρώτη πόλη- έδρα Επισκοπής από το 343μ. Χ.

Ο φωτισμένος αυτός Επίσκοπος Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου, είναι απλός, με ηθική ακεραιότητα, καλοσυνάτος, με επιμονή στην Ορθόδοξη Πίστη και στις παραδόσεις της Εκκλησίας μας, με απέραντη αγάπη και πρότυπο αρετής προς όλους τους πιστούς Χριστιανούς της Μητροπόλεώς του αλλά και ολόκληρου του Έθνους.

Η ευρεία του μόρφωση, η οξεία αντίληψη του, η φλογερή του Πίστη, τον ανέδειξαν μεταξύ των Πρώτων, σε ένθερμο μυσταγωγό της Χριστιανικής Αλήθειας και των Σωτήριων Διδαγμάτων της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας, αφού είναι και ο πολυγραφότατος Ιεράρχης, σοφός Διδάσκαλος και Πνευματικός Καθοδηγητής.

Στον Σεπτό μας Ποιμενάρχη ολόψυχα ευχόμαστε,

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ και ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΑ

Ιεροθέου του Σεβασμιωτάτου και  Θεοπροβλήτου Μητροπολίτου της Αγιωτάτης Μητροπόλεως Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου, ημών δε Πατρός και Ποιμενάρχου πολλά τα έτη».

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.