Σάββατο, 17 Απριλίου, 2021

Το γκρεμισμένο εκκλησάκι στη Μεγάλη Χώρα επισκέφθηκε ο Μητροπολίτης-Τι δηλώνει ο συγκλονισμένος εφημέριος

Το γκρεμισμένο εκκλησάκι στη Μεγάλη Χώρα επισκέφθηκε ο Μητροπολίτης-Τι δηλώνει ο συγκλονισμένος εφημέριος

Συγκλονισμένος ο εφημέριος του ναού Την οργή της τοπικής κοινωνίας έχει προκαλέσει το γκρέμισμα της εκκλησίας του Αγίου Νικολάου στη Μεγάλη Χώρα.

Σήμερα το πρωί στο σημείο έσπευσε, συναισθηματικά φορτισμένος, και ο Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Κοσμάς. Σημειώνεται ότι παλαιότερα και ο ίδιος είχε λειτουργήσει στον ναό ενώ ένας από τους πρωτοστάτες για την ανέγερση του ναού το 1969 ήταν ο πατέρας του Μητροπολίτη, π. Ευστράτιος Παπαχρήστος.

Ο Μητροπολίτης, σύμφωνα με όσους ήταν παρόντες στην επίσκεψη, δεν μπορούσε να κρύψει τη συγκίνησή του, ενώ όπως τονίζει και ο εφημέριος του ναού π. Κοσμάς Τσιτσιβός  “με δάκρυα στα μάτια αντικρίσαμε αυτό το θέαμα”.

Αναλυτικά όσα δήλωσε στο agrinionews.gr ο εφημέριος του ναού κ. Τσιτσιβός:

“Το εκκλησάκι αυτό υπάρχει περίπου από το 1970. Έγινε με δαπάνες του χωριού, από δωρεές των χωριανών. Ο τότε εφημέριος ήταν ο πατέρας του Μητροπολίτη, π. Ευστράτιος Παπαχρήστος.

Πριν από μέρες είχε κατατεθεί αίτημα από τον ιδιοκτήτη του χωραφιού στο οποίο βρίσκεται ο ναός, να εκκενωθεί το εκκλησάκι, με πρόφαση ότι ο ίδιος τον νομιμοποίησε ως δικό του κτίσμα. Το εκκλησιαστικό συμβούλιο αρνήθηκε ομόφωνα την εκκένωση. Χθες αντικρίσαμε με δάκρυα στα μάτια αυτή την εικόνα.

Δεν ξέρουμε ποιος το έκανε. Η Αστυνομία ερευνά την υπόθεση.

Ούτε οι πρόγονοί μας δεν είχαν ζήσει κάτι τέτοιο. Η Μεγάλη Χώρα ήταν κέντρο των Τούρκων και ακόμη και αυτοί είχαν σεβαστεί τον Ναό της Κοιμήσεως από τον 6ο αιώνα.

Εύχομαι ο θεός να συγχωρέσει τον άνθρωπο που το έκανε και ο Άγιος Νικόλαος να πρεσβεύει για το καλό του”…

Θέματα που ενδιαφέρουν

3 Σχόλια

 1. Anonimos

  Ντροπή και μεγαλη ασέβεια οποιος ή οποιοι το έκαναν!!! Ο Θεός να τους συγχωρέσει.😥🙏🙏🙏

 2. Ανώνυμος

  Μιλάμε για άθεους!! ! καταπατώντας ακόμη και το εκκλησάκι, για λίγα μετρα Γης!!! ντροπή και αίσχος, ο θεός να τους λυπηθεί!! !

 3. χριστιανός

  Δεν θέλει μεγάλη εξυπνάδα να καταλάβουμε.
  Αυτός που έστειλε το έγγραφο για εκκένωση, αυτός ήθελε να γκρεμιστεί το εξωκκλήσι αυτό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.