Παρασκευή, 26 Φεβρουαρίου, 2021

Γιορτή Τσιγαρίδας στις Φυτείες Ξηρομέρου

Γιορτή Τσιγαρίδας στις Φυτείες Ξηρομέρου

Κείμενο και φωτογραφίες Απόστολος Κων. Καρακώστας

Με πλήθος κατοίκων και επισκεπτών από όλο το Ξηρόμερο και το Αγρίνιο πραγματοποιήθηκε η «15η Γιορτή Τσιγαρίδας» σήμερα 26η Δεκεμβρίου 2019 στην πλατεία των Φυτειών.

OΠολιτιστικός και Μορφωτικός σύλλογος Φυτειών «Ακαρνανικό Φώς» σε συν διοργάνωση με Ν.Π.Δ.Δ. Δήμου Ξηρομέρου, συνεργάστηκαν για την επιτυχία της εκδήλωσης που έγινε θεσμός και πόλος έλξης επισκεπτών τα τελευταία 15 χρόνια.

Τα καζάνια από νωρίς το πρωί «πήραν φωτιά» και οι ακούραστοι μάγειρες μέλη του συλλόγου,φορώντας τις ποδιές τους, ανακάτευαν συνεχώς το χοιρινό κρέας με μεγάλες ξύλινες κουτάλες. Κυρίες του Πολιτιστικού συλλόγου πρόσφεραν κεράσματα-τσίπουρο και κουραμπιέ-στους προσερχόμενους επισκέπτες.

Ο δραστήριος Πρόεδρος του συλλόγου κ. Γιάννης Τζαχρήστας είχε τον συντονισμό της όλης εκδήλωσης και από το μεγάφωνο της ορχήστρας έκανε τις ανακοινώσεις, ξεκινώντας με το κάλεσμα σε όλους να προσέλθουν για τις τραγανές ζεστές τσιγαρίδες που προσέφεραν μαζί με τυριά τσαλαφούτι και ψωμί στα περίπτερα γύρω από την πλατεία.

Η Κομπανία του Ηλία Πλαστήρα αποτελούμενη από τους καλλιτέχνες Ηλίας Πλαστήρας στο κλαρίνο και τραγούδι, Βασίλης Αθανασιάς στο βιολί, Δημήτρης Κωνσταντής στο λαούτο και τραγούδι και Διονύσης Ζώης στα κρουστά, ξεκίνησαν με την μουσική τους την γιορτή, ενώ τα παιδιά του σχολείου με παραδοσιακές στολές καθοδηγούμενα από τον δάσκαλό τους χόρεψαν και ενθουσίασαν το κοινό που τα χειροκρότησε.

Ο Πρόεδρος του συλλόγου καλωσόρισε τον Δήμαρχο Ξηρομέρου κ. Γιάννη Τριανταφυλλάκη, τον Δήμαρχο Θέρμου κ. Κωνσταντάρα, τον Δημοτικό σύμβουλο Βασίλη Πολύζο, (πρόεδρο του Νομικού προσώπου Δήμου Ξηρομέρου και π. πρόεδρο της Κοινότητας Βάρνακα)τους προέδρους των χωριών της περιοχής,  άλλους επισήμους όπως τον κύριο Γιάννη Λύτρα, τους πολλούς επισκέπτες. Ευχαρίστησε όλους τους χορηγούς που πρόσφεραν τα προϊόντα τους και βοήθησαν στην πραγματοποίηση αυτής της όμορφης εκδήλωσης. Κάλεσε στο βήμα τον Δήμαρχο κ. Γιάννη Τριανταφυλλάκη ο οποίος απηύθυνε χαιρετισμό. Ακολούθως χαιρέτισε ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Λάμπρος Δημητρογιάννης.

Η Ορχήστρα ξεκίνησε να παίζει και η πίστα γέμισε αμέσως με χορευτές!

Ευχόμαστε και στην επόμενη διοργάνωση την 16η ο συντονισμός της εκδήλωσης να είναι το ίδιο με φέτος επιτυχής και να βοηθήσει και ο καιρόςόπως σήμερα, που στην μέση του χειμώνα είχαμε μία καλοκαιρινή ημέρα!

Θέματα που ενδιαφέρουν

1 Σχόλιο

  1. Ανώνυμος

    Κλιματική Αλλαγή, τη επινόηση ,ποιός εφηύρε αυτό, τώρα τρέχουν τάχα μου και συμφωνούν για το κλίμα, ( παλαιότερα μαζεύονταν να συμφωνήσουν για τη κλιματική Αλλαγή), και το συμπέρασμα, να σταματήσουν η συμβατικές ενέργειες,λιγνίτης πετρέλαιο, και να δραστηριοποιούνται σε ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, όπως ανεμογεννήτριες αιωλικα, μιπος κάνουν επέμβαση Στο περιβάλλον στην ατμόσφαιρα και διαμορφώνουν τη κλιματική αλλαγή, και μετά κοροϊδεύουν το λαό με της ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, οστε να καταστραφεί μετά την ατμόσφαιρα και το περιβάλλον, αν είναι έτσι πόσα ξοδεύονται για να αλλάξουν το κλίμα, δηλαδή πόσο κοστίζει ένα αεροπλάνο να ψεκάσει, Και πόσο κοστίζουν τα ΑΠΕ στη καταστροφική, αν είναι έτσι που τα βρίσκουν τα κεφάλαια, και δεν βρίσκουν κεφάλαια για ανάπτυξη κ τ λ, φυσικά δεν υπάρχουν στοιχεία Στον απλό πολίτη όπως εγώ απλός εικασίες και σχόλια από διάφορους είναι, εύχομαι να μην είναι η κλιματική αλλαγή ανθρώπινος παράγων, ναι μπορεί να υπειρχε κάποια μόλυνση Στο περιβάλλον παλαιότερα από βιοτεχνίες κ τ λ,αλλά το κλίμα ήταν φυσιολογικό, ας κάνουν κάποιοι έρευνα να το μάθουμε

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.